Вдосконалення правового регулювання місцевого самоврядування

Днями в Київській обласній державній адміністрації під керівництвом голови облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка відбулося засідання Київської обласної ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади. У заході взяли участь Міністр Аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, радник Президента України – керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Марина Ставнійчук.

 Керівниками було обговорено стан імплементації законів та нормативно-правових актів, спрямованих на реалізацію реформи Президента України. Крім цього вони розглянули питання повноважень органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин, реформування сфери державного управління та проектну діяльність як механізм реалізації державної політики.

- Тут зібралися всі голови сільських, районних та місцевих рад, аби скоординувати роботу та спланувати чіткий графік дій. Адже Президент України наголошує на тому, що ми повинні протиставити згуртовану роботу безладу і безвідповідальності, - зазначив Анатолій Присяжнюк. – На жаль, сьогодні реформи втілюються в життя не так швидко, як би хотілося. Основна проблема полягає в тому, що люди чекають вказівок з центру та не проявляють ініціативи. Але зміни у місцевому самоврядуванні мають розпочатися саме знизу. Перед тим як влада ухвалить рішення, вона має зібрати всю необхідну інформацію та пропозиції з місць.

Крім цього, очільник Київщини наголосив на тому, що села, міста та райони області повинні мати розвинену інфраструктуру – платформу для залучення інвестицій і відродження підприємницької активності.

Марина Ставнійчук проінформувала учасників, що сьогодні розробляється план заходів щодо реалізації у 2013 році положень Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні. Наразі він перебуває на опрацюванні в Адміністрації Президента України для видання відповідного Указу Глави держави. Цим законопроектом планується внести зміни до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо вдосконалення механізму забезпечення гарантій залучення громадськості до прийняття рішень органами місцевого самоврядування, Закону «Про органи самоорганізації населення» щодо вдосконалення правового регулювання процедур проведення загальних зборів (конференцій) жителів територіальної громади за місцем проживання та встановлення додаткових гарантій діяльності органів самоорганізації населення та ін. 

 

Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 22 квітня 2013 року
Поділитися