Вони віддали життя заради порятунку інших.

15 серпня  в м.Біла Церква відбулося засідання журі відкритого конкурсу на кращий проект пам’ятного знаку на честь загиблих героїв-вогнеборців. Його буде встановлено на території Парку Слави. Рішення про оголошення даного конкурсу  було прийнято 26 травня ц.р. на сесії Білоцерківськї міської ради.

До складу журі  увійшли: міський голова Геннадій Дикий – голова журі, спеціалісти відділу культури і туризму,  управлінням містобудування  та архітектури , художники та архітектори приватних фірм, представник ГО Ради ветеранів ГУ МНС України у Київській області» та  Головного управління  ДСНС України у Київській області.

Відповідно до умов конкурсу ім’я авторів – учасників конкурсу було оголошено після засідання журі та визначення переможця. На розсуд журі було подано 4 анонімних проекти.

За результатами голосування   кращим проектом пам’ятного знаку на честь загиблих героїв-вогнеборців визнано роботу, автором якої був  Максим Василенко. Його робота  набрала 27 балів. На другому місці з результатом 22 бали робота авторського колективу: Олег Пусков, Дар’я Скрипнік, Олексій Приймак, а третє місце посіла робота Ольги Василенко з результатом 7 балів.

Слід зазначити, що  наше місто вже прикрашають роботи Максима Василенка, а саме «Кобзар» на площі ім.Т.Шевченка, цикл скульптур в дендропарку «Олександрія» та «Лелеченя» біля Пологового будинку.

Під час обговорення, членами комісії було підтримано ініціативу одного з авторів, щодо визначення більш прийнятного місця розташування пам’ятного знаку.

Планується, що в майбутньому біля пам’ятного знаку на честь загиблих героїв-вогнеборців будуть не лише проводити загальноміські поминальні заходи, а й приймати присягу співробітники  протипожежних служб.



Опубліковано: 16 серпня 2016 року
Поділитися