У Білій Церкві презентували систему громадського контролю держзакупівель DOZORRO

12 червня у Білій Церкві відбулася зустріч з фахівцем з впровадження аналітичних інструментів TRANSPARENCY INTERNATIONAL UKRAINE Іллею Бібовим, під час якої були презентовані аналітичні інструменти контролю та моніторингу публічних закупівель в системі громадського контролю держзакупівель DoZorro. Цей захід став тематичним продовженням обласного форуму «Публічні закупівлі: досвід та перспективи», який відбувся у травні ц.р.

 

Міський голова Геннадій Дикий, звертаючись до присутніх, наголосив, що в місті триває робота над впровадженням нових технологій, зокрема системи ProZorro, що дає змогу контролювати ефективність роботи міської влади, а зокрема відстежувати напрямки використання сплачених податків.

 

«На сьогодні суспільство активізувалося і розуміє, що сплачені податки мають ефективно використовуватися, і це має контролюватися. Тому міська влада докладає максимум зусиль до впровадження нових технологій, що дають змогу суспільству контролювати владу. Про ефективність таких технологій свідчать результати моніторингу рейтингу прозорості міст України, згідно з якими Біла Церква піднялася на 26 пунктів і посідає 26 місце серед 100 найбільших міст України. Це непоганий показник. У першу чергу, впровадження системи публічних закупівель є важливим для приватних підприємців, які, сплачуючи кошти до міського бюджету, мають розуміти, куди ці кошти використовуються, бачити результати своєї роботи. За таких умов довіра до влади зростатиме, як і бажання  сплачувати податки. Тому наше завдання – зробити максимально прозорі умови для всіх охочих, а зокрема представників бізнесу, брати участь у державних закупівлях, які проводить міська влада. Це покращить якість надання послуг та зменшить витрати з бюджету», - наголосив міський голова Геннадій Дикий.

 

Під час заходу Ілля Бібов виступив з презентацією проекту DOZORRO, наголосивши, що це недержавна платформа, яка у партнерстві з TRANSPARENCY INTERNATIONAL здійснює контроль за правилами, запобігаючи порушенням будь-якого учасника тендеру, забезпечуючи чесність і справедливість проведення тендерної процедури.

 

Спікер детально зупинився на концепції роботи системи, можливостях порталу  (dozorro.org), основних інструментах даного ресурсу. Присутні також мали змогу на практиці перевірити роботу порталу, надавши необхідні дані, оцінити його ефективність.

 

У заході взяли участь: заступники міського голови Інна Новогребельська, Ольга Бакун, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий, представники комунальних та приватних підприємств, структурних підрозділів міської ради, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

У Білій Церкві презентували систему громадського контролю держзакупівель DOZORRO


Опубліковано: 12 червня 2018 року
Поділитися