Відбулося засідання виконавчого комітету

Питання, розглянуті на засіданні виконавчого комітету

14 лютого відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

У ході засідання було ухвалено майже 60 рішень щодо забезпечення життєдіяльності Білоцерківської міської територіальної громади.

Нагородження за допомогу та волонтерську діяльність

 

Перед засіданням виконавчого комітету міський голова Геннадій Дикий відзначив благодійників, які своєю невтомною працею допомагають цивільним та військовим, наближаючи цим перемогу України.

Отже, за активну громадянську позицію, високу патріотичну свідомість, сприяння та благодійну допомогу Білоцерківській міській територіальній громаді у здійсненні заходів спрямованих на забезпеченні територіально цілісності України грамотами виконавчого комітету міської ради були нагороджені: Благодійна організація «Міжнародний Благодійний Фонд «З Україною Єдині», Благодійний Фонд «Help for Ukraine e.V. Sachsen», Світлана Білявська та Тетяна Романенко.

Фото тут

Місцева влада продовжує розглядати питання щодо надання одноразової адресної матеріальної допомоги особам, чиє майно постраждало від ракетних обстрілів з боку російської федерації.

Першим було затверджено протокол комісії по наданню одноразової адресної матеріальної допомоги особам, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Наприкінці минулого року 26  білоцерківцям, на основі проведеної роботи спеціальної комісії, було рекомендовано надати допомогу вищезазначеній категорії громадян  (на суму 3 535 000 грн). Іншим заявникам -  рекомендовано доопрацювати подані документи та за наявності подати до комісії ( https://new.bc-rada.gov.ua/pro_misto/novyny/117749.html).

 

Відтак, вдруге на засідання комісії надійшло 18 заяв від жителів громади, з них повторно розглядалися заяви 4 білоцерківців.

Кожне звернення опрацьовано на предмет подання заявниками необхідних документів, а також по кожній заяві сформована особова справа, яка містить аналітичну таблицю з усією необхідною для розгляду інформацією.

За підсумками роботи комісії було ухвалено рішення надати матеріальну допомогу 13 жителям громади. Відмовили одному, оскільки заявником надано неповний комплект документів, двом – рекомендовано  доопрацювати документи. Розгляд ще однієї заяви буде продовжено на наступному засіданні комісії.

Варто наголосити, що одноразова адресна допомога не є державною компенсацією за отримані збитки (громадяни мають отримати її згідно чинного законодавства України), а є допомогою з місцевого бюджету для жителів нашої громади.  В залежності від ступеню отриманої шкоди, цього разу сума допомоги становитиме від 10 до 200 тис. грн.

 

 

Підтримка громадських організацій

На території нашої громади діє Програма фінансової підтримки ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування, згідно з якою виділяються кошти з місцевого бюджету на оплату комунальних послуг, послуги телефонного зв’язку (стаціонарного телефону), оплату оренди організаціями приміщень, які вони займають. Використання бюджетних коштів на інші цілі, крім зазначених, забороняється.

 

На розгляд робочої групи надійшло 16 заяв громадських організацій Білоцерківської міської територіальної громади про надання фінансової підтримки з коштів місцевого бюджету у цьому році.

 

У межах наявних асигнувань, враховуючи підстави визначені нормативно-правовими актами України та рішеннями Білоцерківської міської ради, було здійснено розподіл коштів між громадськими організаціями, що заявили потребу у фінансуванні:

1. Білоцерківська міська рада Організації ветеранів України - 43 тис.533 грн;

2. Білоцерківська організація Всеукраїнського об’єднання ветеранів – 25 тис.288 грн;

3.БЦ МГО Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів- інтернаціоналістів)х- 44тис. грн;

4. «Білоцерківський міський комітет сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій та ветеранів війни»-  25тис. 269 грн;

5. Білоцерківське міське відділення української асоціації звільнених у запас кадрових військовослужбовців – 41тис. 570грн;

6. БЦ МГО Всеукраїнська організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій -35тис. 038грн;

7. БЦ МО ВГО « Асоціація соціальної підтримки і захисту співробітників спецслужб України «Співдружність» -12 тис. 391грн;

8.БЦГО «Всеукраїнська спілка інвалідів і ветеранів війни в Афганістані «Десантне братство» -23тис.526грн;

9. Білоцерківське міське товариство інвалідів «Фенікс» Київської обласної організації «Союз організацій інвалідів України»      - 44тис. 902грн;

10. Громадська організація «Інвалідів - ліквідаторів Чорнобиля» - 37тис. 646грн;

11. Білоцерківська міська громадська організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» -         23тис. 298грн;

12.Білоцерківська міська громадська організація «Інвалідів, ветеранів Чорнобиля»  -41 тис.660грн;

13.Громадська організація «Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій» -160тис.008грн;

14.Громадська організація «Перший Український батальйон військових капеланів»-218тс.920грн;

15.Міжнародний фонд «Відродження Чорнобилю»-138тис.497грн;

16. Білоцерківська міська організація товариства Червоного хреста України  -37тис.884грн.

