ТОВ «Білоцерківвода» прозвітувало щодо виконання концесійного договору

22 березня в м.Біла Церква відбувся звіт концесіонера ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» щодо виконання умов концесійного договору від 25 березня 2013 року.

 

Відкриваючи захід, заступник міського голови Валерій Гнатюк наголосив, що даний звіт  було організовано відповідно доручення міського голови Геннадія Дикого. На нього були запрошені депутати та члени виконавчого комітету міської ради, представники громадських організацій  та всі небайдужі білоцерківці.

 

Тому, сьогодні всі бажаючі мали змогу прослухати звіт концесіонера та поставитизапитаннящододіяльності ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» та отримативичерпнівідповіді на них.

 

Валерій Гнатюк: «Контроль за діяльністю концесіонера, відповідно до рішення міської ради,  здійснює управління комунальної власності та концесії міської ради.  Крім того, вся діяльність товариства по наданню послуг водопостачання та водовідведення  регулюється відповідним Національним комітетом, а всі інвестиційні програми, розрахунки тарифів – затверджуються державним регулятором. Вся фінансова звітність підприємства з моменту передачі товариства в концесію є на офіційному сайтіТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА». 

 

Заступник міського голови зауважив, що всі інвестиційні програми концесіонера оприлюднюються і погоджуються з міською радою, громадяни мають можливість надавати свої пропозиції та зауваження до них.

 

«Метою сьогоднішнього звіту є довести до громадян інформацію, які заходи були проведені підприємством, а головне, в ході живого спілкування,  отримати відповіді від фахівців «Білоцерківводи», - відмітив Валерій Гнатюк. 

 

Отож, на порядку денному були такі питання:

1. Звіт концесіонера про виконання інвестиційної програми розвитку об’єкта концесії, передбаченої концесійним договором від 25 березня 2013 року за період 25.03.2013р. - 01.01.2018р.

2. Підстави та обґрунтування використання коштів місцевих та державного бюджетів на виконання робіт з реконструкції, капітального ремонту, будівництва нових об’єктів водопостачання та водовідведення щодо майна яке передане в концесію.

3. Інформація концесіонера про виконання робіт з реконструкції, капітального ремонту, будівництва нових об’єктів водопостачання та водовідведення щодо майна яке передане в концесію за рахунок коштів місцевих та державного бюджетів за період 25.03.2013-01.01.2018р.

4. Різне. Запитання, відповіді. 

 

Звіт розпочався із фільму «Шлях води».

 

Директор ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» Тетяна Бойко відмітила, що підприємство постійно проводить інформаційну кампанію про свою діяльність,  є відкритим до співпраці  й готове брати до уваги конструктивні пропозиції та зауваження своїх споживачів.  Зазначила, що майже 700 працівників  структури працюють для обслуговування 26 тисяч споживачів та забезпечення безперебійного функціонування майже 340 км водопровідних та  256 км каналізаційних мереж, 18 насосних станцій, очисних споруд та інших ділянок процесу  і,  аби довести повну інформацію під час звіту, керівники структурних підрозділів Білоцерківводи, відповідно до технологічного ланцюга, нададутьдетальні дані.

 

Так, керівникипідрозділів: водоочисних споруд, лабораторії питної води, водопровідної  та каналізаційної мереж,   дільниці насосних станцій,  каналізаційних очисних споруд, хіміко – технологічної лабораторії стічних вод розповіли про заходи із заміни обладнання на кожному з них;на впровадженні новітніх технологійв усі технологічні процеси, застосування сучасних реагентів;проведення реконструкцій приміщень, поточного та капітального ремонту мереж  й всіх об’єктів сучасним обладнанням, приладами, необхідними агрегатами, вентиляційними системами;закупку необхідної техніки та ін. 

 

Увага  також була акцентована й на покращення умов праці працівників підприємства, що також є суттєвим моментом, адже люди працюють із стоками, за потреби цілодобово ліквідують пориви у будь-яку пору року.   

 

Всі доповідачі відмітили, що ці заходи дають можливість значно покращити технологічні процеси та підвищити якість надання послуг з водопостачання та водовідведення, забезпечувати безперебійне функціонування всієї системи. 

 

Присутнім   розповіли  й про  плани щодо подальшого розвитку підприємства. Так начальник відділу інвестиційного розвитку підприємства поінформував про заплановані заходи з реконструкції насосних станцій, запровадження ще більш сучасних технологій очистки і знезараження води, заміни  мереж, облаштування певних житлових багатоквартирних будинків підкачувальними станціями та конкретно ознайомив із об’єктами та територіями де це проводитиметься. 

 

На ряд запланованих робіт вже розроблена проектно-кошторисна документація й їх буде здійснено в цьому році, а на низку інших – ще триває розробка відповідної документації. 

 

Із вагомим досягненням ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» після передачі його в концесію ознайомила керівник проектного відділу. Мова йде про розробку електронної карти мереж водопостачання та водовідведення.  Для цього було придбано спеціальний програмний комплекс, ідентифіковані  та оцифровані  всі мережі, обстежені  та нанесені на карту каналізаційні колодязі. Варто наголосити, що  раніше не було повних карт мереж,  не кажучи про зведену,  30 % - взагалі  не мали проектної документації. Крім того, проектний відділ працює й із споживачами - надає послуги з виготовлення проектної документації . 

 

Білоцерківців також було ознайомлено із діяльність служб головного енергетика, головного механіка, метрологічної  та диспетчерської служби,  відділу обслуговування споживачів, який відтепер працює  в режимі «єдиного вікна»й займаєтьсяприйомом та обробкою телефонних дзвінків, смс - повідомлень, голосових повідомлень; інформування споживачів щодо норм чинного законодавства; надання консультації споживачам з питань щодо послуг водопостачання та водовідведення та ін.  

 

Присутнім було зауважено, що з питаннями можна звертатись й до Call – центру за тел. 30-11-15, 0-800-604-513

 

Детально із презентацією всіх доповідачів можна ознайомитися тут.

 

Представники ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА»  та міської влади, відповідно до своїх компетенцій надали відповіді на такі запитання:

- причини різниці в тарифах за послуги водопостачання та водовідведення у різних містах України;

- умов проведення повірки та заміни лічильників;

- подальшого використання майна, яке було повернуто до із концесії до комунальної власності ;

- щодо проведення технологічних процесів очистки води ;

- щодо зношеності мереж:

- хід реалізації інвестиційної програми  «Білоцерківводою» та можливість її аудиту  ;

- щодо забезпечення якості питної води;

- розрахунок формули концесійного платежу;

- робота з боржниками та громадянами, які порушують правила отримання послуг та ін. 

 

 Звіт відбувався в режимі онлайн, його  повну версію можна подивитись за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=BQ_HO8VEHBw

ТОВ «Білоцерківвода» прозвітувало щодо виконання концесійного договору


Опубліковано: 22 березня 2018 року
Поділитися