У міській лікарні №2 відкрито реконструйований урологічний блок

   У суботу, 13 травня, в Білоцерківській лікарні №2 відбулося відкриття оновленого урологічного блоку, реконструкцію якого було проведено завдяки співпраці міської влади з німецькою благодійною організацією «Хоф Шлютер».

 

    Засновник та очільник організації «Хоф Шлютер» Петер Новотни та його заступник Андре Новотни особисто відвідали цього дня урологічний блок, аби ознайомитися з обсягом  виконаних робіт та оцінити їх якість.

 

    Головний лікар міської лікарні №2 Ніна Головенко наголосила, що відтепер завдяки роботі урологічного блоку є можливість проводити всі обстеження за допомогою сучасного обладнання. Також тут надається медична допомога хворим на сечокам’яну хворобу, які мають захворювання передміхурової залози тощо. В урологічному блоці облаштовано цистоскопічний кабінет, де щодня проводиться від 3 до 5 цистоскопій, біопсій. Крім того, було відремонтовано саме приміщення блоку: замінено підлогу в коридорі, облаштовано перев’язувальний кабінет, пости для медперсоналу, у всіх палатах було проведено заміну ламп на енергозберігаючі тощо.

 

    «Я дуже радий бачити, що кошти, які ми спрямовуємо, перетворюються у такі корисні справи. Кожного року ми приїжджаємо і  бачимо, що в цій лікарні відбуваються зміни на краще. Дуже вдячний усім людям, які співпрацюють з нами в цьому напрямку», – сказав під час зустрічі Петер Новотни.

 

    Від імені міської влади слова вдячності на адресу німецьких партнерів, а також білоцерківських благодійників, за хороший приклад, чуйне серце і ту допомогу, якої сьогодні потребують білоцерківці, висловили заступник міського голови Ольга Настіна та в.п. начальника управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Денис Яблонський.

 

    Депутат міської ради Микола Дашкевич наголосив, що німецькою організацією «Хоф Шлютер» протягом останніх років для нашого міста зроблено чимало. Зокрема, починаючи з 1997 року в Білу Церкву було вкладено близько 17,5 млн євро, не враховуючи оздоровлення білоцерківських дітей у Німеччині. А найголовніше, що добрі справи, започатковані німецьким фондом, віднаходять широку підтримку і долучають до участі представників міської влади, підприємців та всіх небайдужих людей.

 

    Представники лікарні, у свою чергу, висловили вдячність німецьким партнерам, а також депутатам Білоцерківської міської ради Миколі Дашкевичу, Олександрові Русу, підприємцю та члену виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Вадиму Маршалку, безпосередньо медичному персоналу лікарні №2, завдяки зусиллям яких відбулося відновлення урологічного блоку.

 

    Учасники  зустрічі оглянули й інсультний блок, відкритий минулоріч на базі міської лікарні №2, який був створений також завдяки співпраці з німецькою благодійною організацією «Хоф Шлютер». З моменту відкриття цього блоку допомогу було надано 237 пацієнтам. Процедури, які проводяться на сучасному обладнанні, дають змогу не тільки максимально знижувати відсоток смертності серед таких хворих, але й сприяють їх швидкому поверненню до здорового життя, соціальній адаптації тощо.

У міській лікарні №2 відкрито реконструйований урологічний блок


Опубліковано: 13 травня 2017 року
Поділитися