Відбулася 89 сесія міської ради

23 січня відбулось засідання вісімдесят дев’ятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

Заяви, звернення

 

Перед початком засідання депутатами міської ради було озвучено низку звернень та заяв.

Депутат Білоцерківської міської ради Юрій Оселедько виступив із заявою про вшанування пам’яті хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні, які першими загинули цими днями під час Революції Гідності: Михайла Жизнєвського, Сергія Нігояна, а також Олександра Хозєєва, депутата міської ради VII скликання, який брав активну участь у подіях на Майдані та, на жаль, пішов із життя внаслідок хвороби. Пам’ять померлих Героїв присутні вшанували хвилиною мовчання.

 

Депутат міської ради Вадим Кошель виступив із заявою щодо нового Виборчого кодексу України, який набрав чинності з 01 січня 2020 року, зокрема зосередив увагу на розмірі грошової застави при реєстрації виборчого списку політичної партії. Як було зазначено, групою депутатів у Верховній Раді було зареєстровано проект рішення про зміни до Виборчого кодексу, і даними змінами було запропоновано зменшити розмір застави в 9 разів, тобто до 30 тис. грн, від кандидата в депутати або кандидата на посаду міського голови.

Андрій Король виступив зі зверненнями до Президента України, Голови Верховної Ради і депутатів рад різного рівня щодо розробки Програми державної підтримки оснащення комунальних закладів системами протипожежної безпеки; висловив прохання вжити заходів щодо розробки та прийняття такої  програми, згідно з якою на умовах співфінансування місцеві бюджети в короткий термін змогли б здійснити всі необхідні заходи з метою приведення стану протипожежної безпеки в закладах комунальної інфраструктури до відповідності чинним нормам.  

Депутат також озвучив звернення, яке надійшло від жителів Білої Церкви у зв’язку з черговим збільшенням вартості гігакалорії, згідно з постановою НКРЕКП №75 від 14.01.2020 року. Зазначив, що громадяни звернулися до нього із проханням ініціювати проведення перевірки з метою визначення обґрунтованості тарифів у частині достовірності поданої інформації.

 

Затверджено звіт щодо  здійснення державної регуляторної політики

 

Депутати міської ради взяли до відома звіт міського голови «Про здійснення державної регуляторної політики Білоцерківською міською радою та виконавчим комітетом в 2019 році».

 

Варто наголосити, що діяльність щодо державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності здійснюється відповідно до законодавства України. Реалізацію повноважень у здійсненні державної регуляторної політики покладено на відділ з питань розвитку підприємництва та інвестицій управління економіки Білоцерківської міської ради.

 

Протягом 2019 року було проведено 2 засідання робочої групи з питань перегляду регуляторних актів, за результатами яких було опрацьовано 47 нормативно-правових актів. П’ять з них скасовано. Також робоча група з перегляду брала участь у плануванні регуляторної діяльності, а саме було визначено необхідність розробки низки нових регулювань та внесення змін до вже діючих актів. Окрім цього було оновлено перелік діючих регуляторних актів на порталі відкритих даних міста Білої Церкви (opendata.gov.ua) та на сайті управління економіки Білоцерківської міської ради (economy.bc-rada.eov.ua).

Протягом звітного періоду розробниками регуляторних актів:     готувалися проекти регуляторних актів, аналізи регуляторного впливу (АРВ) проектів регуляторних актів, проводилися оприлюднення проектів регуляторних актів та АРВ з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, громадських організацій та об'єднань, проводилися відстеження результативності регуляторних актів.  В аналізі регуляторного впливу розробники обов’язково визначали проблему, яку передбачається розв'язати шляхом державного регулювання; цілі державного регулювання; усі прийнятні альтернативні способи досягнення зазначених цілей та ін.

З метою залучення мешканців міста до обговорення проектів, положень ініціатив, які пропонувала міська рада та її виконавчі органи, проводились консультації з громадськістю у формі публічних громадських обговорень. У 2019 році розробниками регуляторних актів проведено 7 засідань «круглого столу» з обговорення проектів регуляторних актів.

 

З метою забезпечення додержання принципів державної регуляторної політики щодо відповідності форм та рівня державного регулювання господарських відносин реальним потребам та вимогам ринку, досягнення у регуляторній діяльності балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави здійснювалися базові, повторні та періодичні відстеження результативності регуляторних актів Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету міської ради.

