Відбулося засідання тридцять сьомої сесії міської ради

28 вересня відбулося засідання позачергової тридцять сьомої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 


Гордиться серце, журиться душа

 

Перед початком пленарного засідання відбулася непересічна подія, адже заслужена нагорода нарешті потрапила за адресою. Родині загиблого у зоні АТО бійця –жителя Білої Церкви Ярослава Павлюка було передано почесну відзнаку «За оборону Маріуполя». 

Міський голова висловив щирі слова подяки батькам за виховання сина-патріота, справжнього героя нашої держави та міста й вручив сину Ярослава - Тимофію  татову нагороду. 

 

Павлюк Ярослав Володимирович народився 15 жовтня 1988 року в м. Біла Церква.Навчався в ЗОШ № 12 з 1995 року по 2004 рік, в 2008 році закінчив Київський будівельний технікум.  Він проходив службу в 72 окремій механізованій бригаді на посаді головного сержанта взводу – командира бойової машини 1–ї реактивної батареї реактивного артилерійського дивізіону, мав звання – старший сержант.

 

Загинув Ярослав Володимирович 17 грудня 2016 року в районі міста Авдіївка, Донецької області. Героя поховано на Алеї Слави Сухоярського кладовища м. Біла Церква.

 

Мати загиблого воїна – Надія Михайлівна  висловила слова щирої вдячності Службі підтримки ветеранів, учасників бойових дій, антитерористичної операції та членів їх сімей м. Біла Церква, яка приклала чимало зусиль, аби ця медаль знайшла свого Героя, адже Указ про нагородження нею сина був ще в 2015році, коли військовий був ще живий. Проте, через помилкові обставини її не отримав.

 

«Сьогодні ви вручили мені частинку серця. Я щиро вдячна всім вам за підтримку. Слава Україні!», -сказала мати Героя.

 

Під час вручення також були присутні  тато Ярослава Павлюка –Володимир Васильович  та рідні й близькі.

  

Привітання ювілярів

 

Міський голова  Геннадій Дикий  привітав із 50-річними ювілеями  депутата міської ради Ігоря Гейла та приватного підприємця, мецената, члена виконавчого комітету міської ради Вадима Маршалка. Висловивши ювілярам слова щирої подяки за працю на благо рідного міста   вручив Ігорю Гейлу нагрудний знак «Відзнака міського голови», Вадиму Маршалку  - грамоту Білоцерківської міської ради.

 


Звернення, які були озвучені перед засіданням

 

Міський голова озвучив звернення до голови Київської обласної державної адміністрації Горгана О.Л.,  голови Київської обласної ради Старикової Г.В, яке підписали депутати Білоцерківської міської ради. Звернення містить прохання щодо прийняття управлінських рішень, які забезпечать врахування інтересів територіальної громади міста Біла Церква у проходженні процесів децентралізації у Білоцерківському районі Київської області, а саме:

 

- невідкладно вжити заходів щодо розробки, схвалення та затвердження у  встановленому Законом порядку Перспективного плану формування територій громад Київської області в частині Білоцерківського району з врахуванням інтересів територіальної громади міста Біла Церква;

 

- прийняти  управлінські рішення  про передачу земельних ділянок із державної власності у комунальну власність територіальної громади міста Біла Церква Київської області  визначених,  рішенням Білоцерківської міської ради   від 07 вересня 2017 року  №1100-35-VII «Про передачу земельних ділянок із земель державної власності у комунальну власність територіальної громади міста Біла Церква Київської області»

 

Така необхідність виникла у зв’язку із неврегульованістю питання добровільного об’єднання територіальних громад м.Біла Церква із суміжними територіальними громадами.

 

«Громада Білої Церкви  підтримує державну політику з  питань децентралізації.   На глибоке переконання територіальної громади нашого міста, успішна реалізація  реформи децентралізації можлива тільки при врахуванні  інтересів всіх громад», –йдеться у зверненні.

 

Депутат міської ради Сергій Наконечний у зверненні від фракції ПП “ Об‘єднання Самопоміч” Білоцерківської міської ради VIIдо Президента України П.Порошенка, Голови Верховної Ради України А.Парубія, Голови комітету з питань правової політики та правосуддя Верховної Ради України Р.Князевича та до народних депутатів України висловив занепокоєння згортанням активних дій щодо впровадження антикорупційної реформи. Адже, не зважаючи на ряд прогресивних кроків у сфері боротьби з корупцією (створення НАБУ, впровадження електронного декларування) у державі до цієї пори відсутній ключовий важіль боротьби з корупцією – антикорупційній суд та не проводяться у належній мірі заходи з протидії корупції. У зв’язку із вище викладеним звернення містить  прохання прискорити розгляд та прийняття проекту Закону про антикорупційні суди та забезпечити формування Вищого антикорупційного суду протягом найближчих шести місяців.

