Відбулася перша зустріч Геннадія Дикого з жителями Білої Церкви у рамках звіту

07 грудня у великому залі Білоцерківської міської ради відбулася перша зустріч Геннадія Дикого з жителями Білої Церкви у рамках звіту міського голови про роботу міської ради та виконавчого комітету за 2017 рік.

 

До уваги білоцерківців була представлена коротка версія звіту з найголовнішою інформацією про заплановані та виконані заходи міською владою.

 

Розпочався звіт з того, що міський голова розповів про те, яким чином працювала міська рада і виконавчий комітет задля заохочення підприємців до роботи у нашому місті, а саме про розвиток і підтримку інвестиційної привабливості Білої Церкви. Були озвучені всі прийняті рішення і заходи для реалізації інвестиційної політики, які спрямовані на створення сприятливих умов для діяльності інвесторів на території міста, розвитку галузей економіки, впровадження у виробництво новітніх технологій, збільшення виробництва продукції, створення нових робочих місць та підвищення життєвого рівня населення.

 

Не оминув увагою Геннадій Дикий і сектор ЖКГ, зупинившись на напрямках, які є пріоритетними, а саме: оновлення комунікацій (систем водо-, теплопостачання, каналізаційних і зливових мереж), оновлення доріг, облаштування переходів через залізничні колії, реконструкція магістралі ТЕЦ-місто, створення рекреаційних зон.

 

Були озвучені площі відремонтованого дорожнього покриття.  Зокрема, капітальний ремонт доріг  був проведений на площі 37 150 м2 , капітальний ремонт тротуарів - 4 478,5м2, капітальний ремонт прибудинкових територій та проїздів – 27 300 м2 (14 прибудинкових територій), поточний ремонт вулиць (дороги тротуари) –  26 335 м2, поточний ремонт прибудинкових територій (дороги тротуари) – 13 149,6 м2.

 

Щодо освітлення було зазначено, що виконано робіт на 2,2млн грн, проведено ремонт світильників відповідно до вимог ВДАІ, біля шкіл, на переходах, перехрестях та в місцях масового скупчення людей. Замінено 2862 ламп.

 

Окремо Геннадій Дикий розповів про створення і благоустрій декількох рекреаційних зон у місті.

 

«Білоцерківці повинні не лише працювати, а й мати можливість відпочити у своєму місті не витрачаючи на це зайвих грошей!», - зазначив він.

 

Щодо охорони здоров’я, були озвучені такі факти:

 -         виділено кошти на ремонти закладів охорони здоров’я -  5, 8млн грн, на придбання обладнання – 6,2млн. грн.;

-          відкрито амбулаторію в Гайку, незабаром  буде відкриття такого ж закладу на масиві Леваневського;

-          відкрито другу чергу інсультного блоку на базі лікарні №2;

-          придбано рентгенапарт для МЛ №2. 

 

Крім того, на освітню галузь, за десять місяців поточного року, на підготовку до нового навчального року було виділено:

 - кожній школі  по 42 тисячі;

- дошкільним навчальним закладам – по 33 тисячі;

- позашкільним – по 25 тисяч гривень.

 

Також з бюджету розвитку виділено на придбання обладнання освітнім установам – 1 млн. 300 тисяч гривень; на капітальні ремонти - 24 млн. 147тисяч 900 грн. 

 

Окремим блоком Геннадій Дикий прозвітував про інструменти прямої демократії, що запроваджені в 2017 році, а саме про те, що прийнято Статут територіальної громади міста Біла Церква і впроваджено Громадський бюджет, який буде реалізовано в наступному році (загальна сума -  5,3млн грн). 

 

Не оминув увагою міський голова і питання екології у місті. Так було повідомлено про те що:

 - 02 червня 2017 року рішенням виконавчого комітету №194 – оновлений склад  комісії з питань виявлення та ліквідації несанкціонованих приєднань та викидів стоків громадянами та організаціями до мереж зливової каналізації та безпосередньо у водні об’єкти у місті Біла Церква. За час роботи проінвентаризовано випуски колекторів зливової каналізації у водні об’єкти міста – 35 шт. Проведено обстеження 8 випусків, по кожному знайдено ряд порушень, які передано на розгляд і прийняття відповідних заходів у відповідні органи. Ведеться слідство правоохоронними органами по 3 несанкціонованим скидам невідомої речовини;

- виконані роботи по розчистці від топляків та дерево-чагарникової рослинності прибережних смуг водних об’єктів міста в межах вулиць Ставищанська, Героїв Крут, Озерна, провулка Горний та острова «Дитинство»,  площею біля 7 га;

- ліквідовано 10 стихійних сміттєзвалищ та вивезене 77 об’єктів забруднення з прибережних смуг р. Рось тощо.

 

В другій частині звіту Геннадій Анатолійович відповідав на питання жителів, які завітали на зустріч. Звернення, в основному, стосувалися благоустрою вулиць та районів міста. Декілька разів прозвучало питання про відновлення гарячого водопостачання.  Також мешканців хвилювало недофінансування закладів охорони здоров’я і розчистка річки Протоки. На всі питання були надані відповіді щодо можливого вирішення проблем містян. 

 

На звіті міського голови, окрім мешканців, були присутні депутати,  представники управлінь та відділів Білоцерківської міської ради, комунальних підприємств, громадські активісти, представники преси та ін. 

 

Нагадуємо, що це була лише перша із запланованих восьми зустрічей з жителями в рамках звіту міського голови про роботу Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за 2017 рік. 

 

Незабаром такі зустрічі відбудуться у всіх районах міста.

 

Графік на наступний тиждень:

- 12 грудня о 17.30 Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5 вул. Крижанівського, 7

- 13 грудня о 17.30 Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 вул. Некрасова, 121

- 14 грудня о 17.30 Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11 вул. Східна, 20

- 15 грудня о 17.30 Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова б-р Олександрійський, 40

 

Запрошуємо до спілкування.


Опубліковано: 08 грудня 2017 року
Поділитися