Протягом 2019 року розробниками регуляторних актів було проведено 36 відстежень результативності проектів та прийнятих рішень, з них 19 рішень міської ради (6- базових, 5 - повторних та 8 періодичних відстежень), 17 рішень виконавчого комітету (10- базових. 5 повторних та 2 періодичні відстеження). Звіти про відстеження результативності регуляторних актів розміщалися на офіційному сайті міської ради.

 

В затверджений план діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік, було включено для підготовки і розгляду 16 проектів регуляторних актів. Протягом звітного року до плану вносилися зміни.

На розгляд сесії міської ради у 2019 році були винесені та затверджені 3 регуляторні акти - рішення міської ради:

1.           Рішення Білоцерківської міської ради від 28.02.2019 року №3452-67-У1І «Про затвердження Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у місті Біла Церква»;

2.           Рішення Білоцерківської міської ради від 27.06.2019 року №3986-73-У1І «Про встановлення місцевих податків і зборів в м. Біла Церква на 2020 рік»;

3.           Рішення Білоцерківської міської ради від 31.10.2019 року №4465-81-VII «Про затвердження Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення м. Біла Церква».

На виконання вимог чинного законодавства щоквартально оновлюється реєстр регуляторних актів Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету, який розміщено на офіційному сайті міської ради та її виконавчих органів www.bc-rada.gov.ua.

Станом на 01.01.2020 року в реєстр регуляторних актів Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету внесено 44 діючих регуляторних актів, з них 31 рішення міської ради та 13 рішень виконавчого комітету.

Рішенням виконавчого комітету від 26 листопада 2019 року №829 затверджений План діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік.

Рішенням Білоцерківської міської ради від 20 грудня 2019 року №4770-86-VII затверджений План діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік.

Спільна праця міської влади та територіальної громади з питань розробки та прийняття регуляторних актів сприяє розвитку ринкових відносин у місті і спрямована на поповнення дохідної частини міського бюджету.

 

Затверджено Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Біла Церква на 2020 рік

 

Програма спрямована на забезпечення сталого розвитку економіки у наступному році, підвищення рівня життя і добробуту мешканців міста. Вона розроблена з метою аналізу соціально-економічної ситуації в місті за попередній період та передбачає забезпечення узгоджених спільних дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування задля втілення єдиної державної політики розвитку України на рівні міста.

 

Програмою визначені цілі та пріоритети міста Біла Церква на 2020 рік, конкретні завдання та заходи економічного і соціального розвитку міста, прогнозні розрахунки показників соціально-економічного розвитку міста на 2020 рік, які відображають наміри структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету, а також підприємств, організацій і господарств міста щодо результатів їх діяльності у наступному році.

 

Реалізація Програми дозволить покращити інвестиційну привабливість, створити умови для підвищення рівня конкурентних переваг та потенціалу міста, досягти належних стандартів життя та доступності якісних послуг для населення.

 

Згідно із Програмою визначено такі пріоритетні напрямки економічного і соціального розвитку міста Біла Церква у 2020 році:

 

1. Формування конкурентоспроможної економіки міста;

2. Підвищення комфорту життя мешканців міста Біла Церква;

3. Розвиток соціальної та гуманітарної сфери;

4. Муніципальне управління (ресурсне забезпечення розвитку міста):  

5. Забезпечення інформаційної прозорості діяльності міської ради та її виконавчих органів, формування ефективної системи муніципального управління на основі запровадження інноваційних інформаційно-комунікаційних технологій електронного урядування, впровадження елементів концепції Smart City в рамках Програми «Смарт Сіті: прозора та безпечна громада міста Біла Церква»;

6. Підвищення безпеки життєдіяльності населення.

 

Організацію щодо виконання Програми здійснюватиме виконавчий комітет міської ради спільно з структурними підрозділами Білоцерківської міської ради, які розробили відповідні розділи Програми відповідно до чинного законодавства України.

 

Програма залишається відкритою для доповнень та коригувань. Зміни та доповнення до Програми затверджуються міською радою за поданням постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів та виконавчого комітету міської ради.

З  Програмо можна буде ознайомитися на сайті міської ради.

