Україна очима білоцерківських журналістів

14 червня за ініціативи міського голови Білої Церкви В.Савчука з нагоди Дня журналіста, в рамках акції, започаткованої з 2010р. «Україна очима білоцерківських журналістів», відбулася екскурсійна поїздка представників міських засобів масової за маршрутом  м.Біла Церква – м.Канів- м.Чигирин- с. Суботів – м.Кам’янка - м.Біла Церква.

 В ході екскурсійної поїздки присутні  відвідали м.Канів, де поклали квіти до могили Т.Шевченка на Чернечій горі, оглянули  експозицію літературно-меморіального музею Кобзаря та елемент музейного ансамблю -  «Тарасова світлиця».

 Журналісти також відвідали першу столицю України часів гетьмана Б. Хмельницького – м.Чигирин. Зокрема, побували в Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин», де оглянули адміністративно- господарський комплекс будівель повітової управи  кінця XVIII – початку XIX ст., в будинках якого розміщено музей Б. Хмельницького, бастіон Дорошенка – частину середньовічної Чигиринської фортеці на Замковій горі,  пам’ятник Б.Хмельницькому та ін. Також відвідали с.Суботів - родинний маєток Б.Хмельницького, де оглянули Іллінську церкву – пам'ятку архітектури XVII, в якій був похований Б.Хмельницький.

Під час екскурсійної поїздки журналісти міських ЗМІ побували і в  м.Кам’янка, де ознайомились із пам'яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення -  Парком Декабристів із скульптурними композиціями та  Гротом – побудованим в кінці ХVІІІ ст., який свого часу відвідували О.Пушкін, П.Чайковський та інші відомі декабристи.

  

  

  

  



Опубліковано: 15 червня 2012 року
Поділитися