Важлива місія – вчити розуміти і любити прекрасне

09 листопада в Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого зі словами вітань та щирої вдячності до присутніх звернулася його заступник Ольга Настіна:

 

«Культура є не просто величним словом, це те, чим має бути наділена кожна людина. Це не тільки мистецькі надбання мистецьких закладів, переможці конкурсів та олімпіад усіх рівнів – і міжнародних, і всеукраїнських, це не лише ваша щоденна рутинна робота з виховання молодого покоління у мистецькій сфері, але й робота з іншими людьми. Саме ваша робота може звеличити людину, зробити її кращою».

 

Ольга Настіна відмітила, що свято працівників культури збігається з Днем української писемності та мови, тож закликала всіх користуватися рідною мовою, любити і шанувати її.

 

За сумлінну працю, високу професійність, активну громадську позицію та з нагоди професійного свята представникам галузі культури були вручені подяки та пам’ятні подарунки.

 

Зі словами вітань виступила також начальник відділу культури і туризму міської ради Юлія Ковальська, яка також відзначила ряд працівників галузі культури подяками та подарунками.

 

Під час заходу наголосили, що завдяки підтримці міської влади в Білій Церкві збережено мережу закладів культури, проводяться ремонти в них, зміцнюється матеріально-технічна база та відкриваються нові філіали шкіл естетичного виховання при загальноосвітніх школах, поповнюються книжкові фонди бібліотек, при Будинку органної та камерної музики продовжує працювати Дитяча філармонія тощо.

 

До того ж, у Білій Церкві постійно проводяться яскраві культурно-мистецькі заходи, білоцерківські колективи здобувають перемоги на Всеукраїнських і обласних фестивалях та конкурсах. Зокрема, 48 учнів шкіл естетичного виховання цьогоріч стали стипендіатами міського голови. Представники галузі культури стають лауреатами літературно-мистецької премії ім.Нечуя-Левицького тощо. Також завдяки спільній творчій співпраці представників різних установ, творчих та мистецьких колективів при відділі культури міської ради починає роботу експертна рада.

 

Творчим доповненням святкового дійства стали виступи вихованців шкіл мистецтв: лауреат Всеукраїнських і міжнародних конкурсів Матвій Мерімерін (керівник – заслужений працівник культури України Станіслав Черевко), тріо Friend’s Band музичної школи №5 (керівник – Василь Олексієнко). Зі своїми творами виступив письменник, сатирик та гуморист Володимир Дідіківський.

 

У заході взяли участь представники бібліотечної системи міста, шкіл естетичного виховання, Білоцерківського краєзнавчого музею, Кінотеатру ім.О.Довженка, дендропарку «Олександрія», Будинку урочистих подій, Будинку органної та камерної музики, Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського, майстри народного та аматорського мистецтва, журналісти місцевих ЗМІ.

Важлива місія – вчити розуміти і любити прекрасне


Опубліковано: 10 листопада 2017 року
Поділитися