В Білій Церкві відбулися V міжнародні змагання з легкоатлетичного кросу

03 вересня в дендропарку  «Олександрія» відбулись Vміжнародні змагання з легкоатлетичного кросу на призи Білоцерківської меблевої фабрики.

 На урочистому відкритті змагань учасників та гостей  привітав  міський голова Геннадій Дикий, зазначивши, що  радий бачити всіх гостей міста та відмітивши, що це є  важлива  спортивна подія для міста. Подякував  організаторам та  спонсорам за підтримку  і організацію змагань на належному рівні.  Підкреслив, що  з року в рік міська рада буде долучатись до проведення такого рангу змагань, підтримувати  ініціативи і розвиток дитячо-юнацького спорту, адже  сьогодні на старт вийшло багато молодих спортсменів, які в майбутньому будуть  учасниками чемпіонатів Європи, світу, міжнародних змагань і прославлятимуть наше місто й державу.  Побажав спортсменам вдалих стартів і гарних результатів.

Близько 400 учасників взяли участь у заході. Наймолодшим  із них  10-12 років, найстаршому – 76 років. На старт вийшли, як титуловані спортсмени,  так і ті, хто лише розпочинає свою спортивну  кар’єру. Учасники представляли  практично усі куточки України,  також були й  гості з Молдови та Білорусі.

Зокрема, в легкоатлетичному кросі взяв участь  українець Сергій Лебідь – учасник двох  Олімпійських ігор,  9-разовий чемпіон Європи з кросу та  легкоатлетка з Молдови Лілія Фіськович –учасниця ХХІ літніх Олімпійських ігор з марафону.

Змагання проводились у дев’яти вікових категоріях  як серед дітей так і серед дорослих. Найкращий час серед чоловіків на дистанції  9,2 км показав Сергій Лебідь, серед жінок  на дистанції 6,1 км першою фінішувала Вікторія Погорельська з Харкова.   Серед молоді перемогу святкували білоцерківчанка Юлія Ходаківська та Андрій Рудий з Борисполя.

Переможці та призери були нагороджені кубками, медалями та дипломами, а всі учасники отримали   пам’ятні  подарунки.

 



Опубліковано: 06 вересня 2016 року
Поділитися