Відбулося засідання виконкому

22 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів секретар міської ради Володимир Вовкотруб.

Від сьогодні запускатимуть опалення у житловий фонд

 

Члени виконкому ухвалили рішення розпочати процедуру включення систем опалення житлового фонду на території Білоцерківської громади з 22 жовтня ц.р.

 

Про запровадження послуги патронату над дитиною

 

З метою забезпечення захисту прав дітей, які через складні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом з батьками/законними представниками, та аби забезпечити надання таким діткам та їх сім’ям послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю - виконавчий комітет міської ради вирішив запровадити послугу патронату над дитиною у Білоцерківській міській територіальній громад.

 

Доповідаючи питання, начальник служби у справах дітей Марина Гончарук зазначила, що у нашій громаді функціонує дві родини патронатних вихователів, де виховується 8 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. На сьогодні звернулася ще одна сімейна пара, яка буде патронатним вихователем. Дане рішення врегульовуватиме функціонування патронатних родин та процедуру укладання договорів щодо їх діяльності згідно із змінами до законодавства України.

 

У рамках послуги здійснюватиметься надання дитині відповідного статусу - для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

 Функції з організації надання послуги патронату над дитиною покладено на службу у справах дітей міської ради.

 

Для забезпечення такої послуги будуть укладатися договори про умови запровадження та організацію функціонування послуги патронату над дитиною, що надаватиметься сім’єю патронатного вихователя. Вони будуть укладатися між виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради, патронатним вихователем та помічником надавача послуги патронату над дитиною.

 

У рамках реалізації цього напрямку службі у справах дітей Білоцерківської міської ради буде доручено:

-у  співпраці з Білоцерківським міським центром соціальних служб здійснювати заходи щодо пошуку первинного відбору у патронатні вихователі та їх помічники;

-направляти на навчання за програмою підготовки патронатних вихователів кандидата у патронатні вихователі та кандидата у помічники;

-на підставі отриманої рекомендації про можливість надання послуги патронату над дитиною готувати проєкт договору про умови запровадження та організацію функціонування послуги патронату над дитиною, що надаватиметься сім’єю патронатного вихователя, та забезпечити  організацію його укладення;

-у разі наявності підстав влаштовувати дитину до сім’ї патронатного вихователя;

-здійснювати безпосереднє ведення справи дитини, влаштованої до такої сім’ї, розробляти та координувати виконання індивідуального плану соціального захисту дитини;

-виконувати контроль за умовами догляду, виховання та реабілітації дитини, влаштованої до сім’ї патронатного вихователя, забезпеченням її прав та свобод, виконанням заходів, передбачених  індивідуальним планом соціального захисту дитини.

 

Іншим структурним підрозділам також доручено певні функції, в рамках їх компетенції щодо виявлення, влаштування та супроводу дітей у родині патронатного вихователя.

 

Відповідно до змін у законодавстві України, члени виконавчого комітету прийняли рішення, згідно з якими внесені коригування до договорів з патронатними вихователями. Документи у тому числі відтепер міститимуть інформацію щодо збільшення заробітної плати патронатним вихователям з 15тис. грн до 24 тис. грн.  Крім того, заробітну плату у розмірі 8 тис. грн отримуватимуть добровільні помічники патронатних вихователів,  які раніше її не отримували.

 

 

Інші питання, розглянуті у ході засідання:

 

-розглянуто деякі питання щодо квартирного обліку;

-надано дозвіл на переведення садового будинку у жилий, присвоєно адресу об’єкту будівництва – житловому будинку;

-затверджено у новій редакції Положення про місцеву комісію з визначення потреби в субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа;

-надано дозволи на проведення масових заходів спортивного та  культурного спрямувань;

- розглянуто низку майнових, опікунських питань та питань щодо захисту і реалізації прав та інтересів дітей тощо.

Відбулося засідання виконкому


Опубліковано: 22 жовтня 2024 року
Поділитися