 

Невідкладна медична допомога надаватиметься  Міськими центрами первинної медико-санітарної допомоги № 1 та №2

 

Рішення «Про деякі питання медичного обслуговування» було розроблено з метою організації  та забезпечення надання  невідкладної медичної допомоги в м.Біла Церква.  документом

Документом доручено головним лікарям Комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» та «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги № 2»: забезпечити надання невідкладної медичної допомоги у разі розладу фізичного чи психічного здоров'я пацієнтам, які у зв’язку з цим не потребують екстреної, вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги, за місцем впровадження медичної діяльності лікарями з надання первинної медичної допомоги амбулаторій загальної практики сімейної медицини, відповідно до режиму роботи підприємств та годин прийому пацієнтів з 01 квітня 2020 року.

Отож, має бути  організовано роботу чергових кабінетів амбулаторій загальної практики сімейної медицини для забезпечення надання невідкладної медичної допомоги населенню у вихідні, святкові та неробочі дні, в межах режиму роботи амбулаторій загальної практики сімейної медицини, з 01 квітня 2020 року.

 

Обдарована учнівська молодь отримуватиме премію імені нашого видатного земляка - Віктора Міняйла

 

З метою вшанування пам’яті видатного білоцерківця, українського письменника, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка та низки літературних премій і відзнак, Почесного громадянина Білої Церкви - Віктора Олександровича Міняйла міська рада вирішила створити міську премію  для відзначення талановитих юних білоцерківців.

Отож, рішенням було затверджено Положення про Білоцерківську міську премію імені  Віктора Міняйла.  В положенні йдеться, що премія заснована Білоцерківською міською радою з метою виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді в галузі української мови і літератури, котрі навчаються в закладах загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м. Білої Церкви, залучення інтелектуально та творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької й експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації.

 

Премія присуджуватиметься:

- переможцям (І місце) І етапу (міського) Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секціях «Українська мова», «Українська література», «Літературна творчість», котрі навчаються в закладах загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади м. Білої Церкви;

-педагогічним працівникам-науковим керівникам переможців (І місце) І етапу (міського) Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секціях «Українська мова», «Українська література», «Літературна творчість», котрі працюють у закладах загальної середньої і позашкільної освіти комунальної власності територіальної громади м. Білої Церкви.

Щорічно присуджуватиметься три Премії переможцям (І місце) І етапу (міського) Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секціях «Українська мова», «Українська література», «Літературна творчість» у розмірі 3 тис. грн та, відповідно, три Премії педагогічним працівникам-науковим керівникам переможців у розмірі 2 тис. грн.

Присудження Премії проводитиметься в березні, під час міських заходів з нагоди відзначення дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Положенням про міську премію імені Віктора Міняйла передбачено порядок визначення кандидатів на здобуття Премії,  порядок її присудження та джерела фінансування.

Також затверджено опис диплома лауреата Білоцерківської міської премії імені Віктора Міняйла в галузі освіти .

 

Про визначення  величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла в м.Біла Церква на одну особу за 2019рік

 

Рішенням  визначено дану величину в розмірі 360 грн. Розрахунок визначення величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла здійснюється на підставі моніторингу оголошень у місцевих засобах масової інформації про вартість найму житла, інформації асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України щодо  величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в гуртожитках міста Біла Церква за 2019 рік. Так, найвища вартість оренди кімнати в гуртожитку, площею 16,00 кв.м. склала 166,67 грн. за 1 квадратний метр, а найменша вартість оренди кімнати в гуртожитку, площею 16,00 кв.м. склала 60,00 грн. за 1 квадратний метр.

 

Відповідно до п. 4 Порядку визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в населеному пункті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року № 682, розмір плати за наймання (оренду) житла на одну особу розраховується шляхом множення мінімального розміру плати за наймання (оренду) одного квадратного метра кімнати в гуртожитку на мінімальну норму забезпечення в ньому житлом.

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2008 року № 219 «Про встановлення тимчасових мінімальних норм забезпечення соціальним житлом» визначено мінімальну норму забезпечення соціальним житлом у соціальному гуртожитку для проживання сімей та одиноких громадян у розмірі 6,0 кв.метрів житлової площі на одну особу.

 

Таким чином, величина опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в місті Біла Церква на одну особу за 2019 рік склала: 60,00 х 6 кв.метрів = 360,00 гривень.

 

Визначена вартість враховуватиметься при використанні фонду соціального житла для пільгових категорій населення.

 

Інші питання, розглянуті під час засідання:

 

-прийнято рішення щодо внесення змін до загальної структури і штатної чисельності Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня № 1»;

-розглянуто низку майнових та земельних, та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення. 

 

 

 


Опубліковано: 23 січня 2020 року
Поділитися