70 років вони знаходять стежку до душі дитини через спорт

В сучасному світі, коли розвиваються різні технології, люди, нажаль, часто приділяють мало уваги спорту. Проте, всім відомо, що  спорт відіграє вагому роль як на розвиток особистості, так і на її здоров’я. Нашим завданням є приділення вагомої ролі розвитку спорту, залученню молоді до занять різними його  видами.

В місті функціонує чимало спортивних закладів різних напрямків. Вони є різними за формою власності. Але найбільшою популярністю серед білоцерківців користуються дитячо-юнацькі спортивні школи, в яких діти можуть займатися спортом як для  особистого розвитку так і професійно.

23 березня в м.Біла Церква відбулися урочистості з нагоди 70-річного ювілею  Комунального закладу Білоцерківської міської ради «Дитячо-юнацька спортивна школа №1».

Дитячо-юнацька спортивна школа №1 розпочала свою роботу в 1946 році. Заклад поступово пропонував заняття у секціях  велоспорту, фехтування, вільної боротьби, спортивної гімнастики та баскетболу.

На сьогоднішній день в школі працюють відділення з 6 видів спорту: баскетбол, гімнастика спортивна, плавання, стрільба кульова, стрибки на батуті, фехтування. Дітей навчають 36 тренерів.

Школа має п’ять спортивних класів, які навчаються на базі загальноосвітньої школи № 18. Тренери тісно співпрацюють з міською гімназією № 2. Кадети цієї гімназії засвоюють ази плавання, стрільби кульової, фехтування.

За період роботи тренерами школи підготовлено більше 150 майстрів спорту Радянського Союзу та України.

Більше  10 років школа є переможцем в огляді-конкурсі Комітету з фізичного виховання та спорту Департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації.

На данний час 30 учнів школи навчаються в спеціалізованих спортивних закладах області.

За рік, на базі школи проводиться понад 60 змагань міського, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Від імені міського голови Геннадія Дикого присутніх привітав директор закладу Юрій Гончаренко, який вручив тренерам школи Почесні грамоти виконавчого комітету міської ради.

Міська влада приділяє значну увагу підтримці та розвитку цієї спортивної школи. Тільки протягом останнього часу за кошти міського бюджету було проведено ремонт басейну школи та встановлено автономне опалення, щоб діти мали можливість займатися плаванням цілий рік. Постійно здійснюються ремонти навчальних приміщень школи. У цьому році також будуть проведені капітальні ремонти гімнастичного та тренажерного залів. Наразі розробляється проектно-кошторисна документація на реконструкцію даху басейну та ін.

В ході урочистостей колектив дитячо-юнацької спортивної школи №1 отримав вітання від імені голови  Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайла Мельника,  від  начальника Київського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Анатолія Ільченка, голови Білоцерківської районної державної адміністрації Вадима Маршалка,  начальника управління освіти і науки міської ради  Юрія Петрика,  голови Київського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Івана Куроченка та інших гостей, які вручили представникам колективу грамоти, подяки та подарунки.

Всі гості відмітили, що завдяки щоденній кропіткій праці тренери знаходять підхід до дітей, визначають справді талановитих спортсменів та розвивають здібності в них. За 70 років функціонування школи її учнями були тисячі дітей, які брали участь у змаганнях з різних видів спорту  на міському, обласному, державному та світовому рівнях і здобували призові місця.  Гості висловили слова щирої подяки тренерам за невтомну працю по вихованню справжніх спортсменів, ветеранам школи – за те, що заклали високі спортивні традиції та побажали тренерам та їхнім вихованцям  тільки високих спортивних здобутків.

В ході урочистого заходу присутні проглянули святкові номери у виконанні вихованців дитячо-юнацької спортивної школи №1 та акторів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім..П.Саксаганського.



Опубліковано: 23 березня 2016 року
Поділитися