 

Депутат Юрій Гончаренко висловив звернення щодо підтримки дитячого спорту в Білій Церкві, а зокрема, у частині передбачення коштів у міському бюджеті на придбання  єдиної спортивної форми із міською символікою для збірних дитячих команд, які захищаються честь міста на змагання усіх рівнів.

 

Анатолій Гончар зачитав звернення від жителів мікрорайону Піщаний щодо організації завершення робіт з благоустрою частини території у районі пров. Інститутський будинків №3,4, на що вже передбачені кошти. А також акцентував увагу на необхідність асфальтування пішохідних артерій даного мікрорайону в районах пров. Є.Деслава,  вул. І.Залізняка та розглянути можливість забезпечення належних умов руху через мост по вул. Дружби.

 

Депутат Ігор Денисенко озвучив звернення від жителів мікрорайону Залізничне селище, які висловили прохання вжити заходів щодо забезпечення виправної колонії, яка знаходиться на їхній території якісним пальним. Наразі, пальне (деревина), яке використовує установа має домішки, які при згоранні виділяють шкідливі речовини, що в свою чергу негативно впливає на здоров’я жителів, будинки яких є прилеглими до колонії. Міський голова дав протокольне доручення департаменту житлово-комунального господарства надавати установі деревину, яка залишається при знесенні аварійних дерев та наголосив на необхідності проведення замірів викидів Держспоживслужбою.

 

Депутат міської ради Андрій Король оприлюднив звернення від міської громадської організації «Асоціація депутатів Білоцерківської міської ради», в якому йдеться про необхідність виконання раніше прийнятого рішення щодо відкриття  комунальної дитячої стоматологічної поліклініки за адресою: вул. Б.Хмельницького, 6. Приміщення знаходиться у комунальній власності, його вже відремонтовано. Наразі, необхідно передбачити кошти на придбання оснащення.

 

Звернення депутата Сергія Мартинюка стосувалося вирішення питання про відновлення асфальтного покриття пішохідного переходу, яким користуються жителі вулиці Грибоєдової після проведення ремонтних робіт.

 

Коментуючи дане питання міський голова  наголосив, що департаментом житлово-комунального господарства вже проведено реєстр ділянок, які потребують відновлення після ремонту. В подальшому, підрядників, що займаються таким видом діяльності будуть зобов’язувати відновлювати покриття аби не виникало ситуацій, що  ділянки зі знятим асфальтом  стоять по 3-4 роки, створюючи незручності білоцерківцям.


В місті діятимуть  правила тиші

 

Під час засідання сесії міської ради депутати прийняли рішення про затвердження Правил додержання  тиші на території та у громадських місцях м. Білої  Церкви з  метою забезпечення прав і законних інтересів громадян відповідно до Конституції України та інших нормативно-правових актів.

 

Правила містять вимоги до обов’язків громадян, керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності щодо захисту населення Білої Церкви від шкідливого впливу шуму. Шум на захищених об’єктах під час здійснення будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівнів, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби.

 

Правилами також  визначено зобов’язання всіх категорій громадян щодо зменшення шкідливого впливу шуму при здійсненні будь-яких видів діяльності. Зокрема, їм необхідно забезпечити дотримання рівня шуму, що не перевищує встановлених норм та обмежити роботу звуковідтворювальної апаратури, технічного обладнання, кондиціонерів, вентиляцій та інших видів шумів (їх господарських чи виробничих процесів)  з 22.00 до 08.00 години.

 

Забороняється  здійснювати дії, що порушують громадський порядок та санітарні норми рівня допустимого шуму на захищених об’єктах  та у громадських місцях міста Білої Церкви. Наприклад у нічний час ( з 22-00 до 08-00 години) гучний спів, свист, викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами в побуті, феєрверків, проведення ремонтних, будівельних робіт, подача автомобільних сигналів тощо – не припустимі.

 

Проте є виключення, на які ці Правила  та вимоги не поширюються. Зокрема тоді, коли здійснюються будь-які види діяльності у закритих приміщеннях, за умови непроникності шуму в прилеглі приміщення; при попередженні та/або ліквідації наслідків аварій, пожеж, стихійних лих, припинення правопорушень, проведенні зборів, мітингів, про які завчасно сповіщені органи виконавчої  влади; при  відзначенні встановлених законом святкових і неробочих днів, інших свят згідно із рішеннями міської ради та ін.

 

Правила додержання  тиші на території та у громадських місцях м. Білої  Церкви також містять  вимоги до встановлення режимів роботи  (об'єктів торгівлі, сфери послуг) підприємств, установ та організацій обслуговування населення (в тому числі підприємств, закладів ресторанного господарства) незалежно від форм власності. Передбачається, що режими їх роботи визначає виконавчий комітет міської ради з метою забезпечення зручного для населення режиму функціонування таких закладів. Цілодобовий режим роботи може бути встановлений рішенням виконкому за погодженням  із власниками за умови, коли такий заклад не знаходиться  на території житлових будинків, прибудинкових територіях, лікувальних установ та інших приміщень, де постійно перебувають люди. Виключенням можуть бути лише випадки, коли встановлюється графік роботи закладам аптечної мережі та закладам  торгівлі, які не здійснюють продаж алкогольної продукції. При порушеннях тиші суб’єктом господарювання виконавчий комітет міської ради матиме можливість скасовувати свої попередні дозволи.

