У Білій Церкві відбулись урочистості з нагоди Дня Конституції України

Щорічно 28 червня відзначається важливе державне свято - День Конституції України. Саме цього дня 25 років назад було введено в дію основний Закон України - Конституцію.

Тож, цього дня у м. Біла Церква було проведено ряд заходів з нагоди Дня Конституції України.

Біля пам’ятника Ярославу Мудрому відбувся урочистий мітинг, присвячений цьому великому Дню.

У ході заходу міський голова Геннадій Дикий привітав усіх зі святом та відмітив, що День Конституції – важливе державне свято, адже Конституція – це основоположний документ, з якого починається держава. За неї боролись сотні років і мільйони українців, щоб сьогодні ми мали можливість жити у суверенній і незалежній державі.

Музичні вітання лунали від ансамблю бандуристок Білоцерківської школи мистецтв №5, солістів Тетяни Майстренко, Віталія Томащука та Ольги Черненко. Закінчився захід покладанням квітів до пам’ятника засновнику нашого міста.

Відзначення свята продовжилось у Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Саксаганського, де відбувся святковий концерт. Патріотичними піснями і танцями радував присутніх колектив театру.  Також під час концерту хвилиною мовчання вшанували захисників, Героїв України.

Окрім цього, у провулку Клубному, що поблизу театру ім. Саксаганського, діяла виставка під назвою «Герб – символ твоєї свободи». Тут усі охочі мали можливість  простежити еволюцію державного символу від часів Русі до сьогодення.

У святкових заходах також взяли участь перший заступник міського голови Інна Новогребельська, заступник міського голови Анатолій Кравець, радник міського голови Микола Антонюк, депутати Білоцерківської міської ради Ірина Дога, Юрій Петрик, Борис Смуток, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

У Білій Церкві відбулись урочистості з нагоди Дня Конституції України


Опубліковано: 29 червня 2021 року
Поділитися