Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

24  вересня у Білій Церкві відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. Під час засідання було прийнято ряд важливих питань щодо різних сфер життєдіяльності міста.

Зокрема члени виконкому обговорили та затвердили рішення про складання проекту бюджету м. Біла Церква на 2020 рік та прогнозу на 2021-2022 роки, з якого доповіла начальник міського фінансового управління міської ради Світлана Терещук. Як було зазначено, прийняття даного рішення необхідне для забезпечення послідовності бюджетного процесу, який  передує підготовці бюджету м.Біла Церква на 2020 рік та здійсненню прогнозу на 2021-2022 роки. Це дозволить здійснити оптимізацію видатків на утримання галузей та фінансування програм шляхом скорочення неефективних витрат. У рамках даного рішення керівникам управлінь та відділів міської ради, які є розпорядниками бюджетних коштів, а також комунальних підприємств, були дані відповідні протокольні доручення.

Після внесення низки доповненень був затверджений також план роботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради на четвертий квартал 2019 року.


На часі – питання благоустрою

Під час засідання було затверджене рішення щодо проведення в 2019 році осіннього двомісячника санітарного очищення, озеленення та благоустрою міста Біла Церква: він триватиме з 25 вересня до 25 листопада ц.р. Згідно з даним рішенням, проведення загальноміської толоки заплановане на 19 жовтня та 02 листопада поточного року. Цим рішенням були затверджені також: склад штабу з благоустрою міста Біла Церква та заходи з проведення осіннього двомісячника санітарного очищення, озеленення та благоустрою міста Біла Церква.


Розглянуто низку питань соціально-економічного спрямування

Члени виконавчого комітету підтримали рішення про організаційні заходи щодо реалізації положень Міської комплексної програми підтримки ветеранів війни та учасників антитерористичної операції на 2018-2020 роки. Зокрема, даним рішенням було внесено зміни до Порядку надання грошової допомоги для компенсації витрат за реабілітаційні послуги, затвердженого рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 23 січня 2018 року №30; затверджено Порядок надання грошової допомоги для компенсації витрат на  послуги з психологічної реабілітації  та Порядок надання грошової допомоги для компенсації витрат на  послуги з професійної адаптації.

Крім того, під час засідання був затверджений новий склад робочої групи виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення та новий склад комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань забезпечення сплати податків та інших надходжень, виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.


Збільшено стипендію міського голови кращим студентам

У ході засідання члени виконкому розглянули питання про внесення змін до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 14 листопада 2006 року №543 «Про стипендію міського голови кращим студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації міста Біла Церква», з якого доповіла  начальник управління у справах молоді та спорту міської ради Інна Паливода. Відповідно до даного рішення, з 01 січня 2020 року розмір стипендії міського голови кращим студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації міста Біла Церква становитиме 700,00 грн. Окремим рішенням був затверджений склад комісії з призначення стипендії міського голови кращим студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації міста Біла Церква.


Інші рішення, затверджені під час засідання

Під час засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради було прийнято низку інших рішень:

- про деякі питання щодо квартирного обліку;

- про встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

- про внесення змін в додаток 1 до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 11 жовтня 2016 року № 437 «Про затвердження складу конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та з визначення на конкурсних засадах підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органа» шляхом викладення його в новій редакції тощо.

Після детального обговорення члени виконавчого комітету затвердили ряд рішень у галузі містобудування та архітектури. Зокрема вирішили винести на розгляд сесії Білоцерківської міської ради питання про схвалення проекту рішення «Про затвердження інформаційної картки адміністративної послуги Білоцерківської міської ради «Про переведення дачного чи садового будинку у жилий будинок»; підтримали рішення про затвердження інформаційних карток адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг при Білоцерківській міській раді у галузі містобудування та архітектури; прийняли низку рішень стосовно надання дозволу на розміщення об’єктів зовнішньої реклами тощо.

Крім того, виконком затвердив Положення про комісію з питань захисту прав дитини та її склад у новій редакції, розглянув низку питань щодо опіки та захисту прав неповнолітніх тощо.

Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради


Опубліковано: 24 вересня 2019 року
Поділитися