У Білій Церкві вперше відбувся фестиваль «Олександрійська феєрія»

З 24 до 27 серпня у місті Біла Церква проводився перший загальний старт аеростатів повітроплавальної фієсти «Олександрійська феєрія». Фестиваль був присвячений Дню незалежності України.

 

24 серпня відбулася прес-конференція з нагоди проведення фестивалю повітряних куль «Олександрійська феєрія», організована ГО «Біла Церква туристична». Видовищний захід проходив у Білій Церкві вперше і став результатом спільних зусиль підприємців, громадських організацій, міської ради. Про це під час прес-конференції повідомив міський голова Геннадій Дикий, наголосивши, що дане дійство сприятиме зростанню туристичної привабливості Білої Церкви. Також висловив сподівання що фестиваль стане для міста традиційним і відбуватиметься щороку.

 

«Надзвичайно приємно, що в Білій Церкві уперше організований такий видовищний захід. Це один із напрямків розвитку Білої Церкви, який ми визначили, затвердили та обговорили, - розвиток туристичного кластеру. Дане дійство привабить до нашого міста, а зокрема до дендропарку «Олександрія», ще більше туристів», - відмітив Геннадій Дикий.

 

Голова правління ГО «Біла Церква туристична» Олена Фастівська наголосила, що громадьте об’єднання має на меті проведення також інших заходів та фестивалів. А президент Федерації повітроплавання України В’ячеслав Гардашник зазначив, що такий фестиваль має успіх у м.Кам’янець-Подільський, і в минулому році його відвідало понад 400 тис. туристів. Даний фестиваль сприяв тому, що в місті було відкрито нові готелі, ресторани, створено робочі місця в різних секторах туристичної інфраструктури (готелі, ресторани, побутове обслуговування тощо) і спрямований на розвиток регіонального повітроплавання.

 

Заступник директора «Дендропарку «Олександрія» Наталія Дойко відмітила, що фестиваль є чудовим поєднанням паркового мистецтва та справжньої казки, в яку мали змогу поринути його учасники. Також закликала відвідувачів поставитися з розумінням та повагою до парку, адже незважаючи на багатолітню історію він є тендітним та вразливим, а всім учасникам фестивалю побажала насолодитися польотом на повну.

 

Польоти відбувались двічі на день – з 06:00 до 08:00 та з 18:00 до 20:00. Участь в польотах взяли близько 150 людей з усієї України. На відкриття фестивалю також завітав міський голова Геннадій Дикий разом зі своєю сім’єю.

 

26 серпня у парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка відбулося закриття фестивалю. Була представлена концертна програма за участю гуртів «Ray Band» та AC/DC tribute band «Big Gun».

У Білій Церкві вперше відбувся фестиваль «Олександрійська феєрія»


Опубліковано: 28 серпня 2017 року
Поділитися