Шановні білоцерківці!

     Я сердечно вітаю Вас з одним з найважливіших і найсимволічніших, на сьогоднішній день, свят. З Днем Соборності України.

 

     Саме 22 січня 1919 року почалося формування української державності в тому вигляді що ми маємо зараз.

 

     Історичний акт злуки, що був підписаний в цей день між Українською Народною Республікою і Західно – Українською Народною Республікою, став символічним документом, що окреслив географічні та ментальні кордони єдиної України.

 

     Оскільки 2017 рік оголошено Роком Української Революції 1917-1921 років, то цьогорічний  День Соборності симолічно відкриває його.

 

     22 січня 2014 року з’явилися перші жертви Революції Гідності на Майдані, які боролися за незалежну і соборну Україну. В їх числі і Михайло Жизнєвський, який проживав у Білій Церкві. Ми щиро шануємо його пам’ять і пишаємось нашим земляком.

 

     Україна – єдина! Лише під таким гаслом ми зможемо подолати будь-які перешкоди і прямувати до спільного прекрасного майбуття.

 

     Соборність — це велика міцна родина для всіх!

 

     Єдність, це те, що дозволяє нам з Вами, шляхом конструктивного діалогу і спільних рішень, робити нашу країну і наше місто кращими.

 

     Ми розмовляємо різними мовами, але консолідує нас єдина державна – українська. Ми ходимо до різних церков, але Бог у нас один. І Батьківщина у нас одна на всіх. І Біла Церква це рідний дім для всіх білоцерківців.

 

     Ми отримали суворий урок, що без єдності ми можемо втратити все. Лиш згуртувавшись, ми можемо перемогти ворогів -  і внутрішніх і зовнішніх.

 

     Наші військові боронять нас у зоні АТО. А тих, хто бореться зараз за процвітаючу Україну, за квітучу, заможну і щасливу Білу Церкву тут, в тилу, тих хто просто любить свою країну і своє місто - я закликаю до єдності!

 

     Я вітаю Вас всіх з цим святом! Я щиро сподіваюсь, що все у нас з Вами вийде і все буде добре!

 

     Слава Україні. Єдиній, соборній, неподільній!

Міський голова                                                   Геннадій Дикий


Опубліковано: 20 січня 2017 року
Поділитися