У Білій Церкві відбувся Міжнародний музичний фестиваль «Золота осінь»

Осінь – пора яскравих фарб! Поціновувачі музичного мистецтва знають, що саме в цю пору колектив Білоцерківського міського Будинку органної та камерної музики організовує 10-денне свято під назвою Міжнародний музичний фестиваль «Золота осінь», на який запрошуються талановиті виконавці та відомі творчі колективи. З 21 по 30 вересня 2018 року в стінах величного костелу звучали твори композиторів минулого та сучасності, народні мелодії.

 

Доброю традицією стало відкриття фестивалю концертною програмою за участю Національного ансамблю солістів «Київська камерата», але цього року до виступу долучилася заслужена артистка України соліст Білоцерківського міського Будинку органної та камерної музики Тетяна Орлова (орган), яка виконала з колективом твір Альфреда Шнітке.

 

Приємною несподіванкою став концерт клавесинної музики… старовинна музика на старовинному музичному інструменті в старовинному костелі - Наталія Сікорська подарувала слухачам подорож в минуле. В сучасність же нас повернули концерти квартетів – ліричний виступ квартету гітаристів «Київ», запальні мелодії Київського квартету саксофоністів, і звичайно твори сучасного композитора А.Стельмаха у виконанні струнного квартету «Каприс Класік».

 

Висока майстерність виконання музичних творів Юрія Кота (фортепіано), чарівний вечір вокальної музики талановитих артистів Національної філармонії України Анатолія Юрченка та Марії Віхляєвої, натхненна гра Ореста Коваля, неймовірні пригоди з ансамблем «AVANTI+» дарували глядачам яскраві враження та емоції.

 

На завершення фестивалю Національна капела бандуристів імені Г.Майбороди порадувала підбіркою українських народних пісень.

 

Шалений ритм сьогодення запорошує нашу свідомість різноманітною інформацією і, здається, що сучасні технології допомагаючи нам у повсякденному житті, задовольняють наші потреби в духовній сфері, але ніякі сучасні телевізори, планшети, смартфони чи інші гаджети не зможуть передати ту атмосферу, яка панує на концерті, коли на вечорі романсу під час виступу Анатолія Юрченка зал підхоплює пісню «Рушник», а потім «Мамине крило», чи коли віртуозна гра піаніста Юрія Кота перетворює годину концерту на один подих. Концертні програми, що проходять в рамках музичного фестивалю «Золота осінь» це не лише приємно проведений час, це ковток свіжого повітря для спраглої душі.

У Білій Церкві відбувся Міжнародний музичний фестиваль «Золота осінь»


Опубліковано: 01 жовтня 2018 року
Поділитися