Відбулося засідання вісімнадцятої сесії міської ради

03 листопада  відбулось засідання вісімнадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Перед початком засідання міський голова та капелани І-го Українського батальйону військових капеланів Руслан Бузько та Василь Маляренко за значний особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України, високу громадянську позицію, надання всебічної допомоги  особовому складу військових частин і підрозділів Збройних Сил України та виявлений при цьому високий професіоналізм, вручили нагороди Міністерства оборони України білоцерківським волонтерам:

-медаль «За сприяння Збройним Силам України» - Тетяні Климчук та Олександру Єфремову;

-Почесні грамоти -  Геннадію Тупчію та Олександру Миколаєнко. 

В ході сесії депутати розглянули ряд рішень, які забезпечуватимуть життєдіяльність міста.

Про звернення, які були розглянуті та підтримані депутатами під час сесійного засідання

-до Київської обласної ради та Київської обласної державної адміністрації  з проханням ініціювати розробку та прийняття довгострокової цільової програми  «по плануванню, організації та проведенню профілактичної пероральної імунізації диких м’ясоїдних проти сказу» на території Київської області, метою якої є комплексне розв’язання проблеми захисту населення, сільськогосподарських і домашніх тварин від захворювання на сказ в інтересах безпеки окремої людини, суспільства, довкілля;

-до Голови Верховної Ради України з пропозицією прискорення процесу прийняття нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», який передбачатиме відновлення повноважень Нацдержслужби щодо здійснення контролю, інформаційно-консультативного та методичного забезпечення служби в органах місцевого самоврядування; 

- до міського голови щодо розгляду можливості продовження одного з міських маршрутів загального користування до с.Фурси Білоцерківського району; 

- до міського голови щодо вивчення питання законності проведення аукціону з продажу об’єкта за адресою: вул..Ярмаркова 1/23, який знаходився в комунальній власності ; 

-до міського голови щодо облаштування тролейбусної зупинки по вул..Грибоєдова, 10 та здійснення нанесення дорожніх розміток та пішохідних переходів в даному районі; 

-до Голови Верховної Ради України, народних депутатів України, Прем’єр-Міністра України щодо фінансового  забезпечення територіальних громад у Державному Бюджеті України на 2017рік. Зокрема, здійснення  перерозподілу додаткових дотацій на утримання закладів освіти та охорони здоров’я; збільшення обсягів субвенції для фінансування видатків на оплату праці  технічних працівників навчальних закладів; передачі закладів охорони здоров’я всіх санаторіїв для дітей та підлітків і для хворих на туберкульоз виключно на обласний рівень; врегулювання проблеми пільгового перевезення окремих категорій громадян; врегулювання проблеми заборгованості з різниці  в тарифах за спожиті енергоносії;  збільшення обсягу субвенцій на проведення перших виборів в об’єднаних територіальних громадах та ін.

Зміни до міського бюджету

Як наголосила начальник фінансового управління міської ради Світлана Терещук  внесені зміни стосуються збільшення планових призначень бюджету по загальному фонду міського бюджету та перерозподілу раніше затверджених  асигнувань.

Зокрема, депутати затвердили такі зміни:  Біла Церква отримала  субвенцію з державного бюджету до міського на виплату соціальної допомоги ( дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування) в сумі 200 тис.грн.. Також, відповідно до Постанови КМУ №717 збільшено обсяг субвенцій на соціально-економічний розвиток  в сумі 2млн. 200тис.грн. Ці кошти будуть спрямовані  до бюджету розвитку та розподілені на реалізацію певних завдань по об’єктах ( заходи по енергозбереженню – заміна вікон в комунальних закладах, освітніх та медичних установах тощо).

Серед інших змін є перерозподіл бюджетних асигнувань в сумі 935,7 тис.грн, які будуть спрямовані  на придбання підручників  у освітні  заклади міста.

Крім того, для максимально ефективного використання коштів здійснено перерозподіл раніше виділених сум з тих об’єктів, на яких з ряду причин до кінця поточного року неможливо провести заплановані заходи на інші об’єкти– де вони будуть освоєні.

Звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» буде затверджуватись по-новому

На засіданні було затверджено нову редакцію Положення про звання «Почесний громадянин міста Біла Церква».

Потреба прийняття даного рішення була зумовлена недосконалістю попередньо діючого положення, яке не містило чіткого переліку підстав присвоєння почесного звання, переліку обмеження щодо присвоєння, інформації про кількість осіб на рік, яким воно може бути присвоєне. Також серед  доповнень буде визначено права даної категорії білоцерківців, чіткі критерії відбору та зазначений компетентний орган, який буде займатися саме цим.  

Звання «Почесний громадянин міста Біла Церква»  встановлюється з метою вшанування та відзнаки особистостей, які зробили вагомий внесок в розвиток міста , піднесення його статусу та в знак великої поваги і визнання їх професійної та громадської діяльності, боротьби за незалежність та суверенітет України. 

Генеральний план міста затверджено 

Депутати міської ради затвердили даний документ, який є надзвичайно важливим для Білої Церкви.  Вже неодноразово висвітлювалася інформація про заходи міської влади щодо розробки даного документу, його було презентовано широкому колу громадян.  Генеральний план розроблений Державним підприємством «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» (детальніше можна ознайомитися тут).

Генеральний план міста Біла Церква розроблено на виконання рішення Білоцерківської міської ради від 31 березня  2015 року № 1444-73-VIзгідно ст. 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», з метою визначення територіального розвитку на період 30 років з урахуванням перспектив, обґрунтованих раціональним використанням територіальних та природних ресурсів, встановлення меж населеного пункту, а також з метою оптимальної функціональної організації території населеного пункту, що має забезпечувати розвиток та реконструкцію територій, найкращі умови проживання та праці. 

«Затвердження даного документу є важливим етапом щодо вирішення питання меж міста. Документ пройшов обговорення на містобудівній раді Київської обласної державної адміністрації, більшість зауважень та пропозицій  були враховані. Подальшими кроками буде затвердження Генерального плану  Київською обласною радою  та Верховною Радою України», - наголосив заступник міського голови Валерій Гнатюк під час доповіді даного питання. 

Розвиватимемо громадянське суспільство  

Депутати міської ради підтримали рішення про затвердження Програми розвитку громадянського суспільства у м. Біла Церква. 

Метою  Програми є створення сприятливих умов для подальшого розвитку громадянського суспільства у м. Біла Церква,  підвищення ефективності взаємодії міської влади з інститутами громадянського суспільства,  реалізації права громадян на участь у формуванні та реалізації місцевої  політики, вирішенні питань місцевого значення, сприяння громадській активності, розвитку соціального партнерства у Білій Церкві, залучення громадськості до профілактики та протидії корупції, підвищення рівня відповідальності громадськості у впровадженні та реалізації проектів щодо розвитку міста. 

Серед напрямків роботи по програмі  є : 

залучення громадян та інститутів громадянського суспільства до прийняття управлінських рішень, їх виконання та контроль;

підвищення активності громадян та організацій громадянського суспільства до участі в суспільно-політичному та соціально-економічному житті міста,  посилення інфраструктури громадянського суспільства;

профілактика та протидія корупції;

 - соціалізація та соціальна інтеграція до активного громадського життя вразливих категорій населення, людей з обмеженими фізичними можливостямта ін. 

Розвиток туризму також серед пріоритетів  

Під час засідання також було затверджено Програму розвитку туризму у місті Біла Церква на 2016-  2017 роки.

Програма базується на аналізі сучасного стану розвитку туризму та туристичної інфраструктури в місті Біла Церква, визначає проблемні питання, окреслює цілі, завдання та комплекс заходів щодо їх реалізації.

