12.06 Відбулося засідання виконкому

12  червня відбулося  засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. Під час засідання було розглянуто низку питань, важливих для життєдіяльності Білої Церкви.


У дитячі садочки Білої Церкви дітей реєструватимуть через електронну систему

Рішення  про запровадження електронної реєстрації дітей до закладів дошкільної освіти  комунальної власності  територіальної громади міста Біла Церква було підтримано членами виконавчого комітету.

 

Документ прийнято з метою створення єдиної міської платформи електронної реєстрації дітей до дитячих садочків, забезпечення рівних умов для реалізації права дитини на здобуття дошкільної освіти

 

Електронну реєстрацію дітей у заклади дошкільної освіти  комунальної власності територіальної громади м. Біла Церква  буде запроваджено з 01 вересня 2018 року, але реально нею можна буде скористатися з 01 січня 2019 року.

 

Система діятиме відповідно до затвердженого Порядку.

 

Цей Порядок електронної реєстрації дітей до закладів дошкільної освіти комунальної власності територіальної громади міста Біла Церква з використанням електронної реєстрації на порталі «Україна. ІСУО (Інформаційна система управління освітою)» https://isuo.org розроблено відповідно до законодавства України та визначає правила електронної реєстрації дітей, які проживають у місті Біла Церква, на влаштування до ДНЗ для здобуття дошкільної освіти.

 

Завданнями Порядку електронної реєстрації дітей до комунальних ЗДО є: 

- забезпечення права дітей, які проживають у місті Біла Церква, на доступність здобуття дошкільної освіти в ЗДО м. Біла Церква;

- забезпечення публічного доступу до інформації про ЗДО, що є у комунальній власності територіальної громади міста Біла Церква;

- запровадження єдиного підходу щодо прийому дітей у ЗДО м. Біла Церква;

- здійснення обліку дітей, які потребують здобуття дошкільної освіти в ЗДО м. Біла Церква.

 

Доповідаючи з даного питання, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик наголосив, що в Білій Церкві ніколи не було черги на влаштування дітей до садочків. І якщо кілька років тому було 120 дітей на 100 місць, сьогодні цей показник становить 90 дітей на 100 місць. Таким чином, всі охочі автоматично отримують направлення в заклади дошкільної освіти.


У всіх бюджетних установах міста дотримуватимуться ДБН та ДСТУ при заміні вікон та дверей

Члени виконавчого комітету міської ради прийняли рішення про обов’язкове дотримання вимог по виконанню робіт із заміни віконних/дверних  конструкцій відповідно до діючих ДБН та ДСТУ у всіх бюджетних установах міста.

 

Розглянувши подання відділу енергоефективності міської ради, відповідно до нормативно-правових актів України та враховуючи лист Асоціації «Енергоефективні міста України» від 11 травня 2018 року  № 38, виконавчий комітет міської ради вирішив рекомендувати  дотримуватися вимог по виконанню робіт із заміни віконних/дверних конструкцій відповідно до діючих ДБН та ДСТУ у всіх бюджетних установах міста.

 

 

Структурним підрозділам міської ради доручено передбачати в договорах на закупівлю обладнання/робіт щодо встановлення віконних/дверних конструкцій необхідність зазначати посилання на вказані у Додатку діючі ДБН та ДСТУ зі змінами.

 

Рішенням також передбачено перелік відповідних вимог.


Керівники закладів позашкільної освіти у сфері культури призначатимуться прозоро

Рішення про затвердження Порядку призначення керівників закладів позашкільної освіти у сфері культури  комунальної форми власності територіальної громади міста Білої Церкви було підтримано на засіданні виконавчого комітету.

 

Документ прийнято  з метою публічного і прозорого призначення на посаду керівників  закладів позашкільної освіти у сфері культури  комунальної форми власності територіальної громади міста Білої Церкви.

 

Рішенням також затверджено Порядок призначення на посаду керівників даних установ,  ним визначається механізм,  підстави для проведення професійного відбору, умови роботи кваліфікаційної комісії та ін.

 


Визначено переможців конкурсу на ряд маршрутів громадського транспорту

Членами виконавчого комітету було прийнято рішення про переможців конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування №№ 2, 3, 4, 5, 11, 13, 16, 17, 17А, 18, 19, 21, 25.

 

Так,  переможцем  конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування № 2 «вул.Івана Кожедуба - залізнична станція «Роток» визначено  Мале приватне підприємство «Діліжанс». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках – 3 роки. 

 

 

На міському автобусному маршруті загального користування № 3 «Житловий масив Заріччя (вул.Лісова) - автомагістраль Київ-Одеса» визначено переможцем Публічне акціонерне товариства «Білоцерківський автобусний парк». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках – 5 років. 

 

Переможцем  конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування №4 «Житловий масив Таращанський (фабрика «Модерн»)- пл.Перемоги» визначено Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕПІТРАНС». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках – 5 років. 

