«Весняна толока» на всіх чека

25 березня в м. Біла Церква відбулося засідання штабу з благоустрою, на якому були розглянуті питання щодо ходу організації проведення весняного двомісячника санітарної очистки, озеленення та благоустрою міста, яке провів начальник штабу - заступник міського голови Валерій Гнатюк.
В ході засідання заступник міського голови зазначив, що згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради в місті з 21 березня ц.р. розпочато двомісячник санітарної очистки, озеленення і благоустрою м.Біла Церква, який триватиме по 22 травня 2016 року.
Відповідно до даного рішення затверджений склад штабу з благоустрою, визначені основні заходи щодо його проведення, графіки виділення транспортних засобів підприємствами міста для вивозу сміття та ін.. Встановлено єдиний санітарний день – четвер кожного тижня. Відповідно до рішення виконавчого комітету  23 квітня ц.р. буде проведена загальноміська толока під назвою «Весняна толока ». 
В ході наради начальник відділу з благоустрою управління житлово-комунального господарства міської ради Альона Колотницька поінформувала присутніх про створення на сайті Управління житлово-комунального господарства міської ради спеціальної сторінки  «Весняна толока», яка міститиме інтерактивну карту. На карті будуть:
- позначені території, які закріплені за підприємствами та відзначатиметься хід проведення робіт по їх прибиранню та благоустрою;
- позначені території, які ні за ким не закріплені. Громадяни або організації, що виявлять бажання  прибрати їх, зможуть заповнити відповідну заявку на сайті. Управління ЖКГ організує для бажаючих необхідний інвентар та інші засоби;
- фіксуватимуться осередки стихійних сміттєзвалищ та місць, на які необхідно звернути увагу і прибрати. Також вестиметься облік місць, де необхідно встановити або поновити урни та лавки. Громадяни матимуть можливість вносити свої пропозиції щодо таких місць;
- статистика та підтверджуючі фотоматеріали про проведену роботу та ін.
Під час наради були обговорені  й інші питання проведення двомісячника  та толоки,  які стосувалися упорядкування прибережної зони р. Рось, міських парків, висадки та побілки дерев, фарбування турникетів тощо.
«Нашим завданням є якнайкраще організувати  та провести двомісячник та толоку і максимально залучити до роботи працівників установ, організацій та підприємств усіх форм власності, які здійснюватимуть прибирання та благоустрій закріплених за ними територій та тих територій, які не закріплені не за ким. Також ми прагнемо якнайбільше долучити до толоки й активних та небайдужих білоцерківців. Тільки від нас самих залежить чи буде наше місто чистим і охайним», - зазначив Валерій Гнатюк.
 Для інформування жителів про проведення двомісячника та загальноміської толоки крім інтернет-ресурсів будуть розповсюджуватись листівки.
Після  завершення «Весняної толоки»  для білоцерківців, на Торговій площі, відбудеться свято «Еко-пікнік» .



Опубліковано: 25 березня 2016 року
Поділитися