Відбулася позачергова 77 сесія міської ради

24 вересня відбулось засідання позачергової сімдесят сьомої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Перед початком сесійного засідання відбулося спільне засідання депутатських комісій, на якому були розглянуті питання, що виносилися на розгляд.


Внесено зміни до персонального складу виконавчого комітету

Депутати підтримали рішення, яким було внесено зміни до рішення міської ради від 11 грудня 2015 року № 04-02-VII «Про утворення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, визначення його чисельності, затвердження персонального складу» шляхом викладення його в новій редакції.

Отож чисельність виконавчого комітету становитиме 22 особи. До його складу входитимуть міський голова, секретар міської  ради, п’ять заступників міського голови, керуючий справами виконавчого комітету міської ради та 14 осіб на громадських засадах.


До Програм розвитку та підтримки міських лікарняних установ внесено зміни

Депутати міської ради внесли зміни до міських програм розвитку та підтримки (фінансової) Комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №1», «Білоцерківська міська лікарня №2», «Білоцерківська міська лікарня №3», «Білоцерківська міська лікарня №4», «Білоцерківський пологовий будинок», «Дитяча стоматологічна поліклініка», «Білоцерківське міське патологоанатомічне бюро», «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2».

Зміни стосувалися перерозподілу власних коштів, які були зекономлені через закупівлі в системі Прозоро, або ж  не були використані на визначені заходи, а також виділення додаткових коштів з міського бюджету  на забезпечення функціонування даних установ.

Виділені по програмах кошти спрямовуються на придбання певних медикаментів та перев’язувальних матеріалів, оплату послуг як комунальних, так і телефонного зв’язку, супровід програмного забезпечення, навчання персоналу по програмі ЕМСІМЕД, придбання предметів довгострокового користування (дефібриляторів, наркозних апаратів,  апаратів ультразвукової діагностики, біохімічних, гематологічних аналізаторів, стерилізаторів тощо), заробітну плату працівникам та ін.

Так, згідно із внесеними змінами, на поточний рік міській лікарні №1 додатково буде виділено  94 тис. 420грн (загальна сума 29 млн 135тис. 307 грн); міській лікарні №2 додатково буде виділено 1 млн 665тис. 895 грн (загальна сума, що  передбачена – 58 млн 920 тис. 542грн); міській  лікарні №3 передбачається додаткове виділення близько 109 тис. грн (загальна передбачена сума -  13 млн 955 тис. 862 грн); міській лікарні №4 передбачається додаткове виділення 107, 5  тис. грн (загальна передбачена сума 6 млн 157 тис. 137 грн);  пологовому будинку  додатково спрямують 91,5  тис. грн (загальна сума на 2019рік становитиме 16млн 993 тис. 518 грн); дитячій стоматологічній поліклініці додатково буде виділено 45,5  тис. грн (загальна передбачена сума -  3 млн 478 тис. 972 грн);  міському патологоанатомічному бюро передбачається додаткове виділення 28  тис. грн (загальна передбачена сума  - 3 млн 985 тис. 634 грн); міському центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 в цьому році виділять ще 797,3  тис. грн (загальна передбачена сума 5 млн 786 тис. 835 грн).

Крім того, було внесено зміни до міської цільової програми запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань населення міста Біла Церква на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24 травня 2018 року № 2279-52-VII.

Змінами на поточний рік передбачено зняти заплановане придбання препаратів в лікарню №1 для медикаментозного забезпечення хворих з гострим інфарктом міокарда, оскільки фінансування на дану потребу надійшло з державного бюджету. Дані ліки будуть перенаправлені  у лікарню №2 на забезпечення хворих з ішемічним інсультом.

Всього на поточний рік  по даній програмі буде виділено 2 млн  430 тис. грн.


Про зміни та доповнення до міського бюджету

Під час засідання було внесено  зміни та доповнення до рішення міської ради від 20 грудня 2018 р. № 3184-62-VІІ «Про бюджет м.Біла Церква на 2019 рік».

Так, доходи по загальному фонду місцевого бюджету за рахунок перевиконання плану надходжень за січень-серпень 2019 року збільшено на 26 млн грн, за рахунок:

-податку та збору на доходи фізичних осіб - на  7 млн грн;

-податку на майно - на    12 млн 400 тис. грн, (в тому числі: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об'єктів житлової нерухомості» - 400 тис. грн; податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об'єктів нежитлової нерухомості» -             1млн 500 тис. грн; податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об'єктів нежитлової нерухомості - 3 млн 500 тис. грн; земельний податок з юридичних осіб - 6 млн 500 тис. грн; орендна плата з юридичних осіб - 500 тис. грн; єдиний податок - 7 млн грн.

Зменшено доходи загального фонду на 300 тис. грн (надходження  по акцизному податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) та на 100 тис. грн (плата за надання адміністративних послуг).

Щодо спеціального фонду місцевого бюджету: за рахунок перевиконання плану надходжень за січень-серпень 2019 року його збільшено на   4 млн 834 тис. 740 грн,  за рахунок:

- надходжень коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту – на

 1млн  811тис. 300 грн;

- коштів від відчуження майна,  що належить Автономній Республіці Крим та майна, що перебуває в комунальній  власності – на 2 млн 075 тис. 900 грн;

-коштів від продажу земельних ділянок  несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній  або комунальній власності, та  земельних ділянок , які знаходяться на території  Автономної Республіки Крим– на   947 тис. 540 грн.

У частині видатків депутати підтримали по загальному фонду:  видатки  на виплату заробітних плат працівникам соціальної сфери та інших поточних видатків, а також міжбюджетні  трансферти з обласного та державного бюджетів.


Інші питання, розглянуті в ході засідання:

- про внесення змін до Програми розвитку футболу в м.Біла Церква на 2016-2020 рр., затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 29 вересня 2016р. № 293-17-VІІ;

- про затвердження детального плану території частини сектору № 79 м.Біла Церква обмеженого вулицею Толстого, провулком Толстого та Сквирським шосе орієнтовною площею 6га;

- про безоплатну передачу на баланс управлінню освіти і науки Білоцерківської  міської ради, Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради, Комунальній установі Білоцерківської міської ради  «Територіальний центр надання соціальних послуг» та Білоцерківському навчально-виховному об’єднанню «Перша Білоцерківська  гімназія-школа 1 ступеня» Білоцерківської міської ради закінчені будівництвом об’єкти.

Відбулася позачергова 77 сесія міської ради


Опубліковано: 24 вересня 2019 року
Поділитися