Відбулося засідання двадцять восьмої сесії міської ради

    23 березня відбулось засідання двадцять восьмої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

    Повідомлення, звернення та заяви депутатів

    Перед початком пленарного засідання  секретар міської ради Борис Смуток озвучив ряд заяв та повідомлень.

    Зокрема, заяву від голови  фракції  «Об’єднання «Самопоміч» Білоцерківської міської ради VІІ скликання Сергія Наконечного  про рішення даної фракції  виключити з її складу  депутата Анатолія Гончара.

       Присутнім також було повідомлено про утворення депутатської групи  в Білоцерківській міській раді VІІ скликання  «За соборну Білу Церкву», до складу якої увійшло 20 депутатів, головою обрано Анатолія Гончара.

    Депутат міської ради Таїсія Олійник озвучила заяву фракції ВО «СВОБОДА» у Білоцерківській міській раді щодо засудження рішення Львівської міської влади по фінансуванню вивозу сміття за межі міста без наявних договорів з легальними полігонами; недопущення завозу сміття в Київську область, що може призвести до екологічної небезпеки. Заява також містить звернення до начальника Білоцерківського відділу поліції ГУНП в Київській області Возненка С.Г. провести належним чином розслідування фактів виявлення незаконного скидання сміття в Узині, а також посилення контролю з метою недопущення ввезення сміття у Білоцерківський район.

   Депутати   міської ради підтримали запит Юрія Оселедька (фракція ВО «СВОБОДА») до міського голови щодо необхідності проведення заходів  по демонтуванню усіх пам’ятних знаків комуністичного режиму, які підпадають під дію  Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного  (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

   Депутат  міської ради Андрій Король озвучив звернення до міського голови  щодо необхідності впровадження в місті єдиної комунальної системи  для обліку електро-, водо-,  тепло-,  газопостачання з метою забезпечення жителів Білої Церкви  не тільки зручністю  передання показників лічильників  (по єдиному телефонному або електронному режимі), а й можливістю перевірки повноважень  осіб, які мають право приходити  для контролю показників облікових засобів (оскільки почастішали пограбування квартир).

    Депутати міської ради також прийняли звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України  з проханням ініціювати утворення  тимчасово слідчої комісії  Верховної Ради України  з питань розслідування обставин, що відбулися 13 березня 2017 року в селі Щербинівка  Торецького району Донецької області  біля станції переїзду «Кривий Торець» під час акції громадян,  спрямованих на блокаду торгів з  окупованими  територіями Донецької та Луганської областей.

   Звернення також  містить вимогу забезпечити  контроль в межах наданих законом повноважень щодо своєчасного, об’єктивного та неупередженого  розслідування  даних подій, припинити будь-які стосунки з окремими районами  Донецької та Луганської областей на  території яких проводиться АТО та вжити заходів в межах наданих повноважень щодо припинення переслідування та тиску з боку правоохоронних органів на учасників акції, спрямованої на блокаду торгівлі з окупованими територіями.

 

 


Опубліковано: 23 березня 2017 року
Поділитися