Відкрито МЦ в БЦ!

26 лютого в м.Біла Церква відбулося урочисте відкриття нового, сучасного простору для молоді міста -  Молодіжного центру, який розташований за адресою: б-р Михайла Грушевського, 6.

Відкриття та функціонування Молодіжного центру у місті стало можливим завдяки впровадженню у нас практики реалізації громадських проєктів за рахунок коштів, які фінансуються через Громадський бюджет міста.

У 2019 році членами міської студентської ради спільно з працівниками управління з питань молоді та спорту було підготовлено та подано проєкт в рамках громадською бюджету на тему – «Облаштування приміщення Комунального закладу Білоцерківської міської ради Клуб за місцем проживання «Прометей» для організації роботи з молоддю міста Біла Церква – «Молодіжний центр». Ця ідея стала одним з проєктів-переможцем. 

У лютому 2020 року управлінням було створено ініціативну групу з планування роботи Молодіжного центру, яка заклала початок створенню креативного простору в нашому місті. Молоді люди окреслили бажані напрямки його роботи, обговорили дизайн та розташування кімнат у приміщенні з метою ефективного використання простору.

Протягом 2020 року проєкт поетапно реалізовувався: було проведено капітальний ремонт приміщення та придбане необхідне обладнання. Загальне фінансування проєкту склало 3 млн грн. З них: 2 417 200 гривень використано на ремонтні роботи та 582 800 гривень витрачено на придбання необхідного обладнання.

Завдячуючи реалізації проєкту взаємодії влади та громадськості в бюджетному процесі (Громадський бюджет), відтепер молодь Білоцерківської міської територіальної громади має сучасний простір для самореалізації та розвитку, який поєднує в собі дві конференц-зали, шумоізольовану кімнату для проведення музичних репетицій та переглядів фільмів, зону дозвілля та арт-кімнату, де кожен зможе проявити себе та розкрити свої таланти.

До послуг молодих людей у центрі: доступ до швидкісного інтернету, широкоформатних телевізор (2 шт.), проектори (2 шт.), ноутбуки (5 шт.), акустична система, кольоровий принтер, ксерокс-сканер-принтер, фліпчарти (3 шт.), портативна мобільна колонка з мікрофоном, генератор,  мольберти (10 шт.), гамаки (8 шт.), каремати (15 шт.), електричні чайники, кавоварка, екран, безкаркасні меблі, матраци для сидіння на підвіконні, необхідний набір офісних меблів та посуду, велосипеди та багато іншого необхідного для роботи, відпочинку та розвитку молоді.

Варто наголосити, що місією Молодіжного центру є формування інноваційного освітнього, культурного і дозвіллєвого простору для соціального становлення та розвитку молоді.

Візією -  сучасний простір для самореалізації та розвитку молоді, її життєстійкості, конкурентоспроможності та активності.

Напрями діяльності Молодіжного центру передбачено неформальна та громадянська освіта; змістовне дозвілля; підтримка молодіжних ініціатив.

Символічну червону стрічку до нового Молодіжного центру перерізали секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун та заступник міського голови Катерина Возненко.

Звернувшись до гостей заходу секретар міської ради зауважив: «Перш за все вітаю всіх причетних до реалізації цього молодіжного проєкту. Управління молоді його придумало, подало на конкурс, зібрало голоси і ось зараз ми відкриваємо цю установу, проєкт якої ви реалізували в життя. Бажаю аби Молодіжний центр приносив вам те, що ви чекали від нього і планували, а міська влада, в свою чергу  продовжуватиме робити  кроки щодо підтримки та розвитку молоді громади і всіляко сприятиме функціонуваннню цієї установи. Дякую Катерині Возненко, яка починала цей проєкт та супроводжувала його до завершення».

Заступник міського голови Катерина Возненко також звернулася до присутніх: «Дуже приємно, щоу нас є можливість відкрити перший в Білій Церкві Молодіжний центр. Сьогодні ми маємо прогресивну установу, яку потребує сучасна молоде покоління. Переконана, що не кожне місто має такі прекрасні умови і можливості для своєї молоді. Хоча ми й не перші, але відтепер маємо такий крутий простір.  Дякую всім партнерам та друзям, всим, хто спряв, вчив та консультував нас під час підготовки до відкриття».

У ході урочистого відкриття установи гості заходу оглянули приміщення, їм було презентовано роботу Молодіжного центру.

З привітальними словами до присутніх також звернулися ряд гостей, які розповіли про власний досвід роботи у напрямку співпраці з Молодіжними центрами всеукраїнського, обласного та локального рівнів. Виступаючі наголосили, що відкриття такої установи в Білій Церкві є прикладом успішної співпраці влади і молоді. Саме реалізувавши цей проєкт – Біла Церква є  прикладом  для багатьох міст. Зауважили, що рівень Білоцерківського центру відповідає вимогам навіть всеукраїнському закладу і наголосили, що відтепер на його базі неодмінні проводитимуться заходи обласного рівня.  Присутні також обговорили напрямки подальшої співпраці.

Серед запрошених до слова були:  начальниця відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді Міністерства молоді та спорту Ірина Полєтуха, заступник начальника управління – начальник відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА Світлана Назарук, начальник відділу розвитку молодіжної політики та розвитку молодіжного центру Державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр Максим Луценко, в.о. директора Комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний молодіжний центр»; Андрій Михайлов та ін.

Завітавши до Молодіжного центру міський голова Геннадій Дикий переглянув, як організовано простір у закладі, поспілкувався з молоддю, яка прийшла цього дня у центр та зазначив: «Сьогодні в місті ми реалізували чудову ініціативу нашої креативної молоді, яка знала, що вона хоче мати і тепер зможе користуватися цим закладом.  А такі заклади неодмінно потрібні молоді, бо не завжди вона розуміє чим можна зайнятися на вулиці, особливо взимку. А тут молоді люди зможуть навчатися корисному, обмінюватися досвідом і саме головне – користуватися установою безкоштовно, адже це комунальний заклад».

Під час заходу всі мали можливість неформально поспілкуватися, взяти участь майстер-класі з розпису мехенді «Біо-тату», пограти у  «Мафію» та переглянути кінофільм.

Всі гості долучилися до створення картини, яка стала символом відкриття Молодіжного центру.

Під час заходу були присутні: депутат міської ради Ольга Нагорна, директор Комунального закладу Білоцерківської міської ради Клуб за місцем проживання «Прометей» Людмила Гордєва, працівники управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради; волонтери Молодіжного центру; представники міської молодіжної та студентської рад, молодіжних громадських організацій, ініціативних груп молоді та інші.

Центр працюватиме щодня, крім понеділка з 12:00 до 20:00.  Змістовне дозвілля буде організовуватись постійно, програми свої заходів центр оприлюднюватиме у соцмережах Фейсбук та Інстаграм.

Запрошуємо молодь нашої громади до Молодіжного центру!

Кожен зможе знайти щось цікаве для себе і головне – поспілкуватися з однолітками!

Долучайтеся @bc.molodcentr

Відкрито МЦ в БЦ!


Опубліковано: 26 лютого 2021 року
Поділитися