Військово-спортивне свято для учнів 11 класів Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки БНВО «Звитяга»

Україно! Вставай, хоч як важко, а треба!

Рідна, зіприся на мене плечем.

Кращі сини захистять твоє небо

Серцем гарячим та гострим мечем

 

    Стало доброю традицією проводити військово-спортивне свято для 11 класів навчальних закладів міста Білої Церкви з нагоди закінчення вивчення предмета «Захист Вітчизни».

 

    19 травня 2017 року в БНВО «Звитяга»  відбулося військово-спортивне свято. На урочистому відкритті заходу до учнів 11 класів звернулася заступник міського голови Настіна Ольга Іванівна, яка відзначила, що важливим завданням усіх дорослих і юних громадян є виховання патріотизму, почуття національної гідності, високої самосвідомості та формування активної громадянської позиції.

 

    З вітальним словом до всіх присутніх звернувся начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Петрик Юрій Федорович, який високо оцінив роботу викладачів і вихованців Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки «Звитяга».

 

    На святі були присутні військовослужбовці в/ч 3066 Національної гвардії України на чолі з командиром частини полковником Леоновичем Романом Дмитровичем, а також бійці аварійно-рятувального загону спеціального призначення  Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій  України в Київській області.

 

   Свято розпочалося показовими виступами з фізичної підготовки учнів 11-х класів під керівництвом викладача майора Шуригіна В.О., а продовжили вишкіл учні, яких навчає підполковник Головашенко В. Ю. Комплекс стройових прийомів зі зброєю на місці та в русі демонстрували учні під керівництвом майора Євтушенка Ю.Ю.

 

    Закінчивши вивчення предмета «Захист Вітчизни», учениці Центру «Звитяга» спроможні надати першу долікарську допомогу у випадках надзвичайних ситуацій та допомогу в цивільному житті. Вихованки під керівництвом викладачів медико-санітарної підготовки Тесак Л. Л. та Коломієць Л. М. демонстрували злагоджені дії з надання першої долікарської допомоги.

 

    Близько 20% поранених, які гинуть, не потрапивши до медичного закладу, можна врятувати, якщо буде вжито необхідних заходів. Дії з надання першої допомоги в «жовтій» і «зеленій» зонах демонстрували учениці полковника Горлова В. Г., викладачів Кунделько Л. В. та Максимчук О. О.

 

    Практичні навички є пріоритетним завданням викладачів Центру допризовної підготовки БНВО «Звитяга». На святі було продемонстровано фрагмент роботи Центру: тактика дій підрозділу на полі бою. Учні демонстрували злагодженість дій підрозділів, які здійснюють установку мінних полів різного призначення; обладнання та маскування блокпосту; дії механізованого відділення в наступі та пересуванні на полі бою під керівництвом майора Бебка М. Є.

 

    Приємним подарунком для всіх присутніх став виступ духового оркестру в/ч 3066  та показові дії бійців Національної гвардії України.

 

    Військове свято – це своєрідний підсумок завершення вивчення предмета «Захист Вітчизни». Прозвучали  заключні фанфари. Свято відбулось. А набуті знання і практичні навички стануть у пригоді не тільки під час надзвичайних ситуацій, а й у повсякденному житті.

Військово-спортивне свято для учнів 11 класів Центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки БНВО «Звитяга»


Опубліковано: 20 травня 2017 року
Поділитися