Дорогі білоцерківці!

Щоразу співаючи Гімн України, ми даємо обіцянку покласти душу і тіло за те, що є надзвичайно важливим для кожного українця, – за свободу.

Щоразу згадуючи події, учасниками та свідками яких ми стали в 2013-2014 роках, ми розуміємо, що найперше, про що ми маємо думати, коли хочемо змінити наше життя на краще, – про нашу гідність. Не дарма ці події були названі Революцією Гідності.

День Гідності й Свободи – знакове свято для нас. Воно уособлює можливості, які вибороли українці. Це свято нагадує, що не можна зупинятися ні на хвилину, щоб не втратити те, що було виборено такою великою ціною. Пам’ятаймо про
подвиг Героїв Небесної сотні, пам’ятаймо полеглих за Україну на її сході, серед яких є й білоцерківці.

Наші воїни боронять нашу свободу на східних теренах держави. Наші волонтери допомагають воякам виборювати свободу, а нам з вами зберігати гідність у тилу, завдяки нашій з вами участі у волонтерському русі. Наші активісти виборюють свободу та гідність міста разом з міською владою. Кожен із нас бере участь у допомозі через відрахування з наших із вами зарплат і пенсій військового збору.

Теперішній час – яскравий показник того, як змінилося наше місто. Те, що декілька років тому було лише мрією, поступово стає реальністю, хоч і не так швидко, як нам би хотілося. Ми починаємо по-іншому розуміти свободу. Свободу вибору, свободу слова, свободу протесту. Тісна співпраця громадськості і влади – запорука конструктивності процесу усвідомлення своєї гідності білоцерківцями.

Поступово ми переходимо до співпраці. Це означає, що білоцерківці високо цінують свою гідність і свободу, поступово все більше й більше долучаючись до суспільного життя, до керування містом, до його благоустрою, змінюючи свідомість.

Міська влада намагається всебічно сприяти цьому, але все тепер залежить від вас. Ви повинні усвідомити себе гідними найкращого у власному місті. Найкращого обслуговування, зручного транспорту, відремонтованих доріг, доступного лікування. Ви маєте розуміти, що гідні поваги. Ви маєте розуміти, що повинні користуватися своєю свободою з гідністю й поміркованістю.

Від імені міської влади, я вітаю вас із цим святом і бажаю вам ніколи не забувати, як ми започаткували цей день. День Гідності і Свободи народу України.

Слава Україні!



Опубліковано: 21 листопада 2016 року
Поділитися