У Білій Церкві відбулися змагання з дуатлону (триалону)

06 травня у Білій Церкві відбулися змагання «Чемпіонат України та Кубок Білої Церкви» з дуатлону (триалону). На старт змагань вийшли 170 спортсменів з числа як любителів-аматорів, так і професіоналів, віком від 16 до 70+ років, з України та Республіки Білорусь.

 

Програма проведення змагань включала три сегменти: біг на дистанцію 5 км, велосипедну гонку на дистанцію 20 км та біг на відстань 2,5 км.

 

Мета проведення змагань – пропаганда триатлону; вдосконалення спортивної майстерності провідних спортсменів; підвищення масовості руху любителів спорту; встановлення дружніх зв’язків між спортсменами міст України та інших країн.

 

У змаганнях взяли участь такі відомі спортсмени, як Олексій Сюткін (м.Черкаси) – Чемпіон України, чемпіон Європи в естафеті, член Збірної команди України; Софія Прийма (м.Львів) – неодноразова переможниця Чемпіонату Європи; Сергій Курочкін (м.Київ) – неодноразовий призер міжнародних змагань; Віра Соснова (Донецька область) – переможниця минулорічного Чемпіонату України з триатлону, що проходив у Білій Церкві.

 

Учасники були розподілені на 9 категорій серед жінок та 11 серед чоловіків – відповідно до віку та категорію еліт (16-34 роки).

 

У Чемпіонаті України з триатлону серед жінок-юніорів перемогли: 1 місце – Моніка Добровольська (Дніпропетровська область), 2 місце – Олександра Павлова (Запорізька область), 3 місце – Діана Петрук (Донецька область).

 

Серед чоловіків у категорії юніори: І місце – Валентин Марієвський (Запорізька область); ІІ місце – Антон Микитюк (Дніпропетровська область); ІІІ місце – Денис Кирилович (Житомирська область).

 

У групі еліт серед жінок 1 місце та Кубок Білої Церкви виборола Віра Соснова (Донецька область). До п’ятірки найкращих також увійшли:

2 місце – Софія Прийма (Львівська область) – з результатом 00:59:53

3 місце – Анна Абдулова (Житомирська область) – з результатом 00:59:54.

4 місце – Марина Соколова (Запорізька область) – з результатом 01:02:25.

5 місце – Моніка Добровольська (Дніпропетровська область) – з результатом 01:05:12.

 

Серед чоловіків у категорії еліт 1 місце та Кубок Білої Церкви серед чоловіків здобув  Сергій Курочкін (м. Київ). Кращі результати показали:

2 місце – Олексій Сюткін (Черкаська область) – з результатом 00:55:01

3 місце – Валентин Марієвський (Запорізька область) – з результатом 00:55:08.

4 місце – Кирило Бойко (Житомирська область) – з результатом 00:55:09

5 місце – Антон Микитюк (Дніпропетровська область) – з результатом 00:55:23

6 місце – Віктор Сенчишин (Кіровоградська область) – з результатом 00:55:23.

 

Також були нагороджені спортсмени-аматори – чоловіки та жінки, які були розподілені відповідно до вікових категорій.

 

Змагання були організовані: Міністерством молоді та спорту України, Федерацією триатлону України, Білоцерківською міською радою, управлінням з питань молоді та спорту міської ради, Білоцерківським спортивним клубом «Арсенал», за підтримки спонсорів та партнерів.

 

У заході взяли участь: міський голова Геннадій Дикий, начальник управління молоді та спорту Білоцерківської міської ради Катерина Литвиненко, президент СК «Арсенал» Юрій Горобець, президент Федерації триатлону України Андрій Більда, головний тренер Збірної команди України Едуард Панарін, представники громадськості.

У Білій Церкві відбулися змагання з дуатлону (триалону)


Опубліковано: 07 травня 2018 року
Поділитися