 

Порядку проведення салютів, феєрверків інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів також  відведено один із розділів документу.

 

Правила додержання  тиші на території та у громадських місцях м. Білої  Церкви є обов’язкові до виконання усіма підприємствами, установами, організаціями незалежно від відомчої належності та форми власності,  фізичними особами — підприємцями, а також громадянами на території м. Біла Церква. Правила містять загальнообов’язкові на території міста Біла Церква норми, за порушення яких передбачена відповідальність згідно зі ст. 152, 182, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Під час засідання міської ради також було розглянуті й інші питання, з яких були прийняті відповідні рішення. Серед них:

 

-прийнято рішення про виведення (виключення) майна зі складу об’єкта концесії та укладення додаткової угоди до концесійного договору від 25 березня 2013 року;

 

-внесено зміни до Положення Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді шляхом викладення його в новій редакції;

 

-затверджено зміни до детального плану території по вул. Леваневського з корегуванням транспортної розв’язки, який враховує принципи безпечності, доступності громадян при користування інфраструктурою біля новозбудованого супермаркета NOVUS;

 

-затверджено детальний план частини території міста Біла Церква по вул. Сухоярскій;

 

-затверджено детальний план частини території міста Біла Церква (по бульвару Олександрійському, в районі будинку №22, для подальшого будівництва Храму парафії Блаженної Княгині Ольги Української Греко-Католицької Церкви);

 

-розглянуто ряд майнових, земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.


Про   незаконний  вилов риби

 

У різному міський голова Геннадій Дикий повідомив присутнім про ситуацію, що склалась на Білоцерківському нижньому водосховищі  річки Рось.  Він на голосив, що  останнім часом до нього почали надходити  звернення жителів міста, про те що невідомими особами на  Білоцерківському нижньому водосховищі, яке розташоване на р. Рось між м. Біла Церква  та селом Шкарівка  здійснюється  незаконний  вилов риби.

 

«За отриманою інформацією, на нижньому водосховищі здійснюється спеціальне товарне рибне господарство для здійснення штучного розведення,  вирощування водних живих ресурсів та їх використання. Господарську діяльність здійснює суб’єкт господарювання якому встановлено  режим рибогосподарської експлуатації водного об'єкта з 12.04.2017 року по 31.12.2026 року.

 

На жаль, інструкція якою передбачено видачу вказаного режиму не передбачає погодження такої діяльності а ні з органами місцевого самоврядування, а ні з басейновим управлінням. До Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів таких звернень не було, відповідно будь -яких погоджень не видавалось», - відмітив міський голова.

 

Проте, відповідно до нормативних документів, що регулюють порядок вилову риби та інших водних живих ресурсів, існує певна процедура, обмеження, способи й граничні норми та інші регулюючі нормативи щодо такої діяльності. Враховуючи зростаюче соціальне занепокоєння  зрозуміло, що у громади міста виникає сумнів щодо їх дотримання.

 

Геннадій Дикий зазначив, що до нього все частіше надходять численні скарги від місцевих рибалок любителів, про те, що так звані «нові користувачі» забороняють їм любительський вилов риби, ламають вудки та рибацькі знаряддя, а також здійснюють промисловий вилов риби за допомогою заборонених браконьєрських знарядь та засобів лову.

 

З метою запобігання  правопорушень, зокрема у сфері охорони навколишнього середовища, порушення прав членів територіальної громади на любительську ловлю,  перевірки законності вилову риби суб’єктом підприємницької діяльності, що отримав відповідний режим, міським головою було ініційовано відкриту зустріч представників громади з числа рибалок, небайдужих жителів, правоохоронних та контролюючих органів з метою вирішення піднятої  рибалками міста проблеми та зняття соціальної напруги у місті.  Крім того, міський голова акцентував увагу, що вилов риби даним суб’єктом господарювання здійснюється у великому обсязі, а зариблень, як таких, не відбувається.

 

Отож, на наступному тижні буде організована та проведена відкрита зустріч із обов’язковим запрошенням представників Держрибагенства,  Національного університету біоресурсів і природокористування України, рибацьких організацій та рибацьких спілок міста, представників правоохоронних органів та фігуруючого суб’єкта господарювання.

 

«Всі водні ресурси, які знаходяться на території міста мають бути загально доступними, і це моя принципова позиція», - наголосив міський голова.

Відбулося засідання тридцять сьомої сесії міської ради


Опубліковано: 28 вересня 2017 року
Поділитися