Відбулася прес-конференція міського голови

21 серпня відбулася традиційна прес-конференція міського голови Геннадія Дикого, присвячена найбільш актуальним питанням життєдіяльності Білої Церкви.

 

Геннадій Дикий наголосив, що 17 серпня ц.р. у Білій Церкві відбулася важлива й непересічна подія – відкриття Білоцерківського навчально-виховного комплексу «Казка», що на масиві Таращанському.

 

«Садочок будувався достатньо довго, перша паля була забита ще у 1990 році. Відновилося будівництво у 2010 році. Проект був завершений завдяки злагодженим зусиллям працівників Білоцерківської міської ради, а також голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана, голови Київської обласної ради Ганни Старикової, депутатів обласної ради, які найбільше переймалися і використали всі свої квоти для того, щоб кошти на цей садочок були виділені. Це такі депутати, як Ольга Бабій, Наталія Бігарі, Наталія Боровська, Юрій Опенько, Петро Мороз. Висловлюю вдячність також керівникам будівельних організацій, які вчасно і якісно закінчили роботи. Це Іван Павленко, Сергій Смакота та інші», - наголосив міський голова.

 

Геннадій Дикий також відмітив, що нововідкритий навчально-виховний комплекс дасть змогу навчатися дітям у молодших класах, де буде запроваджена нова програма «Інтелект України». До того ж, батькам та дітям більше не доведеться добиратися в садочки, які розташовані в інших мікрорайонах.

 

Під час прес-конференції журналісти поцікавилися, чи планується в місті подальше будівництво дошкільних навчальних закладів. Міський голова відповів, що в минулому році у ЗОШ №13 було додатково відкрито три групи, що дало змогу забезпечити дошкільною освітою до 70 дітей.

 

«Крім того, планується розпочати роботи з будівництво садочка на Піщаному масиві. Проектна документація готова, і все залежатиме від наявності коштів. Варто відмітити, що по відношенню до інших міст Київської області у Білій Церкві ситуація з садочками найкраща», - зазначив міський голова.

 

Підготовка закладів освіти до нового навчального року

 

Наступне питання, на якому зупинився міський голова, стосувалося підготовки закладів освіти до нового навчального року. Геннадій Дикий відмітив, що на сьогодні ще тривають капітальні роботи у навчальних закладах міста, і станом на сьогодні вони виконані на 85%.

 

«Відділом капітального будівництва міської ради, управлінням освіти і науки та мною особисто контролюються роботи. Тож до 1 вересня у переважній більшості дошкільних навчальних закладів, загальноосвітніх шкіл роботи будуть закінчені, і діти матимуть змогу розпочати навчальний рік в оновлених приміщеннях», - наголосив міський голова.


Варто відмітити, що в освітніх закладах Білої Церкви виконуються такі роботи:

- заміна вікон на енергоефективні: заплановано та виконано роботи у ДНЗ №6, Гімназії №1, ЗОШ №5, 7;

- ремонт покрівель: заплановано у чотирьох та ДНЗ №29: на даний час виконано роботи у спеціальній школі №19 та ДНЗ №29;

- реконструкція ДНЗ із влаштуванням шатрових покрівель (ДНЗ 11,13,17,18,33): на даний час завершено роботи у ДНЗ 17, 18;

- ремонт санвузлів (заплановано у 4-х закладах): на даний час ведуться роботи у ЗОШ №4,6,9, завершено роботи у БНВО «Звитяга»;

- заміна теплових лічильників: заплановано та виконано роботи у 4-х ДНЗ (№№15, 19, 24, 32 та 7-ми ЗОШ (№№3, 9, БНВК (ЗОШ № 13 – ДНЗ), Гімназія №1), ведуться роботи у БНВО «Звитяга», ЗОШ №11,17;

- виконано реконструкцію спортмайданчиків на території ЗОШ №5 та №6, завершується капітальний ремонт спортивного майданчику на території ЗОШ №1; проводяться роботи з облаштування майданчика для міні-футболу на території ЗОШ №3; підписано договір підряду для виконання таких робіт на території ЗОШ №4.


Низка робіт завершується, а саме:

- ремонт фасаду ДЮСШ №1;

- реконструкція системи газопостачання ДНЗ №6;

- ремонт відмощення ЗОШ №17;

- комплекс загально будівельних робіт у ЗОШ №7;

- реконструкція вхідної групи БНВК (ЗОШ № 13 – ДНЗ).

Розроблено проектно-кошторисну документацію для проведення комплексу робіт капітального характеру у ЗОШ №22. Виготовляється документація для ремонту покрівлі спортивного залу ЗОШ №15 та спортивних майданчиків на території ЗОШ № 18,17,16, 22, Гімназія №2.



Опубліковано: 22 серпня 2017 року
Поділитися