У Білій Церкві відкрито виставку «Київщина на картах XVI-XIX століття»

19 жовтня 2017 року в Білій Церкві відбулося відкриття виставки копій оригінальних карт «Київщина на картах XVI-XIX століття», підготовленої Державним архівом Київської області до 85-річчя утворення Київської області.

 

Концепція виставки полягає у тому, щоб показати Київщину як частину світу і провести лінію: Київщина – Україна – Європа – світ, тобто відобразити Київську область та Україну в цілому в контексті європейського та світового розвитку. Як було зазначено, у державному архіві зберігається велика кількість карт і креслень, яка датується XVIII – поч.XIX ст., і в цій колекції зберігається 3197 справ, у яких може бути по кілька карт. З цієї кількості були обрані ті, які найяскравіше демонструють колекцію.

 

Під час заходу присутні ознайомилися з історією створення перших карт Київщини, особливості відображення територій відповідно до функціонального призначення карт, графічні прийоми у їх створенні тощо.

 

Експозиція виставки складається із розділів: «Дворянські садиби», «Церковні та монастирські володіння», «Села, селища та містечка», «Повіти», «Насміництво та губернія», «Київщина – Україна – Європа – Світ». Про кожен з розділів учасники виставки мали змогу дізнатися вичерпну інформацію.

 

Варто відмітити, що виставка презентується в різних містах Київської області. У Білій Церкві вона експонуватиметься до 01 листопада ц.р. в приміщенні Білоцерківського краєзнавчого музею (за адресою: м. Біла Церква, Київська область, площа Соборна, 4). Вхід вільний.

 

У заході взяли участь працівники Білоцерківської міської та районної влади, Державного архіву Київської області, Білоцерківського краєзнавчого музею, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

У Білій Церкві відкрито виставку «Київщина на картах XVI-XIX століття»


Опубліковано: 19 жовтня 2017 року
Поділитися