Втретє у Білій Церкві відзначено переможців конкурсу «ПероДактиль»

11 травня у Зимовому палаці Браницьких (школа мистецтв №1), відбулася неймовірна подія, вже втретє було визначено та нагороджено  переможців дитячого літературного конкурсу «ПероДактиль».

Ці змагання талановитих школярів рік від року помітно набирають обертів. Загалом вже більше 500 юних літераторів з усіх куточків України долучилися до них.

Конкурс по суті немає територіальних обмежень (головна умова до конкурсних робіт – вони мають бути написані українською мовою), а відтак у ньому можуть брати участь і діти, які проживають закордоном.

Втім, нагородження переможців  вже традиційно відбулося  у Білій Церкві, адже саме тут «ПероДактиль» народився. До того ж, дітям завжди дуже цікаво подорожувати, а організатори – завдяки підтримці генерального партнера конкурсу - супермаркету «Будмаркет», надають їм таку можливість, поєднуючи приємну мить нагороди із захоплюючою мандрівкою.

До складу журі входять неймовірні українські дитячі письменники та літературні діячі: Леся Мудрак, Григорій Фалькович, Тетяна Стус, Олег Рибалка, Іван Андрусяк та Галина Ткачук.

Отож, переможцями цього року стали:

- Номінація «Проза», діти  8-10років:

І місце - Губарець Ганна;

ІІ місце - Кочевих Катерина;

ІІІ місце -Товтин Варвара.

- Номінація «Проза», діти 11-13 років:

І місце - Данько Христина;

ІІ місце - Шепіль Юлія;

ІІІ місце - Тендітна Поліна.

- Номінація «Проза», учасники  14-16років:

І місце - Сербінова Катерина;

ІІ місце - Захаренко Софія;

ІІІ місце - Джебраїлова Аріка.

- Номінаціяя «Поезія», діти  8-10 років:

І місце - Іванчук Ольга;

ІІ місце - Зулинська Юлія;

ІІІ місце - Біла Ярослава.

- Номінація «Поезія», учасники   11-13 років:

І місце - Нестерук Анастасія;

ІІ місце - Гутник Анастасія;

ІІІ місце - Полюхович Дарина.

- Номінація «Поезія», учасники  14-16 років:

І місце - Ричок Анна;

ІІ місце - Робчинська Уляна;

ІІІ місце - Прилипська Олександра.

Визначив своїх переможців  також і генеральний партнер конкурсу. Ними стали білоцерківці - Юлія Луценко і Святослав Петришин.

Талановитий хлопчик з міста Остер – Максим Смовський також був відзначений Білоцерківською Волонтерською групою, адже юний автор у своєму вірші підняв недитячу тему - війну на Сході.

У церемонії нагородження взяла участь заступник міського голови Інна Новогребельська, яка подякувала організаторкам конкурсу Ірині Кузьменко та Ірині Голуб, вручивши їм грамоти Білоцерківської міської ради за вагомий внесок у розвиток дитячої творчості та підтримку української мови.

Всіх учасників та гостей свята  потішили виступами вихованці школи мистецтв №1 (директор- Леся Крижишевська).

Вітаємо переможців «ПероДактилю» та сподіваємо, що наступного року ще більше  талановитих хлопчиків та дівчаток з усієї України знову отримали можливість реалізувати себе у творчому злеті!


 


Опубліковано: 14 травня 2019 року
Поділитися