Відбулося засідання виконавчого комітету

28 травня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб. Члени виконавчого комітету розглянули понад 30 питань порядку денного та ухвалили відповідні рішення щодо них.

 

Про План відновлення та розвитку Білоцерківської громади до 2027 року

 

Місцева влада постійно працює над подальшим розвитком нашої громади, створенням комфортних та безпечних умов проживання її жителів, враховуючи виклики та проблеми війни. З цією метою за сприяння ПРООН та фінансової підтримки уряду Японії було розроблено План відновлення та розвитку Білоцерківської міської територіальної громади до 2027 року.

 

У ході засідання члени виконавчого комітету одноголосно ухвалили рішення про організаційні заходи даного Плану, яким уповноважено управління економічного розвитку направити План на погодження до Київської обласної військової адміністрації.

 

План відновлення та розвитку Білоцерківської міської територіальної громади - документ стратегічного планування державної регіональної політики, що визначає на період до 2027 року завдання і заходи з відновлення та розвитку громади.

 

Доповідаючи питання заступник міського голови Василь Морський зазначив: «Даний план розроблений на виконання законодавства України. Наразі ми маємо подати його на узгодження до Київської обласної військової адміністрації, аби отримати пропозиції та зауваження. Потім документ буде винесено на опрацювання депутатськими комісіями та на затвердження сесією міської ради».

 

План розроблявся з жовтня 2023 року по 29 березня 2024 року.

У ході підготовки Плану вивчалася думка ключових зацікавлених осіб в громаді, зокрема:

-населення громади;

-підприємств, установ та організацій усіх форм власності, які здійснюють свою діяльність на території громади;

-громадських організацій, що здійснюють свою діяльність на території громади;

-органів державної влади та місцевого самоврядування, що функціонують на території громади, а також департамента економіки Київської обласної військової адміністрації.

 

Секретар міської ради Володимир Вовкотруб зауважив, що показово є те, що до розробки Плану долучилися багато небайдужих жителів громади, представники громадських об’єднань, бізнесу, тому документ містить актуальні напрацювання.

 

Окремим розділом визначено аналіз впливу збройної агресії рф на стан та функціонування об’єктів, що забезпечують надання базових послуг у громаді, зокрема на: житлові об’єкти, об’єкти, пов’язані із наданням житлово-комунальних послуг, з охороною здоров’я транспортної інфраструктури та ін.

 

Визначено, яку необхідно пройти попередню підготовку до відновлення, а саме: огляд потреб та пріоритетів у відновленні житлового фонду та об’єктів життєзабезпечення громади.

 

Тож в Плані окреслено пріоритетні напрями, завдання і заходи з відновлення та розвитку громади, прогнозована потреба та можливі джерела фінансування тощо.

 

Детально із Планом відновлення та розвитку Білоцерківської міської територіальної громади до 2027 року можна ознайомитися за посиланням: https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/vykonavchyi_komitet_miskoi_rady/proiekty_aktiv_vykonavchoho_komitetu/poriadok_dennyi_zasidannia_vykonavchoho_komitetu_22_liutoho_2022_roku/151480.pdf

 

На Торговій площі буде діяти односторонній дорожній рух, на частині вул. Шолом - Алейхема рух автотранспорту буде припинено

 

З метою зниження заторів та аварійності на автомобільних дорогах міста у місцях де є загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод та для підвищення безпеки руху, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення щодо організації руху в односторонньому напрямку по Торговій площі в майбутньому.

Після розробки схеми та погодження в органах Національної поліції України рух буде здійснюватися праворуч по колу.

 

Другим рішенням вирішено заборонити рух автотранспорту на ділянці вул. Шолом – Алейхема, зокрема, від вул. Шолом – Алейхема, 1 до вул. Ярослава Мудрого.

 

Департамент житлово-комунального господарства міської ради має розробити та схеми та становити дорожні знаки, як буде організовано односторонній дорожній рух по площі Торговій та інформуватимуть щодо заборони проїзду на вищезазначеній ділянці вул. Шолом – Алейхема.

Про дату введення в дію вищезазначених змін руху – повідомимо додатково.

 

Створено комісію, яка розробить правила користування електросамокатами

 

Члени виконкому було затверджено склад комісії для опрацювання Правил користування легкими електричними транспортними засобами – електросамокатами на території Білоцерківської громади. Комісія налічуватиме 9 членів.

 

Такі правила необхідні задля забезпечення безпеки дорожнього руху та культури використання легких електричних транспортних засобів.

 

Первинні (мобільні) укриття у Білій Церкві

 

Виконавчий комітет міської ради включив до фонду захисних споруд цивільного захисту Білоцерківської громади захисні споруди модульного типу як первинні (мобільні) укриття.

 

Вони функціонуватимуть як короткостроковий (до 4 годин) захист населення на місцевості шляхом зменшення непрямої дії звичайних засобів ураження під час воєнних (бойових) дій.

 

Первинні (мобільні) укриття розташовані біля:

 

- Білоцерківського академічного ліцею «Вектор» - гімназії № 18;

- Білоцерківського гетьманського ліцею – гімназії;

- Піщанської гімназії - початкової школи.

 

Інші питання, розглянуті у ході засідання виконкому:

-ухвалені рішення про організацію поховання військовослужбовців жителів Білоцерківської громади, які загинули захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів  місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

 

-затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул.Райдужна, бул. Олександрійський, 6/27 та пров. Клубний, 2/35;

 

-прийнято рішення про організацію закупівлі трубопровідної продукції для забезпечення функціонування та надання послуг з життєзабезпечення громади;

 

-погоджено проведення масових заходів культурного, спортивного та освітнього напрямків;

 

-розглянуто низку опікунських питань та питань щодо захисту і реалізації прав та інтересів дітей та ін.

Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 28 травня 2024 року
Поділитися