Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради ініціювало проведення міжвідомчої наради з питань протидії булінгу (цькуванню)

19 лютого 2019 року на базі Білоцерківської спеціалізованої природничо-математичної школи І-ІІІ ступенів №16 ім. М. О. Кириленка з ініціативи управління освіти і науки Білоцерківської міської ради відбулася спільна нарада з проблеми «Імплементація Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)»» для заступників директора з виховної роботи, соціальних педагогів, практичних психологів закладів загальної середньої освіти, головного територіального управління юстиції в Київській області, служби у справах дітей, відділу ювенальної превенції управління Національної поліції, центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, навчально-методичного центру практичної психології.

Розпочали роботу наради з виступу методиста навчально-методичного центру практичної психології управління освіти і науки Наталії Миколаївни Федорченко про психологічні аспекти булінгу (цькування).

Начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти і науки Лариса Олексіївна Щербань ознайомила учасників наради з звернула особливу увагу на тісну співпрацю закладів освіти зі структурними підрозділами територіальних органів

Про набуття чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)»» продовжила розмову Світлана Анатоліївна Савчук, консультант першої Білоцерківської міської державної нотаріальної контори головного територіального управління юстиції в Київській області.

Начальник відділу захисту прав та інтересів дітей служби у справах дітей Григорій  Володимирович Махаринський звернув увагу присутніх на співпрацю закладів освіти зі службою у справах дітей щодо попередження та протидії булінгу в освітньому середовищі.

Про шляхи взаємодії суб’єктів реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» виступила заступник директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Володимирівна Балабуха.

Інспектори сектору ювенальної превенції управління Національної поліції Олександра Вікторівна Шишуліна і Петро Леонідович Мелашенко продовжили розмову про порядок подання та розгляду заяв щодо випадків булінгу в закладах освіти міста, відповідальність учасників освітнього процесу за дії або бездіяльність у випадку  булінгу. Працівники поліції відповіли на запитання учасників наради.

Про методичні рекомендації Міністерства освіти і науки України, наказ управління освіти «Про запобігання булінгу в закладах освіти комунальної власності м. Білої Церкви» та План заходів з протидії булінгу в освітньому середовищі ознайомила учасників міжвідомчої наради головний спеціаліст відділу загальної середньої освіти управління освіти і науки Наталія Володимирівна Яценко.

У ході наради було обговорено напрями роботи закладів загальної середньої освіти щодо протидії булінгу, відповідальність педагогічних працівників, батьків, учасників освітнього процесу щодо фактів булінгу, шляхи взаємодії закладів освіти з поліцією і службою у справах дітей та підготовки спільного плану заходів, які пов’язані із запобіганням та протидією булінгу (цькуванню).

 

Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради ініціювало проведення міжвідомчої наради з питань протидії булінгу (цькуванню)


Опубліковано: 20 лютого 2019 року
Поділитися