Відбулося нагородження найталановитіших білоцерківців літературно-мистецькою премією ім. М.С. Вінграновського

19 квітня у Білій Церкві відбулася знакова подія – вручення міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.С. Вінграновського.

 

Премія започаткована в 1993 році  з метою всебічного сприяння розвитку обдарованої молоді, формування творчої особистості, створення в місті умов для її самореалізації. В 2006 році, молодіжній літературно-мистецькій премії надано статус міської імені М. С. Вінграновського  (видатного поета, письменника, актора і кінорежисера, який є знаковою постаттю українського відродження). Розмір премії ім. Вінграновського складає ¾ розміру міської літературно-мистецької премії ім.  І. С. Нечуя-Левицького.

 

Протягом 1993-2016 років лауреатами премії стали молоді обдарування та творчі колективи, учасники яких мають відповідний вимогам вік, живуть і творять у Білій Церкві, виявили значні творчі успіхи і ведуть активну громадську роботу з духовного збагачення молодого покоління. Всього молодіжна премія має 53 лауреати.

 

Із привітальним словом до присутніх звернувся секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель: «Для мене велика честь від імені міського голови вручати сьогодні дану премію. Біла Церква може гордитися такими талантами, які із року в рік стають все майстернішими та обдарованішими.  25 років – це тільки початок, адже у нашому місті є всі можливості для розвитку генія, а отже світле майбутнє».


Згідно рішення виконавчого комітету міської ради від 13 лютого 2018 року № 72 літературно-мистецьку премію імені М.С. Вінграновського за 2017 рік присуджено наступним кандидатам:

- Зозулі Олександру Олексійовичу, молодому артисту-вокалісту, провідному майстру сцени Київського академічного обласного музично – драматичного театру ім. П.К. Саксаганського – за високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва;

- Народному художньому колективу «вокальний ансамбль «Співограй» Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник» - за високий рівень виконавчої майстерності вихованців колективу, активну участь у пісенних конкурсах та фестивалях, вагомий внесок у справу відродження та примноження надбань національної культури й художньої спадщини українського народу.


Під час урочистостей кожному лауреату міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.С. Вінграновського були вручені диплом, пам’ятні медалі лауреата та грошова премія.

 

У заході взяли участь: депутат міської ради Анатолій Гончар, начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Катерина Литвиненко, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Відбулося нагородження найталановитіших білоцерківців літературно-мистецькою премією ім. М.С. Вінграновського


Опубліковано: 19 квітня 2018 року
Поділитися