Відбулася нарада з очільниками ОСББ та ЖБК Білої Церкви

22 березня міський голова Геннадій Дикий провів нараду з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будинкових кооперативів міста.

 

Розпочинаючи зустріч, міський голова Геннадій Дикий наголосив, що саме представники ОСББ впроваджують передовий досвід у вирішенні господарських питань, беручи на себе всю відповідальність.

 

«Саме ви – ті люди, які не скаржаться на життя, ЖЕКи та міську владу, а самі взяли в руки владу, і це правильно та ефективно. І ця нарада має на меті продемонструвати кращий досвід у роботі ОСББ, зниження тарифів на теплопостачання – за рахунок як державної, так і міської програм», - наголосив Геннадій Дикий.

 

Міський голова також наголосив, що саме заходи з енергозбереження дають змогу заощадити на сплаті за тепло адже вартість однієї гігакалорії по місту для всіх однакова – 1301 грн. І жителі будинків, де проведено заходи з енергозбереження, сплачують за тепло в середньому на 20% менше.

 

Під час наради присутні розглянули успішний досвід ОСББ міста у впровадженні заходів з енергозбереження на прикладі конкретних будинків – зокрема тих, що  скористалися міською програмою «Тепла оселя». Відповідно до неї з міського бюджету відшкодовується до 40% тіла кредиту, з державного – від 40% до 70% вартості обладнання та матеріалів.

 

Також учасники наради детально ознайомилися з переліком енергозберігаючих заходів, за якими здійснюється відшкодування з міського бюджету частини основної суми кредиту; взяли до відома порядок дій ОСББ та ЖБК для отримання відшкодування частини основної суми кредитів, залучених на впровадження енергозберігаючих заходів тощо. Як було зазначено, такі заходи не тільки дають змогу заощаджувати на сплаті за теплопостачання, але й роблять умови проживання в будинку більш комфортними, продовжують термін експлуатації будинку, а також сприяють зростанню ринкової вартості житла.

 

Присутні мали змогу поставити низку запитань, на які міський голова дав вичерпні відповіді. Зокрема, вони стосувалися вирішення нагальних проблем як стосовно роботи ОСББ, так і життєдіяльності міста в цілому.

 

Під час наради також заслухали інформацію Білоцерківської філії ПАТ «Київоблгаз» щодо перевірки стану герметизації інженерних вводів житлових будинків; розглянули зміни в отриманні пільг і субсидій за житлово-комунальні послуги, розглянули низку інших питань.

 

У зустрічі взяли участь: заступник міського голови Валерій Гнатюк, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий, представники комунальних підприємств та структурних підрозділів міської ради, громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Відбулася нарада з очільниками ОСББ та ЖБК Білої Церкви


Опубліковано: 22 березня 2018 року
Поділитися