У Білій Церкві завершується спорудження пам’ятника героям-вогнеборцям

У Білій Церкві невдовзі з’явиться ще одна пам’ятка. У міському Парку Слави нині добігає кінця спорудження пам’ятного знаку на честь загиблих героїв-вогнеборців.

 

Історія створення пам’ятника пов’язана з техногенною катастрофою на нафтобазі у Васильківському районі, яка трапилася 8 червня 2015 року і тривала 8 днів. Внаслідок пожежі загинуло 6 осіб, серед яких – білоцерківець, підполковник служби цивільного захисту ДСНС Максим Олегович Глазков.

 

Моральну компенсацію рідні загиблого вирішили спрямувати на вшанування пам’яті не тільки рідної людини, але й усіх вогнеборців, які віддали своє життя при виконанні службових обов’язків – тим паче, що аналогів такому пам’ятнику в Україні не існує.

 

Коштів у вигляді моральної компенсації родині вистачило тільки на сам пам’ятний знак та постамент. Тож міською владою Білої Церкви було не лише визначено місце встановлення пам’ятного знаку в парку Слави, а й виділено кошти на благоустрій навколо пам’ятки з міського бюджету. За підтримки Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви виконується розпис стіни, та тлі якої розташовуватиметься скульптура.

 

У результаті відкритого конкурсу на кращий проект пам’ятного знаку на честь загиблих героїв-вогнеборців, який відбувся у серпні 2015 року, кращою було визнано роботу білоцерківського скульптора Максима Василенка. Проект являє собою прозорий силует пожежника на тлі фігури ангела, що наче оберігає героя своїми крилами. Під час обговорення даного проекту представники конкурсної комісії, до якої увійшов і міський голова Геннадій Дикий, звертали увагу не тільки на композицію та матеріали, але й на антивандальні властивості споруди. А в цьому питанні вже слід сподіватися на сумління та високу громадянську свідомість білоцерківців.

У Білій Церкві завершується спорудження пам’ятника героям-вогнеборцям


Опубліковано: 08 вересня 2017 року
Поділитися