Серед  заходів, які передбачаються Програмою : 

-підвищення туристичної привабливості та конкурентоспроможності міста;

-розвиток існуючої туристичної інфраструктури;

-створення нових привабливих туристичних об’єктів;

-збільшення  кількості працюючих в закладах туристичної галузі;

-збільшення частки надходжень до бюджету міста від туристичної діяльності у вигляді туристичного збору та податків на заробітну плату працюючих в галузі  та ін.  

Щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру 

Депутати підтримали програму щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру у м. Біла Церква на 2017 рік.

Дана Програма є складовою частиною та механізмом реалізації Програми зайнятості населення м. Біла Церква на 2013-2017 роки, затвердженої рішенням міської ради від 25 квітня 2013 року № 962-41-VI  .

Мета Програми – подальше вирішення невідкладних питань організаційно-правового та інформаційного забезпечення, матеріального, соціально-побутового, культурного обслуговування жителів міста Біла Церква.

Таким чином, громадські та інші роботи тимчасового характеру можна розглядати як універсальний засіб активної політики держави щодо сприяння зайнятості населення та забезпечення тимчасової зайнятості громадян. 

Про організацію оздоровлення дітей в наступному році

На засіданні було затверджено міську програму оздоровлення та відпочинку дітей  міста в 2017 році. 

Міська програма оздоровлення та відпочинку дітей міста в 2017 році розроблена з метою організації повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, лікування дитячого населення міста, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, максимального використання міських оздоровчих закладів, забезпечення якісного медичного обслуговування і харчування, створення належних умов для культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи під час перебування на оздоровленні, відповідно до законодавства України. 

Основними завданнями Програми є:

-забезпечення змістовного відпочинку, оздоровлення, трудового і патріотичного виховання дітей, їх фізичного та духовного розвитку, реалізації індивідуальних здібностей і потреб дітей під час оздоровлення;

-збільшення кількості оздоровлених дітей, насамперед  дітей, які потребують особливої соціальної  уваги та підтримки;

-розширення різноманітних форм організації відпочинку та оздоровлення дітей;

-максимальне використання місцевої оздоровчої бази;

-зміцнення матеріально-технічного та фінансового стану наявної   оздоровчої бази;

-створення умов для оздоровлення максимальної кількості дітей в період літнього відпочинку;

-забезпечення оздоровленням та відпочинком не менше 50 % дітей шкільного віку,   стовідсотково охопивши   дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків  та в зоні   антитерористичної операції на сході України; дітей-інвалідів -  не менше 50% та дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей учасників  антитерористичної операції на сході України – не менше 70%.  

Коротко про інші рішення

Депутати міської ради також :

-внесли зміни  до Статуту дошкільного навчального закладу (ясел-садка) №31 «Незабудка» Білоцерківської міської ради Київської області шляхом викладення його в новій редакції;

-затвердили порядок розроблення, прийняття Білоцерківських міських комплексних та цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання;

-внесли зміни до Статутів комунальних підприємств Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційних контор №1,6,7, комунального закладу «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1»  шляхом викладення їх в нових редакціях; також внесено зміни до Статутів Білоцерківської міської лікарні №2, міського пологового будинку;

- затвердили комплексну програму Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та приписки до призовної дільниці громадян у місті Біла Церква на 2017 рік. Метою програми є своєчасне і якісне проведення приписки юнаків 2000 року народження до призовної дільниці Білоцерківського об’єднаного міського військового комісаріату, призову та відправки на строкову військову службу громадян міста Біла Церква, призову на військову службу за контрактом, забезпечення призову громадян України на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;

-затвердили новий склад Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській міській раді;

-прийняли рішення про ліквідацію комунальної установи Білоцерківського міського інформаційно-аналітичного центру медичної статистики та здоров’я «Медінстат»;

- внесли зміни до рішення міської ради від 26 травня 2016 року №157-11-VII «Про затвердження Програми відшкодування витрат на перевезення пільгових категорій населення м. Біла Церква міським електричним транспортом за рахунок коштів міського бюджету на 2016 рік»;

-розглянули ряд питань щодо використання комунального майна, земельних питань та ін.



Опубліковано: 03 листопада 2016 року
Поділитися