У дусі кращих спортивних традицій

06 вересня у Білій Церкві відбувся спортивний вечір «О спорт, ти сила і краса» з нагоди Дня фізичної культури та спорту, який в Україні традиційно щорічно відзначається у другу суботу вересня.

 

За дорученням міського голови Геннадія Дикого з професійним святом присутніх привітала його заступник Ольга Настіна:

 

«Велика кількість щоденних досягнень, які має на сьогодні Біла Церква, - це спільна праця людей, які служать тому великому і важливому, що будує майбутнє України, - спорту. Неможливо уявити життя Білої Церкви без нинішніх спортсменів, прийдешніх поколінь, без тих спортивних здобутків, які ви множите у своїй праці – тренерській, викладацькій, виховательській, наставницькій. Адже щоб виховати загартовану тілом і духом людину, треба мати Боже благословення, дар, а також наполегливо працювати. Щира вам вдячність за це», - наголосила Ольга Настіна.

 

Заступник міського голови вручила низку грамот та подяк Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету кращим представникам спортивної галузі міста.

 

Під час заходу привітали також переможців у номінації «Кращий спортсмен місяця».

 

Свідоцтво Кращого спортсмена липня 2017 року отримала Ольга Кулиниич – майстер спорту України з велосипедного спорту, неодноразова чемпіонка України серед юніорів та жінок, член штатної збірної команди України з велоспорту на шосе, чемпіонка Європи 2017 року в груповій гонці на треку та срібний призер чемпіонату Європи в омніумі, випускниця ЗОШ №5, вихованка Київської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву «Промінь» з велосипедного спорту.

 

Подяка за підготовку Кращого спортсмена липня була вручена тренеру Сергію Чмируку.

 

Свідоцтво Кращого спортсмена серпня отримав Олександр Грушин – майстер спорту України з греко-римської боротьби, член збірної команди України, багаторазовий чемпіон України, бронзовий призер Чемпіонату світу серед кадетів, учасник Чемпіонату Європи серед кадетів, чемпіон світу серед кадетів 2015 року, учасник Чемпіонату світу серед юніорів 2016 року, учасник Чемпіонату Європи, срібний призер Чемпіонату світу серед юніорів-2017, випускник Київського обласного ліцею-інтернату фізичної культури та спорту, вихованець Київського обласного центру олімпійської підготовки.

 

Подяка за підготовку Кращого спортсмена серпня була вручена Заслуженому тренеру України Віктору Лозовому.

 

З вітальним словом виступив також начальник управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації Сергій Тимофєєв. Він наголосив, що спортивна галузь об’єднує людей незалежно від віку та політичних поглядів, побажав присутнім здоров’я та усмішок. Також повідомив про проведення обласного свята з нагоди Дня фізичної культури та спорту, яке відбудеться 8 вересня ц.р. у приміщенні Київської обласної державної адміністрації. Відмітив, що під час цього свята кращі тренери Київщини будуть відзначені стипендіями, на виплату яких з обласного бюджету виділено 570 тис.грн. Сергій Тимофєєв наголосив, що в наступному році фонд стипендій планують збільшити до 1,2 млн грн. Також зазначив, що по Київській області заплановано збудувати 18 спортивних майданчиків, і на наступні три роки заплановано таку ж кількість. Крім того, планується підвищення заробітної плати тренерам та керівникам дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

 

Сергій Тимофєєв відзначив почесними грамотами управління фізичної культури та спорту Київської обласної державної адміністрації низку представників спортивної галузі міста.

 

Під час заходу зі словами вітань до присутніх також звернулася начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Білоцерківської міської ради Валентина Коросько. Вона наголосила, що спортивна історія міста твориться спільними зусиллями спортивних та загальноосвітніх шкіл, організацій, клубів та федерацій; висловила вдячність представникам спортивної галузі за працю, примноження здобутків, виховання здорового покоління. Також наголосила, що без підтримки міської влади та міського голови особисто, депутатського корпусу, громадських організацій, можливо б, і не було тих результатів, які є сьогодні. Валентина Коросько зауважила, що саме представник спортивної галузі міста, Дмитро Архипович Чмирук нещодавно був визнаний Почесним громадянином Білої Церкви.

 

Також вручила подяки відділу з питань фізичної культури та спорту Білоцерківської міської ради спортсменам, педагогам, представникам спортивних організацій міста.

 

Щирими оплесками та квітами вітали присутніх у залі ветеранів спорту. До присутніх звернулася ветеран праці Емма Морозова, яка багато років працювала тренером зі спортивної стрільби у дитячо-юнацькій спортивній школі №1, підготувала плеяду видатних спортсменів. Вона побажала молодим спортсменам ніколи не здаватися, а також успіхів та міцного здоров’я.

 

Під час заходу присутні переглянули фільм про спортивну історію Білої Церкви.

 

Святковий настрій учасникам заходу подарували артисти Київського академічного обласного  музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського, які виступили з концертною програмою.

 

У заході взяли участь: депутат Білоцерківської міської ради Ігор Гейло, керівники спортивних установ, спортивних федерацій, тренери-викладачі, керівники фізичного виховання навчальних закладів, вчителі фізичної культури загальноосвітніх шкіл та ветерани спорту, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

У дусі кращих спортивних традицій


Опубліковано: 06 вересня 2017 року
Поділитися