Прес-конференція міського голови Геннадія Дикого для представників міських ЗМІ

05 вересня відбулася традиційна прес-конференція міського голови Геннадія Дикого для представників міських ЗМІ, в ході якої він поінформував про низку заходів, які здійснює  міська влада. Зокрема: 

Безпечні умови навчання в освітніх закладах міста

 Міський голова проінформував, що під час проведення Дня знань в освітніх закладах міста небезпечних та конфліктних ситуацій не було. Міською владо було забезпечено ряд заходів по організації громадського порядку.

Також, Геннадій Дикий відмітив, що всі ремонтні роботи в школах завершені, а ті, що ведуться і потребують більше часу, ніяким чином не будуть впливати на навчальний процес.

 «Ми плануємо на найближчій сесії Білоцерківської міської ради виділити близько 2 млн. грн. на додаткове встановлення в школах міста енергозберігаючих металопластикових вікон (в коридорах та спортивних залах установ)», - проінформував міський голова.

 Геннадій Дикий зупинився на деяких питаннях стосовно виконання робіт на вулицях міста  в рамках підготовки до нового навчального року. А саме,

-         встановлено світлофорний об’єкт по вул. Заводська (район «Льодового стадіону»);

-         заплановано встановлення додаткових світлофорів у районі Заріччя (магазин Даяна), вул. Гоголя-Я.Мудрого, Осипенка, Грибоєдова, 9, Сквирське шосе (район Залізничного вокзалу);

-         виділено кошти з місцевого бюджету на облаштування в найбільш аварійних ділянках дороги  міста близько 40 пішохідних перехресть з додатковим освітленням та дорожньої розмітки. Зокрема, роботи вже виконані біля кінотеатру ім. Довженка та по вул. Таращанська.          

Будівництво велосипедних  доріжок

 Геннадій Дикий зазначив, що враховуючи петицію щодо будівництва велодоріжок, яка отримала підтримку мешканців, в цьому році буде розроблено проект на будівництво велодоріжки від вулиці Леваневського до пл. Волі.

«В цьому році, на жаль, розпочати роботи в повній мірі ми не зможемо, так як якість асфальтного покриття незадовільна. Плануємо спочатку провести роботи з відновлення асфальту та підняття люків. Частина робіт з будівництва велодоріжки, пішохідної зони та алеї розпочнеться по  б-ру Олександрійський (зі сторони дендропарку «Олександрія»)», - сказав міський голова. 

Підготовка до опалювального сезону

В ході прес-конференції міський голова відмітив, що в місті було проведено ряд робіт з підготовки до нового опалювального сезону, які було розпочато  відразу після закінчення попереднього.

Геннадій Дикий звернув увагу на готовність закладів міста та житлового фонду до опалювального сезону. Зокрема, житловий фонд комунальної власності готовий на  98%, КП БМР «Білоцерківтепломережа» - на 78%, ТОВ «Білоцерківвода» - на 82%, закладів - управління охорони здоров’я –  близько 82%, управління освіти та науки – близько 69% тощо.

Також, міський голова відмітив, що в 2016р з місцевого бюджету було виділено близько 17 млн. грн. на встановлення в житлових будинках лічильників обліку тепла. В перспективі планується встановлення індивідуальних теплових пунктів, які забезпечать  орієнтовно 30 % економії теплової енергії для мешканців будинків.

Геннадій Дикий зазначив, що міська влада тісно працює з інвестиційним фондом НЕФКО, Європейським інвестиційним банком  та Європейським банком реконструкції та розвитку з метою залучення в Білу Церкву коштів на заміну старих газових котлів та, в майбутньому, теплових труб міста. 

В ході прес-конференції виступив головний інженер КП БМР "Білоцерківтепломережа" Сергій Фурсенко.

Він проінформував, що на балансі підприємства знаходиться 163 км теплових мереж, 72 котельні та 47 теплових пунктів.

 В цьому році по закінченню опалювального сезону було проведено гідравлічні випробування мережі. В ході випробувань було виявлено 62 пошкодження,з них вже 50 відновлено. Відбулося заміна теплових труб в мережі міста на попередньо ізольовані. Зокрема, вже замінено 3 км труб  і 500 м - ще планується замінити.

 Головний інженер підприємства звернув увагу на діяльність ОСББ. Він зауважив, що вже діючим ОСББ необхідно звертатися до КП БМР "Білоцерківтепломережа" стосовно постачання тепла в житлові будинки. Відмітив, що в місті лише два ОСББ з 20 новостворених подали акти готовності до опалювального сезону. 

Також, під час прес-конференції Сергій Фурсенко проінформував про ремонтні роботи та гідравлічні випробування теплової мережі на масиві Леваневського. Він сказав, що в результаті випробувань було виявлено п’ять місць пошкодження мережі в результаті чого проведено локальний ремонт трубопроводу. 

Питання Генерального плану міста

В ході прес-конференції міський голова проінформував, що минулого тижня в Київській обласній державній адміністрації проходила обласна архітектурно-будівельна рада, на якій розглядалося питання Генерального плану міста Біла Церква.

"В цілому радою нам було винесено позитивне рішення щодо Генплану міста, було висловлено певні зауваження. Ми обов’язково усунемо всі недоліки і найближчим часом винесемо рішення про затвердження Генерального плану міста на сесію Білоцерківської міської ради", - сказав голова. 

Територіальне об’єднання громад 

Геннадій Дикий під час прес-конференції зупинився на питанні територіального об’єднання громад. Він зазначив, що на найближчій сесії Білоцерківської міської ради, яка запланована на  08 вересня ц.р. ним було винесено проект рішення «Про  надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад».

"Добровільне об’єднання територіальної громади передбачає об’єднання  Білої Церкви та двадцяти чотирьох сільських та селищних рад, що дозволить створити велику потужну громаду з висококваліфікованим працездатним населенням та  площею для розвитку бізнесу, загальної інфраструктури та ін.", - відмітив Геннадій Дикий.

Також, міський голова запросив представників місцевих ЗМІ на зустріч з польським експертами з обміну досвідом стосовно територіального об’єднання громад. Зустріч заплановано провести 07 вересня ц.р. о 10.00 год. в приміщенні Будинку урочистих подій. 

В ході прес-конференції міський голова відповів на питання місцевих ЗМІ щодо постачання гарячої води в житлові будинки;  залучення інвестицій в економіку міста;

 реформування галузі охорони здоров’я в місті та ін.



Опубліковано: 06 вересня 2016 року
Поділитися