Відбулася 70 сесія міської ради

25 квітня  відбулось засідання сімдесятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 


Заяви депутатів

Перед початком розгляду питань порядку денного депутатами міської ради було озвучено ряд заяв.

Зокрема, заява депутата міської ради  Сергія Мартинюка стосувалася питання з’ясування обставин виникнення дерев’яних скульптур у районі набережної р.Рось.

Депутат Володимир Бабенко запросив  на презентацію двотомника спогадів про події АТО під назвою «Війна, якої не було», автором якого є боєць батальйону «Дніпро-1» Роман Зіненко.

Звернення Володимира Бабенка до міського голови стосувалося вироблення однакового підходу до видачі паспортів прив’язки на земельні ділянки, які видаються підприємцям, у період, поки йде розробка відповідної комплексної схеми розміщення МАФів у місті.

Депутат міської ради Юрій Петрик виступив із заявою за дорученням  міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Так, комісія звернулася з проханням до депутатів розглянути можливість виділити кошти з міського бюджету на встановлення протипожежного оснащення у закладах освіти та охорони здоров’я, адже щорічно пожежні служби роблять приписи та стягують із керівників даних закладів штрафи. Власними силами освітні та лікарняні установи не мають можливості встановити протипожежні системи, тому потребують коштів з міського бюджету.

Секретар міської ради Вадим Кошель озвучив прохання членів комітету доступності запрошувати їх на сесійні засідання та давати їм слово при розгляді питань, які стосуються даного напрямку.  Окрім того, запросив присутніх на презентацію книги ветерана УПА, Почесного громадянина Білої Церкви Теодора Дячуна.


Звіт міського голови про роботу Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за 2018 рік

Протягом  березня та квітня міський голова Геннадій Дикий, провів ряд зустрічей із колективами міських підприємств, установ та організацій різних форм власності в рамках звітування перед громадою Білої Церкви. Відповідно до Статуту територіальної громади звітування відбувається двічі на рік.

Під час засідання сесії, Геннадій Дикий прозвітував про роботу міської ради та виконавчого комітету за минулий рік перед депутатами міської ради. Детальніше із інформацією щодо звіту та основними показниками щодо забезпечення життєдіяльності міста, про які  доповідав міський голова можна ознайомитися тут. З повним звітом також можна ознайомитися на офіційному веб-сайті міської ради.

Депутати задали низку питань, що стосувалися якості виконання капітального ремонту дорожнього покриття по Сквирському шосе та проведення ямкового ремонту  міськими вулицями; визначення чіткого плану реорганізації сфери охорони здоров’я; введення в експлуатацію шляхопроводу «Горбатий міст»; переведення до комунальної власності ПК «Росава» та ін. Всі запитання депутатів  та відповіді міського голови можна детальніше переглянути на сайті  Ютуб-каналі міської ради.

Звіт міського голови було взято до відома.


Прийнято рішення щодо розв’язання проблеми із будівництвом на вул.Пролетарська, 8

На засідання сесії міської ради завітали мешканці будинку вул.Пролетарська, 8, які раніше зверталися до міської ради щодо вирішення питання недопущення будівництва багатоповерхового магазину з виставково-офісними приміщеннями. Будівництво заплановане на прибудинковій території вказаного будинку, проте його співвласники на надають на це згоду, хоча підприємець, який планує будівництво має дозвільні документи на ці дії.  Мешканці вважають, що дозволи було отримано із порушенням.

Раніше було створено робочу групу із числа депутатів міської ради та представників компетентних установ аби вивчити питання та розв’язати конфлікт.  Висновки роботи робочої групи  озвучив депутат міської ради Борис Смуток.

У зв’язку із цим, депутати прийняли рішення доручити міському голові оформити належним чином припинення договору оренди землі цієї прибудинкової території (№ 39 від 20.09.2016р.). При відсутності згоди орендаря вжити заходів на розірвання вказаного договору в судовому порядку.

 


Для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа створюється житловий фонд

Рішення про створення житлового фонду соціального призначення для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у м. Біла Церква було ухвалено депутатами.

До даного житлового фонду включено чотирикімнатну квартиру, яка знаходиться на вул. Митрофанова,9. Квартира була придбана 26 грудня 2017р. територіальною громадою міста в особі Білоцерківської міської ради за кошти державної субвенції, згідно із постановою КМУ №877 від 15.11.2017р.

Виконавчому комітету доручено до 01 червня 2019року розробити та затвердити порядок використання, надання та утримання даного соціального житла.

