У Білій Церкві презентували проект Статуту територіальної громади міста

19 листопада в місті відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проекту Статуту територіальної громади м.Біла Церква.

Міський голова Геннадій Дикий, який привітав учасників заходу та коротко презентував проект документу, наголосив, що будь-які ідеї та задуми можливі тільки за підтримки громади.

«Статут міста – це базовий нормативно-правовий акт, який має найвищу силу порівняно з іншими документами. По суті, це Конституція нашого міста, яка потрібна для захисту та реалізації своїх прав представниками громади», – наголосив Геннадій Дикий.

Присутніх поінформували, що робота над документом розпочалася в 2014 році: на черговій сесії міської ради було прийнято рішення про створення комісії з депутатів, представників громадськості для спільного опрацювання Статуту м.Біла Церква та положення про громадські обговорення. 18 липня ц.р. після опрацювання робочою групою у складі 11 осіб проекту Статуту міста Біла Церква офіційно вручили міському голові Геннадію Дикому.

Під час заходу міський голова висловив вдячність усім, хто долучився до створення документу. Найактивнішу участь взяли: Володимир Гламазда, Андрій Король, Борис Смуток, Нінель Ротаєнко, Світлана Терещук, Іван Тютюнник, Гліб Канєвський, Павло Лаврусь, Іван Лукеря, Олесандр Лємєнов, Юрій Москаленко, Ольга Настіна, Сергій Постівий, Євген Чернецький та ін.

Усі поправки та пропозиції, які надходили від громадськості, були прийняті. У цілому було внесено 129 поправок.

На зустрічі детально розглянули питання щодо офіційної символіки міста, Положення «Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади», «Про місцеві ініціативи», деталі формування партисипативного бюджету міста тощо.

Із доповідями виступили: регіональний консультант Офісу реформ Київської області, колишній міський голова м.Славутич Володимир Удовиченко, заступник міського голови Білої Церкви Ольга Настіна,  в.п. начальника юридичного управління Білоцерківської міської ради Сергій Постівий, заступник начальника  юридичного управління Білоцерківської міської ради Нінель Ротаєнко, історик Євген Чернецький та ін.

У заході також взяли участь депутати Білоцерківської міської ради, представники громадськості та місцевих ЗМІ.

Робота над документом триватиме надалі – його доопрацьовуватимуть юристи, представники робочої групи. Також протягом місяця жителі Білої Церкви можуть надсилати свої пропозиції електронним листом, поштою або залишати інформацію у спеціально встановлених скриньках, які будуть розміщенні в приміщенні Білоцерківської міської ради.

 Після громадського обговорення та внесення остаточних поправок документ буде винесений на розгляд та остаточне затвердження Білоцерківською міською радою.

 



Опубліковано: 21 листопада 2016 року
Поділитися