Капітальні ремонти. Що і як зроблено

Останнім часом в м.Біла Церква проводиться великий об'єм робіт капітального та поточного харектеру щодо реконструкції дошкільних та шкільних навчальних закладів, проїжджих частин вулиць і тротуарів, міжбудинкових проїздів  та ін. На дані роботи в цьому році виділено  суму, яка в рази перевищує минулорічні. 

15 серпня Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий провів виїзну прес-конференцію для представників міських засобів масової інформацію, аби безпосредньо ознайомити журналістів із результатом проведення капітальних ремонтів на ряді об'єктів.

Зокрема, журналісти місцевих ЗМІ, разом із міським головою, побували в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу №32 «Перлинка», де оглянули як проведено в даній установі заміну вікон.  В закладі здійснено  заповнення віконних прорізів готовими блоками (в т.ч. демонтаж, монтаж віконного блоку з м/п профілю) загальним об’ємом 321,24 кв.м. Ціна виконання робіт становить 962, 89 грн. за 1кв.м. Загальна вартість робіт склала 309, 3 тис.грн. Крім  того, було облицьовано 67, 7 кв.м  укосів сандвіч-панелями, на суму 28, 6 тис.грн.

«Відділом капітального будівництва разом із управлінням освіти і науки міської ради було визначено першочергові дошкільні навчальні заклади, де необхідно провести заміну вікон. Дані роботи проводяться  пріоритетно в тих приміщеннях дитячих садків, де, безпосередньо,  знаходяться діти. Вікна встановлюються сертифіковані, з 2х камерними склопакетами  та енергозберігаючим склом - такі, які  найменше пропускатимуть холодне повітря взимку, - зазначив міський голова. – Обираючи фірму, яка буде виконувати дані роботи ми визначали критерії – технічні вимоги, якість та ціна. В ДНЗ №32 ці роботи виконані ТОВ «Глассо». Ціна за роботи є найнижчою, в порівнянні з рядом фірм з інших міст, а якість- висока».

В ході заходу журналісти також оглянули  як проведено капітальний ремонт  прибудинкової території та проїздів по вул. Леваневського, 26.

«В цьому подвір’ї ремонт асфальтного покриття не проводився жодного разу, відколи було введено в експлуатацію даний будинок, а це - близько 40 років.  Асфальтне покриття мало аварійний стан. Таких внутрішньобудинкових проїздів в місті є багато, тому, першочергово проводяться капітальні ремонти саме в таких дворах»,- наголосив міський голова.

Присутнім було акцентовано, що перед вкладанням асфальтного покриття обов’язково проводиться аналіз стану каналізаційних мереж, у разі необхідності проводиться їх реконструкція, і тільки потім - асфальтування.

Міський голова наголосив, що на даній прибудинковій території виконано роботи об’ємом 1357 кв.м, на загальну суму – 373,6 . грн.тис.  Ціна робіт за 1 кв.м становить -275,35 грн., роботи проведено  ПП «Велфарм».

«За період, відколи в місті розпочалися капітальні та поточні ремонти доріг, прибудинкових територій  мною особисто,  вже два рази запрошувалася незалежна лабораторія, яка проводила аналіз якості проведення робіт по асфальтуванню. Виявлено, що всі роботи проведено якісно, з дотримання вимог, - відмітив Геннадій Дикий.- Асфальтування проводять три місцеві організації. Виконавці дають гарантію виконаним роботам – 10 років».

Під час заходу журналісти також мали можливість оглянути частину дороги по бульвару Олександрійський (в районі парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка), де вже проведено капітальний ремонт асфальту. Покриття має товщину 4 см із асфальтобетону. Роботи на даній ділянці також  проведені ПП "Велфарм". Всього по бульвару замінено 5тис.кв.м. асфальту на суму - 1млн.342,8 тис.грн. Один кв.м. виконання даних робіт становить 268, 5 грн. Міський голова, навівши конкретні приклади, акцентував увагу, що вартість робіт, які виконують організації по асфальтуванню є одними з найнижчих в Україні, проте належної якості.

Особливістю ремонту на ділянках, де зазвичай автотранспорт  здійснює гальмівний шлях є те, що під асфальтне покриття вкладається спеціальна емульсія, яка запобігає зсуву асфальту. Зараз, під час ремонту, в Білій Церкві на таких ділянках застосовується ця методика,- відмітив Геннадій Дикий. - Крім того, перед укладанням асфальту проводиться розчистка зливової каналізації та спеціальною гіперпресованою плиткою укріплюються каналізаційні люки, що дасть можливість гарантійно, до 20 років, усунути їх руйнування".

Міський голова також ознайомив  журналістів з ходом проведення капітального ремонту тротуарів по вул.Логінова. Зокрема, на ділянці в  районі ЗОШ №1 тротуар облаштовано тротуарною плиткою, встановлено бортові камені та ін. Плитку облаштовано на площі 770 кв.м на загальну суму майже 479,5 тис.грн.  Роботи виконуються ТОВ "БУД-ВЕСТ БЦ".

Геннадій Дикий: "Багато тротуарів міських вулиць були в незадовільному стані. Дана ділянка - також. Ми прийняли рішення облаштовувати тротуари  тротуарною плиткою, оскільки в подальшому її експлуатація є в  рази дешевшою ніж асфальтного покриття. У  разі необхідності її можливо легко демонтувати, провести ремонти комунікацій та повторно вкласти. Використовується плитка виробництва ТМ "Золотий мандарин", яка позитивно зарекомендувала себе на ринку".

В ході виїзної прес-конференції міський голова дав відповіді на питання журналістів, що стосувалися подальшого проведення капітальних та поточних ремонтів закладів освіти міста, доріг і прибудинкових територій та ін. Наголосив, що дані роботи проводяться   за рахунок коштів  міського бюджету. Виконання їх проводитиметься і в подальшому.

В прес-конференції взяла участь начальник відділу капітального будівництва міської ради Людмила Денисова.



Опубліковано: 16 серпня 2016 року
Поділитися