Відбулося відкриття щорічної виставки-конкурсу «Краса руками молодих»

     09 березня відділ у справах сім`ї та молоді Білоцерківської міської ради спільно з Білоцерківським краєзнавчим музеєм відкрили 24-ту виставку-конкурс робіт молодих майстрів традиційного декоративно-вжиткового мистецтва та народних промислів «Краса руками молодих». Метою виставки є популяризація українського народного художнього мистецтва, привернення уваги широкого кола молоді до можливості продовження багатьох народних традицій художнього мистецтва України, збереження традицій і розвитку народних національних промислів, активного використання художнього мистецтва у вирішенні завдань естетичного виховання молодого покоління та виявлення молодих майстрів.

 

    У відкритті виставки взяла участь заступник міського голови Ольга Настіна: «Ці всі роботи прекрасні, в кожну з них вклали душу й серце. І я горжусь тим, що у нас така талановита і багатогранна творча молодь».

 

    Також до слова був запрошений начальник відділу у справах сім`ї та молоді Білоцерківської міської ради Олександр Литвинчук: «Ця виставка має 24 роки історії. Тому цей напрям роботи для відділу у справах сім’ї та молоді дуже важливий. Я дуже вдячний цим молодим людям, які творять».

 

    Двісті молодих майстрів віком від 7 до 35 років з числа учнів, студентів, вихованців гуртків, студій, творчих об`єднань образотворчого мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва, загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних та вищих навчальних закладів, шкіл мистецтв, а також окремих аматорів міста подали на виставку-конкурс 300 робіт. Тут представлені роботи з вишивки хрестом пластиліну, квілінгу, аплікації з тканини, вироби з ниток, в техніках батик, петриківський розпис, графіка, об`ємної паперопластики, тощо.

 

    Журі, яке очолив голова Київської обласної організації Національної спілки художників України Олександр Дмитренко, визначило переможців, яким під час заходу були вручені дипломи, подяки та цінні подарунки. Педагогам  учасників-переможців також вручили подяки.

 

    Також були присутні заступник директора з наукової Білоцерківського краєзнавчого музею Вікторія Петренко, майстер декоративно-вжиткового мистецтва України Валерій Вовченко, художник-монументаліст, скульптор, майстер декоративно-прикладного мистецтва Анатолій Кирилюк, директор КВНЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж» Валерій Ружницький.

 

    Під час заходу свою майстерність продемонстрував гурт «Frand – bend» Білоцерківської школи мистецтв №5.

 

    Виставка триватиме до 29 березня 2017 року в Білоцерківському краєзнавчому музеї, її можуть відвідати усі бажаючі.  

Відбулося відкриття щорічної виставки-конкурсу «Краса руками молодих»


Опубліковано: 10 березня 2017 року
Поділитися