 

Маршрут №5 «Житловий масив Таращанський (фабрика «Модерн»)- залізнична станція «Роток» обслуговуватиме Мале приватне підприємство «Діліжанс». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках – 3 роки.

 

Переможцем  конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування № 11 «Старокиївське кладовище – житловий масив Таращанський» визнано Публічне акціонерне товариства «Білоцерківський автобусний парк».  Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках – 5 років.

 

Маршрут № 13 «Сфера-Авто» (Новокиївське кладовище)-Гайок» обслуговуватиме Приватне підприємство «К-А-Н». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках – 3 роки.

 

Переможцем  конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування № 16 «Житловий масив Піщаний – вул. Січневого Прориву» визнано  Приватне підприємство «К-А-Н». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках – 3 роки.

 

Автобусний маршрут загального користування № 17 «вул.Івана Кожедуба(Хімбуд)-вул.Січових Стрільців», №17А «Міська лікарня №1- Нове Зарічанське кладовище (Володарська траса)» - Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНССІТІ». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках –5 років.

 

Визнано переможцем  конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування № 18 «Залізничний вокзал - вул. Івана Кожедуба (Хімбуд)» - Комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління». Термін укладання договору  – 1 рік.

 

Переможцем  конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування № 19 «Сфера-Авто»(вул.Сухоярська) - залізнична станція «Роток» вищнано Публічне акціонерне товариства «Білоцерківський автобусний парк». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках – 5 років.

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНССІТІ» визнано переможцем  конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування № 21 «вул.Семашка - вул.Томилівська». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках –5 років.

 

Міський автобусний маршрут загального користування № 25 «вул. Василя Стуса - автомагістраль Київ-Одеса» обслуговуватиме Приватне підприємство «К-А-Н». Термін укладання договору з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів, пропорційно по роках – 3 роки.

 

Відповідного до рішення підприємствам- переможцям  конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування доручено укласти договора на перевезення пасажирів та забезпечити обслуговування автобусних маршрутів з 15 червня 2018 року.


24 червня Біла Церква відзначатиме День молоді

Відповідне рішення підтримали члени виконавчого комітету під час засідання.

 

Під час обговорення питання увагу акцентували на тому, що на час  проведення заходів з нагоди відзначення  Дня молоді, тимчасово, 24 червня 2018 року, в період з  08 до 23 години буде обмежено рух транспортних засобів на центральних вулицях міста Біла Церква, зокрема: по вулиці Ярослава Мудрого на ділянці від перехрестя вул. Ярослава Мудрого з Соборною площею до перехрестя вулиці  Северина Наливайка з вулицею Ярослава Мудрого;  по вулиці Леся Курбаса, на ділянці від перехрестя б-р Олександрійського з вулицею Леся Курбаса  до перехрестя Торгової площі з вулицею Леся Курбаса;  на Торговій площі (шляхом часткового перекриття) згідно схеми організації дорожнього руху, погодженої з відповідним підрозділом  Національної поліції України.

 

Управлінню з питань молоді та спорту спільно з   департаментом житлово-комунального господарства та відділом енергоефективності Білоцерківської міської ради доручено організувати цього дня проведення масових розважальних, інформаційно-просвітницьких, культурологічних та  спортивних заходів. 

 

Низці інших структурних підрозділів міської ради та компетентним установам доручено певні завдання щодо забезпечення роботи торгових точок (безалкогольні напої, морозиво, солодощі),  забезпечити тимчасове перекриття руху та правопорядок  у місцях проведення заходів, проінформувати про тимчасові зміни в організації дорожнього руху тощо.


Інші питання, що були розглянуті під час засідання:

- прийнято рішення про  повідомну реєстрацію колективних договорів;

- внесено зміни до додатку 1 рішення виконавчого комітету міської ради від 26 квітня 2017 року № 145 «Про створення комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам»;

- затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території земельної ділянки по вул. Гагаріна, 35/33 в м. Біла Церква;

- прийнято рішення про визнання жилого будинку (гуртожитку), розташованого за адресою вул. Гагаріна, 35/33 в місті Біла Церква, невідповідним санітарним і технічним вимогам та непридатним для проживання;

- внесено зміни до додатку рішення виконавчого комітету міської ради  від 22 травня 2018 року № 228  «Про схвалення проекту рішення міської ради «Про оптимізацію мережі закладів позашкільної освіти у сфері культури»;

- внесено зміни до рішення виконавчого комітету міської ради  від 28 березня  2017 року № 96 «Про створення комісії з питань найменування (перейменування)»;

- прийнято рішення «Про тарифи на послуги в новій редакції, які надаються Будинком урочистих подій»;

- затверджено штатний розпис департаменту, управлінь, відділів міської ради і виконавчого комітету 10 липня 2018 року;

- прийняті рішення про деякі питання щодо квартирного обліку, встановлено режим роботи об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення;

- розглянуто ряд опікунських  та інших питань, з яких прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 12 червня 2018 року
Поділитися