Відзначено авторів кращих ескізних проектів реконструкції площі по вул.Героїв Небесної Сотні зі спорудженням пам’ятного знаку борцям за волю і незалежність України

Перед початком засідання виконавчого комітету, яке відбулося 24 квітня, міський голова Геннадій Дикий відзначив авторів кращих ескізних проектів реконструкції площі по вул. Героїв Небесної Сотні зі спорудженням пам’ятника з метою вшанування загиблих Героїв Небесної Сотні.

 

За результатами І-го туру конкурсу II місце посіла проектна організація «Квіра» (м.Київ) в особі директора Макагон Тетяни.

 

За III місце нагороди отримав авторський колектив архітектурної майстерні «АММІ»: архітектори – Роман Жихарев, Валерій Міщенко, Катерина Жихарева, В’ячеслав Міщенко, скульптор – Костянтин Дробот.

 

Заохочувальні нагороди були вручені:

-         Архітектору Олександру Яремі та скульптору Володимиру Гончаруку (м. Львів);

-         Приватному підприємству «Фірма «БРАМА-АБФ» (архітектори Юрій Бабич та Вероніка Федяніна, скульптор Максим Василенко).

-         Авторському колективу: Омеляненку Василю та Омеляненку Євгену.

 

Всім архітекторам і скульпторам побажали натхнення, творчої наснаги і перемоги у ІІ турі конкурсу.

 

Переможцям були вручені дипломи та квіти.

 

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2017 року було оголошено проведення конкурсу на кращий ескізний проект реконструкції площі по вул.Героїв Небесної Сотні зі спорудженням пам’ятника з метою вшанування загиблих Героїв Небесної Сотні під час «Революції Гідності» та з метою вшанування загиблих борців за волю і незалежність України в антитерористичній операції на сході України.

 

Під час проведення I туру конкурсу були організовані громадські презентації конкурсних проектів, зустрічі з представниками громадськості міста, громадських рухів та їх об’єднань, які в т.ч. були активними учасниками подій на «Майдані», а також з учасниками військового конфлікту на сході України.


  


Опубліковано: 24 квітня 2018 року
Поділитися