Відбулося засідання виконавчого комітету

09 лютого відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Новий порядок визначення Кращого спортсмена місяця

Під час засідання виконавчого комітету було прийнято рішення про порядок визначення «Кращого спортсмена місяця Білоцерківської міської територіальної громади та його тренера».

Рішенням затверджено положення, згідно з яким визначатиметься кращий спортсмен, а також положення про  комісію з розгляду цих питань та, безпосередньо, сам склад комісії.

Розмір одноразової матеріальної винагороди  кращому спортсмену місяця становитиме 1 тис. грн, тренеру – 500 грн.

Про Регламент виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

Члени виконавчого комітету схвалити Регламент виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. Документ  буде винесено на затвердження сесією Білоцерківської міської ради.

Доповідати проєкт рішення Білоцерківської міської ради «Про затвердження Регламенту виконавчого комітету Білоцерківської міської ради» буде керуючий справами виконавчого комітету міської ради  Анна Олійник.

Зауважимо, що Регламент виконавчого комітету Білоцерківської міської ради регулює організаційно-процедурні питання діяльності даного органу.

Дотримання Регламенту є обов’язковим для членів виконавчого комітету, посадових осіб усіх виконавчих органів міської ради, інших осіб присутніх на засіданнях виконавчого комітету.

Засідання виконавчого комітету проводяться відкрито, крім розгляду проєктів рішень, що містять інформацію з обмеженим доступом.

Відкритість засідань виконавчого комітету забезпечується шляхом розміщення загальним відділом міської ради інформації про час і місце засідань виконавчого комітету на офіційному вебсайті міської ради.

Відкритість засідань виконавчого комітету також забезпечується шляхом здійснення онлайн-трансляцій засідань. Записи онлайн-трансляцій зберігаються у відкритому доступі в мережі інтернет, при цьому на вебсайт міської ради завантажуються відповідні посилання на відеофайли.

Акредитовані журналісти та представники засобів масової інформації як і раніше  матимуть можливість вільно відвідувати засідання, з урахуванням фізичної спроможності приміщення в якому проводиться засідання виконавчого комітету та за умови їх реєстрації, шляхом пред’явлення документа, що посвідчує особу або службового посвідчення.

Регламент також містить норми щодо складу та повноважень виконавчого комітету; визначає як здійснюватиметься планування роботи органу; врегульовує порядок підготовки і проведення засідань виконавчого комітету та проєктів рішень,  а також прописує  порядок проведення дистанційних засідань.

Транспортні питання

Під час засідання були внесені зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 11 жовтня 2016 року № 438 «Про затвердження  умов конкурсу з Перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Білої Церкви». В назві рішення та пунктах 1, 2 рішення, а також в назві додатків 1, 2 до рішення слова «м. Білої Церкви» замінено на слова «Білоцерківської міської територіальної громади».

Другим рішенням було затверджено Типовий договір на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування Білоцерківської міської територіальної громади.

Ще одне рішення було ухвалено з метою забезпечення організації пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування та у зв’язку з кадровими змінами. Члени виконкому внесли зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 11 жовтня 2016 року № 437 «Про затвердження складу конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування та з визначення на конкурсних засадах підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу». Назва рішення відтепер матиме нову редакцію: «Про затвердження складу конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування Білоцерківської міської територіальної громади».

Також внесено зміни в склад конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування Білоцерківської міської територіальної громади.

Ще одним рішенням внесено зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 лютого 2018 року №77 «Про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування Білоцерківської територіальної громади (зі змінами)». Рішенням маршрут №11 продовжено, після вул. Таращанська автобуси їздитимуть далі: пров. Росьовий – пров. Конденсаторний - вул. Таращанська - Житловий масив Таращанський (фабрика «Модерн»).

Під час засідання також було:

- внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 23 квітня 2019 року № 263 «Про утворення Координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території міста Біла Церква». Відтепер дана координаційна рада працюватиме на території Білоцерківської міської територіальної громади, тому внесені зміни у назві та тексті документу - замінено слова «м.Біла Церква» на слова «Білоцерківська міська територіальна громада»;

- затверджено склад робочої групи по організації велосипедної інфраструктури в Білоцерківській міській територіальній громаді;

- ухвалено рішення про комісію виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яким затверджено Положення про комісію та її посадовий склад;

- взято до відому звіт спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради за 2020 рік;

- затверджено штатні розписи виконавчих органів Білоцерківської міської ради. Зокрема,

з 15 лютого  поточного року діятиме новий штатний розпис управління капітального будівництва Білоцерківської міської ради  та з 01 березня 2021 року  штатний розпис керівного складу  Білоцерківської міської ради і  виконавчого комітету, окремих відділів та  управлінь;

- затверджені фінансові плани на 2021 рік двадцяти шести комунальних підприємств Білоцерківської міської ради;

- затверджено висновок комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади,яким підтримано клопотання КП БМР «Комунальник» щодо виділення з бюджету міської територіальної громади коштів в розмірі 1 млн 455 тис. грн та КП БМР «Світанок» коштів в розмірі 1 млн 500 тис. грн для компенсації економічно обґрунтованих витрат на надання послуги, що становить загальний економічний інтерес, у вигляді безповоротної фінансової допомоги;

- схвалено проєкт рішення міської ради Про надання безповоротної фінансової допомоги КП БМР «Комунальник» та КП БМР «Світанок»;

- внесено зміни  у додаток 1 рішення виконавчого комітету міської ради від 26 квітня 2017 року № 145 «Про створення комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам»;

- прийнято рішення про робочу групу з питань реалізації заходів Комплексної програми підтримки ветеранів війни та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил на 2021-2023 роки. Рішенням затверджено Положення, згідно з яким функціонуватиме робоча група з питань реалізації заходів цієї Комплексної програми, та сам склад робочої групи;

- прийнято рішення про організаційні заходи щодо реалізації положень Програми надання окремих видів пільг на 2021-2023 роки.  Документом затверджено порядки: відшкодування вартості проїзду громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1 та 2; відшкодування витрат за послуги зв’язку, надані пільговим категоріям населення; надання грошової допомоги для компенсації витрат на зубопротезування; забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, що мають право на таку пільгу. Дане рішення застосовуватиметься з 01 січня 2021 року;

- внесені зміни до складу комісії для розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- затверджено новий склад комісії по наданню житлових субсидій і пільг;

- встановлено режим роботи ряду об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

-  встановлено розмір кошторисної заробітної плати, яка враховується при  визначенні вартості будівництва об’єктів, що споруджуються  із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих  під державні гарантії;

- затверджено склад комісії з перевірки стану військового обліку громадян України на території Білоцерківської міської територіальної громади у 2021 році;

- розглянуто рішення щодо присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна, та низку опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 09 лютого 2021 року
Поділитися