 

 


Про придбання у комунальну власність територіальної громади м.Біла Церква  об’єкта нерухомого майна

Розглянувши звернення депутата міської ради Володимира Бабенка міська рада вирішила розглянути можливість придбання у комунальну власність  територіальної громади м.Біла Церква комплексу нежитлових будівель загальною площею 2807 кв м, який складається з адміністративної будівлі  та гаражів за адресою: б-р Олександрійський, 10. Дана будівля належить на праві власності  АТ «Укрсоцбанк».

Володимир Бабенко пропонує придбати дану будівлю для розміщення ЦНАПу на умовах розстрочки.

 

 

 

 


Про підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств Білоцерківської міської ради за 2018 рік

У відповідності до ст.17 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчим комітетом міської ради проводиться постійний аналіз фінансово – господарської діяльності комунальних підприємств Білоцерківської міської ради.

За результатами аналізу фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств Білоцерківської міської ради за 2018 рік 18 підприємств із 30 отримали балансовий прибуток (у 2017 – 12 підприємств), сума якого складає 4657,5 тис. грн, що на 2645,2 тис. грн (або на 131% ) більше, ніж у минулому році.

Найбільш прибутковими виявились наступні КП БМР: «Кінотеатр ім. О. Довженка» – 1433 тис. грн (на 19% більше, ніж у минулому році), «Аптека №113» – 166,4 тис. грн ( на 12% менше, ніж у 2017 р.), «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» – 139,0 тис. грн. ( на 335 тис. грн більше, ніж у 2017 р.), ЖЕК №1 – 971 тис. грн ( на 992 тис. грн більше, ніж у минулому році), ЖЕК №7 – 1531 тис. грн (на 1735 тис. грн більше, ніж у 2017 р.).

У порівнянні із минулим роком скоротилась кількість збиткових підприємств з 18 до 12,  загальний збиток склав 99561 тис. грн.

Детально ознайомитися з інформаційними матеріалами щодо підсумків фінансово-господарської діяльності  комунальних підприємств Білоцерківської міської ради можна на сайті міської ради.  Фінансова звітність комунальних підприємств Білоцерківської міської ради також оприлюднена на сайті управління економіки: http://economy.bc-rada.gov.ua/ekonomika-mista/komunalni-pidpryiemstva/komunalni-pidpryiemstva-bilotserkivskoi-miskoi-rady.

Обговорюючи питання, депутати прийняли рішення заслухати детально звіти ряду КП, по яким виникали питання щодо ведення їх фінансово-господарської діяльності. Зокрема це:  «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс», «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка», «Міськреклама», «Підприємство готельного господарства», «Тролейбусне управління», «Білоцерківтепломережа», «Агенція стратегічного розвитку». Отож , звіти про діяльність даних підприємств буде затверджено потім.

Інформацію про фінансово-господарську діяльність решти комунальних підприємств Білоцерківської міської ради було взято до відома депутатами.

 


Інші питання розглянуті на засіданні:

- внесли зміни до рішення міської ради від 22 грудня 2016р. № 392-22-VІІ «Про затвердження Комплексної програми охорони довкілля в м.Біла Церква на період 2017-2021»;

-прийнято рішення про безоплатну передачу з балансу департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради на баланс комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальне шляхово-експлуатаційне управління» об’єктів;

-внесено  зміни до рішення від 27 грудня 2018 р. № 3210-63-VІІ «Про використання орендної плати та плати за суборенду об’єктів міської комунальної власності», яким з 01 травня по 31 грудня ц.р. 100% надходжень від оренди за нежитлові приміщення та майно, балансоутримувачем якого є КП БМР «Білоцерківський парк культури та відпочинку ім..Шевченка» будуть перераховуватися на рахунок даного підприємства аби відновлювати і утримувати нежитлові приміщення та поповнити власні обігові кошти;

-затверджено Положення про управління комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради шляхом викладення його в новій редакції;

-внесено зміни до плану зонування частини території міста Біла Церква по бул. Олександрійський (колишній бул. 50-річчя Перемоги) в межах кварталу, обмеженого вул. Водопійною, бул. Олександрійським (колишній бул. 50-річчя Перемоги), вул. Героїв Небесної Сотні (колишня вул. Гординського) та р. Рось, затвердженого рішенням Білоцерківської міської ради від 22 грудня 2016 року № 419-22-VІІ, шляхом затвердження «Плану зонування частини території міста Біла Церква по бул. Олександрійський (колишній бул. 50-річчя Перемоги) в межах кварталу, обмеженого вул. Водопійною, бул. Олександрійським (колишній бул. 50-річчя Перемоги), вул. Героїв Небесної Сотні (колишня вул. Гординського) та р. Рось (в новій редакції)»;

- розглянуто ряд майнових земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 25 квітня 2019 року
Поділитися