Разом на ці потреби з місцевого бюджету виділено 953 ти. 430грн.

 

Довгожителі громади отримуватимуть грошову допомогу

 

У Білоцерківській громаді, відповідно до Програми соціальної підтримки «Турбота» на 2023-2025 роки проводиться виплата одноразової грошової допомоги для привітання жителів, які мають 90 та більше років.

Відтепер, жителям, які відзначатимуть 90-то, 95-ти, 96-ти, 97-ми, 98-ми, 99-ти та 100-річчя і більше – одноразово виплачуватимуть по 3000 грн. Ця сума за пропозицією членів виконкому була збільшена, тому відповідні потреби у бюджеті має затвердити міська рада.

 

 

 

 

 

У місті встановлять дві нові інформаційні дошки

 

До виконавчого комітету міської ради звернулася релігійна організація «Іудейська релігійна громада «Міцва» з проханням встановити на двох історичних будівлях Білої Церкви інформаційні дошки з метою збереження історико-культурологічної спадщини Київщини, популяризації видатних фактів історії міста Біла Церква, формування історичної свідомості містян та розвинення туристичної привабливості міста.

Розглянувши питання, за участю фахівців історичної та архітектурної сфери було прийнято рішення  надати дозвіл на встановлення інформаційних дошок на:

 

  • будівлі пульмонологічного відділення Білоцерківської міської лікарні №1» за адресою: вул. Я. Мудрого, 49, яка міститиме напис: «Лікарня Нахмана Бяліка вулиця Ярослава Мудрого, 49 Єврейська лікарня збудована коштом купця Нахмана Бяліка на подарованій ним же садибі та урочисто відкрита 21 грудня 1903 року. Пожертва Н. Бяліка сягнула 30000 рублів. Браму прикрашав напис про спорудження Білоцерківської єврейської лікарні коштом Нахмана Бяліка. На ганку досі висить кований Маген Давид, що пережив Другу світову війну».

 

  • на будинку за адресою: вул. Б. Хмельницького, 10, яка міститиме напис: «Синагога Мошки Рабиновича вулиця Богдана Хмельницького, 10. Одна з найстаріших синагог Нового міста, зведена у 1800-х рр. при первинній забудові цієї вулиці. Офіційний дозвіл виданий в 1851 році. В 1863-1865 рр. дозволено побудувати дерев’яну на кам’яному фундаменті споруду на місці згорілої, а в 1910 р. – муровану синагогу, фасад якої виходив на вул. 1-шу Бердичівську і 2-гу Базарну».

 

«Гренадера» зберігатимуть на одному з КП

 

З метою забезпечення збереження культурної спадщини громади, виконком ухвалив рішення про передачу на відповідальне зберігання пам’ятного знаку воїнам ІІ-го Київського козачого полку (1812 рік) «Гренадер 1812 р.».

Пам’ятний знак був демонтований відповідно рішення виконавчого комітету від 08 квітня 2022 року №179.

Так, сам пам’ятний знак та всі демонтовані елементи буде передано на відповідальне зберігання від Департаменту житлово-комунального господарства – комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс».

 

 

 

Триває робота щодо облаштуванню найпростіших укриттів

 

Міська влада продовжує роботу над облаштуванням сховищ та найпростіших укриттів у підвалах багатоквартирних будинків, приміщеннях комунальних установ і закладів.

 

Велику роботу було поведено щодо визначення придатності підвальних приміщень до використання як укриттів та доцільності проведення робіт щодо їх облаштування.

 

Під час засідання виконавчого комітету заступник міського голови Олександр Поляруш зазначив, що спеціальною комісією було детально обстежено 232  підвальних приміщень. За результатами їх оцінки 200 з них було визначено такими, що можуть використовуватися за цим призначенням, 32 – не рекомендовано вносити до переліку найпростіших укриттів з причин замалої площі, фактичного використання їх за іншими потребами тощо.

 

На основі обстежень було складено акти оцінки об’єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення, як найпростішого укриття. Ці акти були затверджені на засіданні виконкому.

 

Ще одним рішенням були внесені зміни до Додатку рішення виконавчого комітету міської ради від 13 грудня 2022 року №810 «Про затвердження переліку найпростіших укриттів багатоповерхових житлових будинків та нежитлових будівель на території Білоцерківської міської територіальної громади та виконання заходів щодо їх облаштування».

Відтепер, згідно рішення до переліку входитимуть 199 укриттів у багатоповерхових будинках та три – у нежитлових будівлях комунальної власності.

 

Окремим рішенням члени виконавчого комітету затвердили як найпростіше укриття підвальне приміщення у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» та визначили перелік заходів щодо його облаштування, аби створити належні і безпечні умови для вихованців та працівників закладу, в умовах воєнного стану. Зараз вихованці перебувають за кордоном, проте виникла потреба відновити функціонування закладу, оскільки у громаді є діти, які потенційно можуть потребувати  соціально-психологічної реабілітації.

