В м.Біла Церква відбулися урочистості до Дня Соборності України

     20 січня в м. Біла Церква відбулися урочистості до Дня Соборності України. Це свято відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

 

     За дорученням міського голови Геннадія Дикого присутніх привітала зі святом його заступник Ольга Настіна. Зазначила, що українці – це гідна нація зі своєю культурою та традиціями.

 

     "Ми повинні пишатися, що живемо в Україні і не зважаючи на події на Сході нашої держави маємо триматися як одна родина заради цілісності та незалежності рідної землі", - сказала Ольга Настіна.

 

     Заступник міського голови закликала всіх бажаючих приєднатися до акції "Ланцюг Єдності", яка відбудеться в м. Біла Церква 22 січня ц.р.

 

     Під час урочистостей учні загальноосвітніх шкіл міста продемонстрували присутнім єдність українського народу з багатьма національностями світу та відтворили заклик до миру та єдності на різних мовах світу.

 

     Також, в рамках поетичного фестивалю "Соборний дзвін" присутні мали можливість переглянути документальний фільм про історичне минуле України в період підписання Акту Злуки України та виставу в виконанні акторів Київського обласного музично-драматичного театру ім. П.К.Саксаганського.

 

     В заході взяли участь начальник відділу освіти і науки міської ради Юрій Петрик, вчителі і учні загальноосвітніх шкіл міста, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

В м.Біла Церква відбулися урочистості до Дня Соборності України


Опубліковано: 20 січня 2017 року
Поділитися