У питаннях енергозбереження Біла Церква готова до різних форм співпраці

Нещодавно Білу Церкву на запрошення міської влади відвідали представники восьми ЕСКО-компаній.

 

Метою зустрічі було дати змогу представникам компаній, які займаються впровадженням енерготехнологій (енергозбереження, енегоаудит), обговорити  налагодження подальшої співпраці з м.Біла Церква.

 

Міський голова Геннадій Дикий під час зустрічі висловив вдячність присутнім за візит, а також окреслив стратегічне бачення співпраці з даними компаніями, наголосивши, що для міста є надзвичайно актуальним питання проведення термомодернізації будівель та зменшення витрат енергоносіїв.

 

«Міська влада в питаннях енергозбереження, термомодернізації, окрім укладання договорів з ЕСКО, готова до залучення будь-яких форм державно-приватного партнерства, аби зробити місто більш енергоефективним та зменшити витрати на енергоносії. Основна вимога – всі роботи мають проводитися комплексно, узгоджено та якісно», - наголосив Геннадій Дикий.

 

Міський голова також акцентував увагу на недоцільності переходу до індивідуального опалення, встановлення твердопаливних котлів, адже це суттєво погіршує стан екології міста. Також відмітив, що в Білій Церкві буде проведено енергоаудит – за кошти, які були виділені з міського бюджету.

 

Під час зустрічі заступник міського голови Володимир Хмурич провів презентацію основних галузей життєдіяльності Білої Церкви, наголосивши, що залучення ЕСКО-компаній, розвиток ЕСКО-бізнесу в місті є одним із пріоритетних напрямків роботи міської влади Білої Церкви. Також відмітив, що в Білій Церкві розташовано близько 132 заклади та 200 будівель бюджетної сфери, тому роботи чимало. Зауважив, що на енергоспоживання Біла Церква витрачає щороку близько 100 млн гривень на рік.

 

«Розвиток енерготехнологій передбачений одним із 4 напрямків реалізації Стратегії розвитку Білої Церкви на період до 2025 року, таким як «Якість життя». Цей напрямок включає в тому числі розвиток інфраструктури міста та впровадження технологій енергоефективності», - наголосив Володимир Хмурич.

 

У свою чергу, заступник міського голови Валерій Гнатюк акцентував увагу на низці аспектів, які в подальшому визначатимуть співпрацю між містом та ЕСКО-компаніями в галузі енергоефективності. Зокрема, це різниця між тарифами на комунальні послуги, які надаються мешканцям міста і які сплачують підприємства бюджетної сфери, нерівномірне навантаження на котельні, потреба в заміні застарілого електрообладнання в комунальних установах тощо.

 

На противагу цьому, в Білій Церкві є потужний інженерний склад підприємств, які займаються наданням комунальних послуг та обслуговуванням інфраструктури.

 

«Ми маємо чимало напрацювань, які за участі ЕСКО-компаній у тому числі можна було б реалізувати. Хотілося б, щоб усі питання вирішувалися з розумінням, злагоджено та комплексно», - наголосив Валерій Гнатюк.

 

Під час зустрічі представники компаній презентували напрямки роботи своїх підприємств, висловили думки щодо можливих форм і напрямків співпраці.

 

У заході взяли участь представники структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств Білої Церкви.

У питаннях енергозбереження Біла Церква готова до різних форм співпраці


Опубліковано: 13 липня 2017 року
Поділитися