 

Варто наголосити, що у громаді вже відремонтовано та облаштовано 59 укриттів у багатоквартирних житлових будинках та майже 70 – у комунальних установах та закладах.

 

 

Діти у Першій Білоцерківській гімназії  й надалі харчуватимуться за дабл-меню

 

З метою урізноманітнення меню учнів Ліцею «Перша Білоцерківська гімназія» та покращення якості послуги з харчування учнів прийнято  рішення продовжити запровадження платної послуги з організації гарячого харчування для учнів з вибором однієї страви з двох-трьох запропонованих (дабл-меню). Встановлено диференційований розмір батьківської плати в день: обід № 1 – 55,00 грн; обід № 2 – 45,00 грн; обід № 3 – 29,00 грн. Наразі вартість одного обіду зросла від 3 до 5 грн.

Пільгові категорії учнів харчуються у цьому закладів за рахунок коштів місцевого бюджету за такою ж  вартістю, які і у інших школах – 40 грн за комплексний обід.

Зауважимо, що ця практика у Першій Білоцерківській  гімназії є успішною, оскільки після запровадження диференційованого харчування три роки тому, кількість дітей, що виявили бажання обідати у навчальному закладі зросла в чотири рази.

Врахувавши цей позитивний досвід, місцева влада планує поступово запроваджувати такий же вид харчування і у інших навчальних закладах, облаштовуючи харчові блоки новим обладнанням.

 

 

 

Маршрут №6 рухатиметься за новою схемою

 

На засіданні було внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 лютого 2018 року № 77 «Про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування Білоцерківської міської територіальної громади» (зі змінами).

Зокрема, зміниться маршрут руху автобусів №6. Вони рухатимуться вулицями: «Житловий масив Заріччя (вул. Лісова) - вул. Героїв УПА - вул. М.Сидорянського - вул. Дружби – б-р. Олександрійський - вул. Сквирське шосе -Гайок».

Крім того, задля підвищення зручності, комфорту та безпеки пасажирів, на виконання інвестиційних зобов’язань, перевізник виведе на маршрут 4 сучасних автобуса Volvo загальною  пасажиромісткістю 82 місця.

 

 

 

 

Культурне та спортивне життя громади поступово відновлюється

 

 

 

 

 

 

 

 

У ході засідання  члени виконавчого комітету погодили  проведення на території нашої громади ряду різнопланових заходів, за умови дотримання заходів безпеки та протиепідемічних заходів під час їх проведення.

Зокрема, заплановано проведення:

 

-покладання квітів біля каплички Георгія Побідоносця 15 лютого 2023 року до Дня вшанування загиблих учасників бойових дій на території інших держав;

 -заходу (вистави) Київським академічним обласним музично-драматичним театром ім. П.К. Саксаганського» 20 лютого ц.р.;

 

- турніру з плавання серед  дітей «CAYMANS CUP 2023» 05 березня 2023 року, ініціатором якого є громадська організації «КАЙМАНИ»;

 

- відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 20 років  17 -18 лютого 2023 року;

 

- відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з волейболу серед жінок  25-26 лютого;

 

- відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з гімнастики спортивної серед юнаків   24-25 лютого;

 

- відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з гімнастики спортивної серед дівчат 16 -18 лютого;

 

- відкритого чемпіонату Білоцерківської міської територіальної громади з легкої атлетики серед спортсменів - людей з інвалідністю 16 лютого ц.р.;  

 

- відкритого чемпіонату Комунального закладу Білоцерківської міської ради дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп» з дзюдо «Кубок Рось-Телеком» серед юнаків 2009-2010 років народження та 2011-2012 років народження - 04 березня 2023 року;

 

- відкритого чемпіонату Комунального закладу Білоцерківської міської ради дитячо-юнацької спортивної школи «Юність» з художньої гімнастики 17-19  лютого;

 

-відкритого чемпіонату Комунального закладу Білоцерківської міської ради дитячо- юнацької спортивної школи «Юність» з важкої атлетики серед юнаків та дівчат 25 лютого;

 

-відкритого турніру Білоцерківської міської  територіальної громади з футболу «Зміна-CUP-2023» серед аматорських команд 18, 25 лютого, 05 та 11 березня.

 

Інші питання, які були розглянуті у ході засідання:

 

- внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 23 лютого 2021 року №           136 «Про затвердження Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради та її складу» (зі змінами);

-встановлено розмір кошторисної заробітної плати, яка враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів;

- присвоєно адреси об’єктам нерухомого майна;

- уповноважено посадових осіб на складання протоколів про адміністративні правопорушення;

- затверджено нові склади ряду комісії та робочих груп, розглянуто деякі питання щодо квартирного обліку, ряд майнових, опікунських та інших питань, з яких були ухвалені відповідні рішення.

 

 

 


Опубліковано: 14 лютого 2023 року
Поділитися