В той час, коли у дітей канікули

Зважаючи на застарілі ресурси, якими володіють і розпоряджаються навчальні заклади, щороку постає необхідність проведення як капітальних, так і поточних ремонтів.

 

Найоптимальнішим часом для проведення ремонтних робіт освітніх закладів є період літніх канікул.

 

Цього року на капітальні ремонти та реконструкцію приміщень навчальних закладів виділено майже 25 млн грн. Як і в 2016 році, особливу увагу приділено облаштуванню шатрових дахів.




Типові проекти садочків нашого міста передбачали будівництво  плаского даху. Але для наших кліматичних умов  характерна велика кількість опадів, що призводить до протікань, і як наслідок, до  частих ремонтів як самого даху, так і приміщень верхнього поверху. Саме тому останні два роки пласкі дахи активно замінюють на шатрові. Крім того, вони ще й виконують енерго- та теплозберігаючу функцію.

Також продовжується заміна вікон на енергоефективні, вже є декілька навчальних закладів, в яких вікна замінено  повністю. Слід зазначити, що значна частина коштів вкладається в ремонт системи опалення, санвузлів, спортивних майданчиків тощо.




У 2017 році, як і минулого року, кожному навчальному закладу було виділено кошти на поточні ремонти.  Для кожної школи - по 42тис грн, на  садочок - 33 тис грн. І кожен заклад вирішує, що для нього є першочерговим і найнеобхіднішим: ремонт харчоблоків, музичних та спортивних залів, муніпуляційних чи інше.




Усі ці дії спрямовані на створення більш ефективних умов експлуатації приміщень, а також дозволять не відволікатися на  ремонтні роботи під час навчального процесу.


Опубліковано: 13 липня 2017 року
Поділитися