В м. Біла Церква відбулися заходи з нагоди Дня пам`яті та примирення

    08 травня в м. Біла Церква, у зв`язку з Днем пам`яті та примирення, були проведені відповідні заходи біля вічного вогню у парку Слави та пам’ятних знаків -  "Танк-Т-34", "Літак-ТУ-16". Зокрема, біля Кургану "Скорботна мати", відбувся мітинг та покладання квітів.

 

     Виступаю перед присутніми, за дорученням міського голови Геннадія Дикого, його заступник Інна Новогребельська, висловила слова вдячності ветеранам війни та працівникам тилу за подвиг під час боротьби із фашизмом та зауважила, що майбутні покоління у вічному боргу перед борцями за незалежність рідної землі.

 

  «Учасники Другої Світової війни є зразком героїзму та мужності для нащадків. Адже, маючи високу силу духу та незважаючи на втрачені золоті роки молодості патріотично стояли на захисті своєї Батьківщини. На сьогоднішній день обов`язком міської влади є підтримка ветеранів, які залишилися живими та потребують турботи і допомоги», - сказала заступник міського голови.

 

  В ході заходу, зі словами великої шани та героїзму, стійкості у захисті своєї Вітчизни до ветеранів звернувся настоятель парафії Покрова Божої Матері Української православної церкви Микола Гопайнич та провів молебень по тих, хто загинув в роки Другої Світової війни.

 

    Присутні вшанували пам`ять героїв війни хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до підніжжя Кургану.

 

  Варто відмітити, що того ж дня, з нагоди 72-ї річниці Перемоги  над нацизмом у Другій Світовій війні, відбувся концерт «Мелодія миру. Голос пам`яті…». Учасники бойових дій, діти війни та ветерани праці мали змогу проглянути святковий концерт у виконанні акторів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

 

   В заходах взяли участь  депутати  Білоцерківської міської ради, заступники міського голови, ветерани Великої Вітчизняної війни, військовослужбовці - учасники АТО, громадськість та духовенство міста, педагоги та учні навчальних закладів Білої Церкви, журналісти місцевих ЗМІ.

В м. Біла Церква відбулися заходи з нагоди Дня пам`яті та примирення


Опубліковано: 09 травня 2017 року
Поділитися