Усиновлення – шанс дитини зрости в любові

На обліку служби у справах дітей Білоцерківської міської ради перебуває 291 дитина-сирота та дитина,  позбавлена батьківського піклування. Із них 56 дівчаток та хлопчиків у віці до вісімнадцяти років, які можуть бути усиновлені.

 

Усиновлення – це юридичний процес, під час якого рішенням суду створюються нові постійні відносини між батьками та дитиною. Для держави суть процесу полягає у передачі батьківських прав та обов’язків від однієї родини до іншої. Для усиновлюючої родини усиновлення означає прийняття у  сім’ю дитини на  правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих, так і з боку дитини.

 

Україна багата на людей, які готові стати батьками обездоленій дитині. Кожного дня хтось із дітей відкриває двері своєї нової домівки. А за ними мама і тато, які так довго чекали на них.

 

Нині в м. Біла Церква проживають 83 усиновлені дитини за умовами проживання і виховання яких здійснюється нагляд службою у справах дітей Білоцерківської міської ради. Здавалося б, що в цих сухих статистичних даних цікавого? Насправді,  за кожною  цифрою  стоїть доля окремої дитини та  історія створення щасливої родини.

 

С початку 2017 року службою у справах дітей Білоцерківської міської ради було проведено відповідну роботу по усиновленню 6 дітей відповідної категорії у віці від двох місяців до семи років.

 

30 червня 2017 року  Білоцерківським міськрайонним судом за участі двох присяжних було прийняте рішення про усиновлення малолітнього Віктора, якому виповнилося лише  4  місяці. Рідна мати хлопчика відмовилася від нього в пологовому будинку. Але тепер у хлопчика є  мама, яка взяла на себе відповідальність за його виховання та матеріальне забезпечення. Тож давайте разом, усією громадою, побажаємо малолітньому Віктору, який відтепер є бажанним для своєї матері, зрости в добробуті,  любові та  радості.  

 Служба у справах дітей Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 04 липня 2017 року
Поділитися