В Білій Церкві відбулося обговорення питань щодо зміни тарифів на додаткові платні медичні послуги

   16 травня в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проекту регуляторного акту – рішення виконавчого комітету міської ради «Про тарифи на платні послуги, що надаються лікувально-профілактичними закладами м.Біла Церква».

 

   В ході заходу перед присутніми виступила  заступник міського голови Ольга Настіна. Вона зауважила, що дане обговорення є необхідною процедурою детального роз`яснення щодо невідповідності тарифів на додаткові платні медичні послуги, що надаються лікувально-профілактичними закладами Білої Церкви, економічно обґрунтованому рівню.

 

   На сьогоднішній день в місті діють тарифи на зазначені послуги, які встановлені рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 липня 2016 року №286 та обраховані на підставі фактичних витрат медичних установ Білої Церкви  за 2015 рік.   

 

   За період функціонування даних тарифів в державі сталися суттєві зміни економічних умов. Зокрема, відбулося зростання тарифів на енергоносії, комунальні послуги, зростання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, реактиви, підвищення мінімальної заробітної плати, згідно з урядовим рішеннями та відповідними наказами Міністерства охорони здоров`я України та, як наслідок, збільшення посадових окладів працівникам лікарняних установ Білої Церкви. Всі вищезазначені чинники призвели до невідповідності тарифів на послуги, що надаються лікувально-профілактичними закладами нашого міста, економічно обґрунтованому рівню.

 

   Для врегулювання даної ситуації необхідно встановлення нових тарифів на платні медичні послуги, які є економічно доцільними та відповідають вимогам чинного законодавства України.

 

   Під час засідання «круглого столу» перед присутніми виступив в.п. начальника управління охорони здоров`я міської ради Денис Яблонський. Він відмітив, що в проекті регуляторного акту – рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про тарифи на платні послуги, що надаються лікувально-профілактичними закладами м.Біла Церква» передбачено встановлення тарифів на додаткові медичні послуги із врахуванням граничного рівня рентабельності до 20%. 

 

   Денис Яблонський підкреслив, що даний проект регуляторного акту розроблений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004р. №308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта» та пройшов всі необхідні процедури оприлюднення.

 

  В ходу засідання представники ряду бюджетних та госпрозрахункових медичних закладів міста доповіли стосовно переліку додаткових платних медичних послуг, які надаються їхніми лікарняними установами, серед яких - оздоровчий масаж, бальнеологічні процедури, проведення профілактичних оглядів, медичні послуги, що входять до складу соціальних пакетів страхових компаній тощо. Поінформували про надходження отриманих коштів від надання таких послуг за минулі періоди .

 

  В заході взяли участь представники управління охорони здоров`я міської ради, лікувально-профілактичних установ міста різних форм власності, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

В Білій Церкві відбулося обговорення питань щодо зміни тарифів на додаткові платні медичні послуги


Опубліковано: 16 травня 2017 року
Поділитися